Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Επιστολή προς τον Δήμαρχο...

Επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Κατσούλη έστειλε ο προσωρινός πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του νεοσύστατου μουσικού ομίλου Ι.Π. Μεσολογγίου "Ιωσήφ Ρωγών" με την οποία απευθύνει έκκληση ώστε να μην αποκλειστεί η φιλαρμονική του ομίλου από τις γιορτές Εξόδου 2011. 
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην Αιχμή και έχει ως εξής:


Κύριε δήµαρχε
Νέα άτοµα γεµάτα φρεσκάδα, γνώση και ενέργεια ίδρυσαν και συµµετέχουν στην πολιτιστική µας πρωτοβουλία, στον Μουσικό Όµιλο Ιωσήφ Ρωγών της Ι. Π. Μεσολογγίου.
Φιλοδοξία µας είναι να έχουµε συµµετοχή και παρουσία σε νέες προτάσεις πολιτιστικής δράσης του τόπου µας, ανάδειξη εγγενών δυνάµεων έκφρασης κουλτούρας και ενίσχυση νέων πολιτισµικών εκφάνσεων επίκτητων δράσεων. Οι προτάσεις του προγραµµατίζονται να είναι πολυσχιδείς καλύπτοντας µία ευρεία γκάµα καλλιτεχνικών δρώµενων. Κυρίως θα αναδειχτούν στοιχεία της παράδοσης, τα οποία θεωρούµε αδήριτη ανάγκη της πολιτιστικής µας ταυτότητας και κληρονοµιάς, συµβάλλοντας στην ενδυνάµωση της πολιτιστικής έκφρασης του τόπου. Επιπλέον στοχεύοµε στην καινοτοµία ενασχολούµενοι µε τοµείς εξεζητηµένους της επιβεβληµένης καθηµερινότητάς µας, ρηξικέλευθους για τον τόπο µας. Που θα δίνουν διέξοδο, έκφραση και περιεχόµενο στον ελεύθερο χρόνο σε κάθε ενδιαφερόµενο.
Ο Όµιλός µας ήδη ίδρυσε και στελέχωσε την Φιλαρµονική του, την Μπάντα του, και ακολούθως προχωρεί στην ίδρυση χορωδίας, τοµέων δράσεων σειράς παραδοσιακών οργάνων (κλαρίνο, κανονάκι, µπουζούκι, τουµπερλέκι κλπ), θεατρικού εργαστηρίου, µουσικής απασχόλησης νηπίων και άλλων πτυχών που θα έλκουν το ενδιαφέρον µικρών και µεγάλων που θα επιθυµούν να παρακολουθήσουν τα ανάλογα δρώµενα. Οι εκπαιδευτές µε τις σπουδές, την κατάρτιση, τις εξειδικεύσεις, τη θέληση και τη φλόγα της επιθυµίας που εκφράζουν αποτελούν εγγύηση τόσο της επιτυχίας της πρωτοβουλίας µας όσο και της πραγµατοποίησης των στόχων και του σκοπού της. Τα άτοµα που θα συµµετέχουν στα τµήµατά µας εφόσον ανακαλύπτουν το ταλέντο τους ή θα θέλουν να συνεχίσουν σπουδές για ανάλογα πτυχία, θα µπορούν να συµµετέχουν στα ωδεία της πόλης µας, µιας και η δική µας παρουσία θα είναι µια σχεδόν ανέξοδη και ωφέλιµη ενασχόληση εµπλουτισµού του ελεύθερου χρόνου και παροχής παιδείας ανώτερων εκφάνσεων του ανθρώπου.
Προκαταβολικά θεωρούµε ότι η προσπάθειά µας θα τύχει των πιο ευµενών διαθέσεων, άλλωστε είναι απόληξη ευγενών προθέσεων και στόχων. Πιστεύουµε ότι η Φιλαρµονική µας, η Μπάντα µας, στις Εορτές Εξόδου θα είναι παρών.

