Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Ψάχνεστε ακόμη για το ποιος φταίει για τη ...χρεοκοπία;

Η επόμενη ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο Antinews και είναι ενδεικτική του πως δημιουργείται κλίμα από τις δηλώσεις αξιωματούχων της πολιτικής ζωής του τόπου μας:
Γράφαμε χθες στο “Ο Σαμαράς έβαλε στην θέση του τον Παπακωνσταντίνου
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου άρχισε να μιλά για “κακό κλίμα στην αγορά σήμερα” και τα σχετικά για να δημιουργήσει κλίμα πανικού.
Τον έβαλε αμέσως στην θέση του ο Α. Σαμαράς ο οποίος του είπε σε έντονο ύφος ότι δεν έχουν συναίσθηση του τι προκαλούν στην αγορά οι δηλώσεις του ιδίου του Παπακωνσταντίνου, της Δαμανάκη και των άλλων. Μόνο προχθές ο κόσμος έβγαλε 300 εκ. από τις τράπεζες, εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων δηλώσεων της κυβέρνησης, του επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Διαβάστε τώρα τι γράφει σήμερα το ‘Πρώτο Θέμα”
Πέμπτη και Παρασκευή τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι σηκώθηκαν περί τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά! Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις τον μήνα Μάιο οι εκροές υπολογίζονται σε τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο…

Η πλειοψηφία των καταθετών που έσπευσαν για ανάληψη αφορά συνταξιούχους και μικροκαταθέτες και τα ποσά που σήκωναν κυμαίνονται από 2-3.000 μέχρι 10 -15.000 ευρώ. Κίνητρο στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ο φόβος μήπως η χώρα οδηγηθεί σε πτώχευση, οι καταθέσεις δεσμευθούν έστω και προσωρινά και μείνουν χωρίς ρευστό ή ακόμα και να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους.
Το μόνο βέβαιο είναι πως πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρελάνουν!

Γιατί δεν μπορεί την μία ημέρα η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη να σπέρνει τον πανικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο των ευρωαγορών, με τις «αποκαλύψεις» της περί συζητήσεων, σεναρίων και πλάνων για … εξοστρακισμό της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ και μετά να έρχεται ο καθ’ ύλη αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών και να κατακεραυνώνει από τηλεοράσεως όσους (!;) απεργάζονται τέτοια σενάρια.
Δεν μπορεί την μια να βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και να δηλώνουν την αναγκαιότητα επίτευξης συναίνεσης για να μην ξεμείνει η χώρα από τα μνημονιακά δάνεια και τις δόσεις «που θα μας βγάλουν το καλοκαίρι» κι από την άλλη, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη ως προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, να βγαίνει ο κύριος Παπακωνσταντίνου και να δηλώνει τη … βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει την 5η δόση του Ιουνίου!
Δεν γίνεται να δηλώνει βέβαιος ότι δεν θα ξεμείνει η χώρα από λεφτά με το ατράνταχτο επιχείρημα: « θα βρεθεί και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση». Ούτε να μας λέει ότι ακόμα το … παλεύει γιατί «η διαπραγμάτευση δεν κλείνει αν δεν κλείσει».
Δεν γίνεται η κυβέρνηση να αφήνει χθες, σχεδόν όλη την ημέρα, την κρισιμότερη της εβδομάδας αν θέλετε, τους μικροκαταθέτες, τους Έλληνες φορολογούμενους, μισθωτούς, ανέργους, συνταξιούχους, να αναρωτιούνται πότε θα «σκάσει» η βόμβα με την οποία ώρες πριν τους είχε τρομοκρατήσει από τας Ευρώπας η κυρία Δαμανάκη. Να τρέχουν στα γκισέ των τραπεζών για να σηκώσουν τις οικονομίες τους.
Δεν είναι δυνατόν το τραπεζικό σύστημα να χάσει από τη ρευστότητά τους περί τα 1,5 δις ευρώ (αυτά που σηκώνανε οι τρομοκρατημένοι) και σήμερα το πρωί ο υπουργός των Οικονομικών να λέει πως οι συζητήσεις περί εξόδου από το ευρώ είναι «παραπλανητικές» , να διαβεβαιώνει πως ούτε η η Ελλάδα έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε φυσικά οι εταίροι μας και να καταλήγει πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας»!
Για να μην σχολιάσουμε το έτερο απίστευτο επιχείρημα ότι ούτε χρεοκοπία θα έχουμε, ούτε αποχώρηση από το ευρώ γιατί «η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η μη εκταμίευση της 5ης δόσης»
Αν απορείτε τι γνωρίζει η Ευρώπη κι όχι εσείς, ο κύριος Παπακωνσταντίνου σας λύνει την απορία: «Αν ζωστούμε με πυρομαχικά και ανατιναχτούμε, θα καταστρέψουμε τους γύρω μας και θα έχουμε ανατιναχτεί και εμείς» …
(Σ.Σ: Φοβού τους Έλληνες …)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...