Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το νέο θερμό μέτωπο στα δημόσια δρώμενα του τόπου

Δυσαρέσκεια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η στάση του Παναγιώτη Κατσούλη
Κλιμάκωση στην παρασκηνιακή αντιπαράθεση των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ με τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Παναγιώτη Κατσούλη καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Μια αντιπαράθεση που λίγο έλειψε να λάβει μεγάλη έκταση και στο προσκήνιο ωστόσο το σήριαλ που ξεκίνησε αναμένεται να έχει επεισόδια στη συνέχεια.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τη στάση που κράτησε η δημοτική αρχή Μεσολογγίου το τελευταίο δίμηνο και ειδικά μετά την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο. Θεωρούν ότι όχι μόνο δεν διαχειρίστηκε σωστά τις εξελίξεις αλλά πως ουσιαστικά τροφοδότησε τη στοχοποίηση τους (την οποία θεωρούν άδικη) για τις δυσχέρειες που προέκυψαν στα θέματα του δήμου. Μια στοχοποίηση που εκδηλώθηκε ιδιαίτερα στις Εορτές Εξόδου και που τους οδήγησε (σε ένδειξη διαμαρτυρίας) στο να μην παραστούν στο επίσημο γεύμα των Εορτών. Βέβαια οι βουλευτές προβληματίστηκαν γενικώς από τη στάση των Φορέων της Ιεράς Πόλεως αλλά εκτιμούσαν πως ο Παναγιώτης Κατσούλης (τον οποίο στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις στο μεσοδιάστημα α’ και β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών) θα διαχειριζόταν τα γεγονότα με το ύφος που παλαιότερα επεδείκνυε.

Η δυσαρέσκεια μάλιστα των βουλευτών φέρεται να τροφοδοτήθηκε μετά τις δηλώσεις (στην εφημερίδα Αιχμή) του δημάρχου Μεσολογγίου από τις οποίες προέκυπτε ταύτιση με τον πρώην νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας (και ενδιαφερόμενο για το ψηφοδέλτιο των επόμενων εθνικών εκλογών) Θύμιο Σώκο. Οι θέσεις του Παναγιώτη Κατσούλη φάνηκε να επιβεβαιώνουν όσα άγονταν στη σφαίρα του πολιτικού κουτσομπολιού αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές ωστόσο αυτά παραμένουν εικασίες και μένει να αποδειχθεί η βασιμότητά τους η μή στο μέλλον. Ωστόσο η γενικότερη στάση του δημάρχου συμβάλλει κατά την άποψη κάποιων βουλευτών στην απαξίωση τους από τους παράγοντες του Μεσολογγίου (κλίμα που ελαφρώς διαφάνηκε και στην προχθεσινή εκδήλωση για το Μεσολόγγι στην Αθήνα).
Οι αναφορές μάλιστα του Π.Κατσούλη για τον έως πρόσφατα πολιτικό προϊστάμενο του στη νομαρχία Θύμιο Σώκο για το Εφετείο και συγκεκριμένα η θέση του πως αν ο Θ.Σώκος ήταν περιφερειάρχης δεν θα ιδρυόταν Εφετείο στο νομό φέρεται να ενόχλησαν ιδιαίτερα τους βουλευτές, κύκλοι των οποίων κάνουν λόγο για «παιχνίδι διχασμού που συντηρείται σκόπιμα από τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου ενόψει των προσεχών εκλογών». Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Θ. Μωραΐτης, Ανδρέας Μακρυπίδης και Σοφία Γιαννακά) μάλιστα δεν παρέστησαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα για το Μεσολόγγι , απουσία που εκλήφθηκε ως μήνυμα για τον Παναγιώτη Κατσούλη.
Στην αξιόλογη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και τους Συλλόγους Μεσολογγιτών Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, με θέμα «τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» διατυπώθηκαν σοβαρές απόψεις ωστόσο δεν έλειψαν και μεμονωμένες … κορόνες για τους βουλευτές και το Αγρίνιο.
Ο μόνος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας που παρέστη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπήρξε επικριτικός για τις διχαστικές φωνές χαρακτηρίζοντας «πολυτέλεια την κατανάλωση φαιάς πολιτικής ουσίας για ζητήματα δευτερευούσης σημασίας», ενώ πρότεινε στον Παναγιώτη Κατσούλη, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ημερήσια διάταξη, ιεραρχημένων θεμάτων που να αφορούν την ανάπτυξη του νέου διευρυμένου πλέον Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Πρότεινε εξάλλου στη σύσκεψη αυτή να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, για να συνεισφέρουν και να στηρίξουν συλλογικά, προσπάθειες που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Επεσήμανε δε, ότι θεωρεί «άδικη την τοπικιστική λογική χρέωσης ευθυνών σε ανθρώπους που δεν τις έχουν».
Σημειωτέον εξάλλου ότι ο κ.Κουρουμπλής υπήρξε το περασμένο διάστημα καυστικός για τα διαδραματιζόμενα στο Μεσολόγγι λέγοντας (στο agrinionews) πως «η κοινωνία του Μεσολογγίου πρέπει να αντιπαρέλθει όλους εκείνους τους «ηγετίσκους» που δεν της δίνουν την προοπτική μιας συλλογικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι υφίσταται έλλειμμα εκπροσώπησης της πόλης δεν το επιλύουν με αφορισμούς και αποκλεισμούς».Ο κ.Κουρουμπλής μάλιστα φέρεται να εκτιμά πως ο Θύμιος Σώκος πρέπει να πάρει θέση για τα λεγόμενα Κατσούλη αναφορικά με το Εφετείο.

