Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους αγρότες

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας ξεκινούν οι γεωπόνοι και κτηνίατροι που ανήκουν στο δυναμικό της Περιφέρειας, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.
Στόχος της πρωτοβουλίας που θα αναπτυχθεί και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας είναι η σε βάθος ενημέρωση των παραγωγών γύρω από ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες.
«Θέλουμε τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο κοντά στους παραγωγούς και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε το επιστημονικό μας δυναμικό να ξεκινήσει έναν κύκλο στοχευμένων ομιλιών», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος.
Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων καταρτίστηκε από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Γενικός Διευθυντής κ. Χρ. Ποταμιάς) και για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής: Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Μαΐου στη Βόνιτσα με θέματα «υποχρεώσεις σήμανσης και καταγραφής αιγοπροβάτων – ηλεκτρονική σήμανση», «μελιταίος πυρετός αιγοπροβάτων – ζωοανθρωπονόσοι – εμβολιακό πρόγραμμα», «επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων – σχέδια βελτίωσης)», «νέοι αγρότες», «βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία» και ομιλητές από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας.
Την ίδια θεματολογία θα έχει η ενημερωτική συνάντηση που θα διοργανωθεί στις 17 Μαΐου στους Χαλκιόπουλους του Δήμου Αμφιλοχίας.
Αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση θα διοργανωθεί και στις 25 Μαΐου στον Αστακό.
Περαιτέρω προγραμματισμός ομιλιών, για το μήνα Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...