Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συζήτηση Παπανδρέου - Κατσιφάρα και για την Ιόνιοα Οδό...

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη συνάντηση Παπανδρέου - Κατσιφάρα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα, συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.
Ο κ. Κατσιφάρας, μετά τη συνάντηση, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δική μου η αντίληψη ενός Περιφερειάρχη που κυκλοφορεί με τιμοκαταλόγους έργων και ενός Πρωθυπουργού που μοιράζει δώρα. Την Κυριακή στα Καλάβρυτα παρουσιάσαμε στον Πρωθυπουργό και στην ομάδα των Υπουργών συγκροτημένες τις βασικές μας προτεραιότητες, αναπτύξαμε την αγωνία και την ανησυχία της κοινωνίας μας και είχαμε μια γόνιμη συνεργασία σε μια διαδικασία και ένα αγώνα που θα παραμείνουν σε διαρκή εξέλιξη μέχρις ότου ο τόπος μας μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης».
Πάντως, μεταξύ των θεμάτων, τέθηκε και αυτό της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, αλλά η απάντηση Παπανδρέου μάλλον δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το έργο. Συγκεκριμένα, για τα ζητήματα και της Ολυμπίας αλλά και της Ιόνιας οδού, ειπώθηκε ότι εφόσον υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού, οι δύο οδικοί άξονες θα υλοποιηθούν.
Αυτό το "εφόσον υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού" εμένα μου λέει τρία πράγματα: ότι ο Υπουργός δρα ανεξάρτητα και μπορεί να μην τηρεί τις υποσχέσεις του ή ότι άλλοι παράγοντες (π.χ. τράπεζες, εταιρίες που έχουν αναλάβει τα έργα κλπ) θα εμποδίσουν (;) την εξέλιξη του έργου ή ακόμη ότι τα έργα αφήνονται στην τύχη τους και υλοποιούνται ..."αν και εφόσον".... Και στις τρεις περιπτώσεις υπάρχει θέμα. Δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...