Τι λέει ο Παναγιώτης Κατσούλης
«Να δώσουν πολιτικές απαντήσεις οι βουλευτές στο Μεσολόγγι»
Ερωτώμενος από την «Π» σχετικά με το κλίμα που διαμορφώθηκε στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Π. Κατσούλης υποστήριξε: «Εγώ αυτή τη στιγμή εργάζομαι με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Δεν έχω αναφερθεί προσωπικά σε κανέναν βουλευτή ούτε συνολικά στους οκτώ που εκφράζουν το νομό και την περιοχή και εκείνο το οποίο έχω πει και το δηλώνω και ευθέως είναι ότι πρέπει οι βουλευτές -οι σημερινοί και οι αυριανοί- να αφουγκράζονται τις αγωνίες και τη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών. Πιστεύω ότι αν καταλαβαίνουν την αγωνία την οποία βιώνουν οι τρείς τοπικές κοινωνίες του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και των Οινιαδών, τότε πρέπει να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που εκφράζονται μέσα απ’ αυτήν και να δώσουν πολιτικές απαντήσεις».
Αναφερόμενος στο θέμα των σχέσεών του με τον πρώην νομάρχη Θύμιο Σωκο υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Π.Κατσούλης: «Εγώ δεν έχω μάθει στην ζωή μου εκεί που φιλάω μετά να φτύνω.. .Υπήρξα τέσσερα χρόνια συνεργάτης του Θ. Σώκου. Αυτό που είπα και είναι το αυτονόητο… Αναρωτήθηκα: τα τέσσερα χρόνια που υπήρχε ο κ. Σώκος στη Νομαρχία, που υπήρχα εγώ και κάποιοι άλλοι , ποια είναι η απόφαση η οποία πάρθηκε ενάντια στα συμφέροντα του Μεσολογγίου; Αν αύριο ο κ.Σώκος γίνει βουλευτής και νομοθετεί και οι νομοθετικές του αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του Μεσολογγίου φυσικά θα είμαι ενάντια και στον Σώκο. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Θ.Σώκος βουλευτής, δεν νομοθετεί…»

(πηγή Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων


Σχόλιο από Σταλίκι:
Η υπογράμμιση σε ορισμένα σημεία του δημοσιεύματος έγινε από εμάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...