Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Στα τέλη του 2011 η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον Αχελώο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αποφανθεί επί των προδικαστικών ερωτημάτων που διατύπωσε για την υπόθεση το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και με βάση αυτήν, το ΣτΕ θα αποφασίσει οριστικά για την τύχη του έργου.
Στη συζήτηση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου παρενέβη κατά της εκτροπής η ομάδα των νομικών που χειρίζονται την υπόθεση και για την ακρίβεια οι Ν. Αλιβιζάτος, Λούση Κιουσοπούλου, Γ. Χριστοφορίδης, Β. Δωροβίνης, Ν. Χατζής, Αλίκη Τερζή ενώ επίσης παρέστη και ο Χρ. Ροκόφυλλος.
Από το δική τους σκοπιά παρενέβησαν ακόμα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ καθώς και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου Μαρία Κρικοχωρίτη-Φούντα παρέστησαν επίσης στην κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
«Θεωρούμε ότι τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά και προσβλέπουμε με αισιοδοξία στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που υπογράμμισε ότι το «όλο θέμα δεν είναι διαμάχη μεταξύ Περιφερειών αλλά ζήτημα χάραξης εθνικής πολιτικής για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Χωρίς συνολική εθνική πολιτική και με αποσπασματικές προσεγγίσεις άλλοτε θα πηγαίνουμε το Μόρνο και τον Εύηνο στην Αθήνα, άλλοτε τον Αχελώο στη Θεσσαλία, με αποσπασματικές και τελικά προβληματικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί μια σαφή και πλήρη θέση στο ζήτημα του Αχελώου και θα παραμείνει αταλάντευτα στη θέση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...