Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Μεσολογγίου για την εισαγωγή σπουδαστών για το έτος 2011-2012

Μεσολόγγι 13 /5/2011
ΠΡΟΣ: Υ.ΠΔ.Β.Μ.Θ
ΓΡΑΦΕΙΟ κας . ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΙΝ:1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΔΒΜΘ κ. Ι. ΠΑΝΑΡΕΤΟ
2) ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΔΒΜΘ κ. Β. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Κυρία Υπουργέ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή εισαγωγής σπουδαστών σε 24 τμήματα και μάλιστα μόνο στα ΤΕΙ, από το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με εξαίρεση ενός Πανεπιστημιακού τμήματος και αυτού για διαφορετικούς λόγους.
Η απόφαση αυτή θίγει σημαντικά το Ίδρυμά μας, αφού είναι από τα παλαιότερα περιφερειακά Τ.Ε.Ι. και εμφανίζεται να δέχεται εισακτέους μόνο σε 5 από τα 8 τμήματά του.
Τα κριτήρια που δόθηκαν στη δημοσιότητα αγνοούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τμημάτων, δεν είναι αντικειμενικά και είναι προφανές ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί με ενιαίο τρόπο για όλα τα τμήματα των Τ.Ε.Ι και φυσικά των Πανεπιστημίων. Επιπλέον αμφισβητείται η εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία του Ιδρύματος, ανησυχία στους σπουδαστές για το μέλλον των σπουδών τους και απόγνωση στις οικογένειές τους.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε, να περιληφθούν όλα τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό έντυπο και στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσει ο διάλογος για την χωροταξική και τη θεματική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), όπου εκεί το ίδρυμά μας θα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις.

Ο Πρόεδρος

Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...