Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το ποδόσφαιρο έχει ξεκάθαρους κανόνες πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που να έχουν τα κότσια να τους εφαρμόσουν...

Ενώ όλα δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απόλυτο μηδέν και η βία στα Ελληνικά γήπεδα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του πλέον λαοφιλέστερου αθλήματος η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτ/νιας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της κ. Τάκη Παπαχρήστο κάνει την αρχή και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να χαραχτεί.
Μετά τα γεγονότα του Καραϊσκάκης , της Τούμπας και του τελικού κυπέλλου ήρθαν ως κερασάκι στην τούρτα τα τραγελαφικά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ του Νέου Θέρμιου Απόλλωνα και του Μεδεών Κατούνας που έδιναν "μάχη" για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Οι εικόνες ντροπής προβλήθηκαν από όλα τα εθνικά τηλεοπτικά μέσα, των έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Σαφώς η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από την έκταση των επεισοδίων αλλά συνηθισμένη από την ατιμωρησία που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου υπέθεσε ότι πάλι θα δουν την ανοχή να βασιλεύει. Και όμως, ευτυχώς διαψεύστηκε παταγωδώς. Αυτή την φορά επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές και όχι χάδια. Αυτή την φορά έγινε η αρχή…. Επιτέλους τηρήθηκε ο περιβόητος κανονισμός. Η εμπλακείσα ομάδα τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα για 7 μήνες και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο διοχετεύτηκαν αρκετά σημαντικά μηνύματα αυτήν την δύσκολη συγκυρία για το ποδόσφαιρο. Ερμηνεύοντας μερικά από αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι « Η Βία δεν χωράει στον αθλητισμό», «Η ατιμωρησία δεν αποτελεί πολιτισμικό στοιχείο του Ελληνικού Αθλητισμού», «ο υγιής Αθλητισμός δεν έχει συμπάθειες δεν έχει εμπάθειες αλλά ξεκάθαρους κανόνες».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


(πηγή tromaktiko)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...