Κύριε Δήµαρχε
Σου εκφράζω έκκληση για κανένα λόγο να µη προβείτε σε κάθε πράξη που δε θα συνάδει της περίστασης και των ατόµων που εµπλέκονται. Παρ’ όλες τις εικοτολογίες που διασπείρονται περί αποκλεισµού µας από τις επικείµενες Εορτές εξόδου της Ι.Π. Μεσολογγίου, της πόλης µας, δεν αντιπροσωπεύουν δυνάµεις της πόλης µας. Δυνάµεις που σε καµιά περίπτωση δεν µπορεί να εκφράζουν τον εκάστοτε δήµαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά από όπως πολύ καλά γνωρίζω και το συνάδελφο Παναγιώτη Κατσούλη. Και είµαι σίγουρος γι’ αυτό. Και όχι µόνο, αλλά και κάθε ατόµου, και τυγχάνει να είναι όλοι συνάδελφοί µου που εµπλέκονται στην προκειµένη περίπτωση, συνταξιούχοι ή όχι, θεωρώ και τους καλώ ως συµπαραστάτες και … ούτε καν αδιάφορους. Και δε µε ενδιαφέρει τι προσωπικές παρεξηγήσεις είχανε µε ποιον. Μαζί µου φίλοι και συνάδελφοι ήτανε, είναι και θα είναι. Δεν παραβλέπουµε κανενός τη γνώση αλλά ούτε και την εµπειρία. Και όλους τους θεωρούµε χρήσιµους. Άλλωστε το Μεσολόγγι είναι πολύ µικρό για να … δηλώνει ότι του περισσεύουν δυνάµεις. Και επίσης ότι του µεσολογγίτη δηµότη - φορολογούµενου περισσεύουν χρήµατα ώστε να καλύπτονται έξοδα Φιλαρµονικών από άλλους τόπους και να αποκλείεται… ο δικός µας. Όταν µάλιστα η µπάντα µας ήδη είναι καλεσµένη σε ανάλογες εκδηλώσεις άλλων πόλεων!! Επαναλαµβάνω σου υποβάλλω προσωπική έκκληση, ειδάλλως ας τα παρατήσω…
Για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.
Ο Πρόεδρος
ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διευθυντής 3ου Δηµοτικού Σχολείου
Συνεργάτης Καθηγητής Τµήµατος Λογοθεραπείας
ΑΤΕΙ Ιωαννίνων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"....η Φιλαρµονική µας, η Μπάντα µας, στις Εορτές Εξόδου θα είναι παρών";;;;;;Παρών;;;;;Μήπως το ..."παρούσα"....θα ήταν συντακτικά ορθότερο, κύριε Πρόεδρε;Την γλώσσαν μας έδωσαν ελληνική (και τη θέση ...προεδρική βεβαίως βεβαίως), αλλά την χρήσην της την αγνοούμε!!!Κρίμα....Καλή επιτυχία, εντούτοις, στο πολιτιστικό σας έργο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

"....η Φιλαρµονική µας, η Μπάντα µας, στις Εορτές Εξόδου θα είναι παρών";;;;;;Παρών;;;;;Μήπως το ..."παρούσα"....θα ήταν συντακτικά ορθότερο, κύριε Πρόεδρε;Την γλώσσαν μας έδωσαν ελληνική (και τη θέση ...προεδρική βεβαίως βεβαίως), αλλά την χρήσην της την αγνοούμε!!!Κρίμα....Καλή επιτυχία, εντούτοις, στο πολιτιστικό σας έργο!

Κριτική κάνουμε όταν ξέρουμε και ... να κάνουμε. Σε ένα κειμενάκι που ...υποδεικνύεις υποπέφτεις συνάμα, άμεσα και έμμεσα, σε λάθη σωρηδόν.
1.Ο Όμιλός μας ...λέμε!!!
2.Τα σημεία στίξεως χρησιμοποιούνται μέχρι ... τρία
3. "Τη γλώσσα ΜΑΣ έδωσαν ελληνική"!!! κατατάσσουμε και εκεί τον εαυτό μας; Πάρε το σωστό:«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»).
Κατά τα άλλα σας ενόχλησε ο πρόεδρος. Μη σηκώσει κανένας κεφάλι εδώ στο Μεσολόγγι, μας χαλάνε τα μαγαζάκια μας... Α! αυτό το "Την γλώσσαν ΜΑΣ έδωσαν ελληνική" θυμίζει κάποιον, τον γνωστό, που όλα τα ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ε, βέβαια,εδώ το κλαμπ είναι κλειστό. Μην κάνει κανένας τίποτα και μας χαλάσει τη σούπα. Σα δε ντρέπονται. Παριστάνουν και τους πολύξερους, βρίσκουν "λάθη" σε ένα πολύ ωραίο κείμενο, κάνοντας αυτοί λάθη. Έτσι μάθανε χρόνια τώρα... Συγχαρηρήρια κύριε Ρήγα. προχωρείστε μαζί με τα παιδιά έχει ανάγκη ο τόπος μας για κάτι καλό. Εντάξει με τουςπανηγυριώτες... να δούμε και τίποτα άλλο. Αγνοείστε τους!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...