Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δραματική η κατάσταση για τους ΤΟΕΒ

Νέα κλοπή σε αντλιοστάσιο στο Μεσολόγγι, στο οποίο μόλις είχαν αποκατασταθεί οι ζημιές από προηγούμενη κλοπή. 
Ανεξέλεγκτη η δράση των επιτηδείων
Σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στις αλλαγές που νομοθετικά προώθησε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, επιδιώκοντας την επίλυση θεσμικού χαρακτήρα προβλημάτων στη λειτουργία των ΓΟΕΒ, ανοίγοντας το δρόμο για τον ορισμό διοίκησης και διεύθυνσης στον ΓΟΕΒ Αχελώου. Αναφερθήκαμε ακόμη στη φιλότιμη προσπάθεια της Περιφέρειας Δ.Ε. απ’ τα χρήματα που… δεν έχει (!), να αποκαταστήσει τις ζημιές σε κάποια αντλιοστάσια.
Χωρίς νόημα όμως όλα αυτά: Στην περιοχή Φοινικιά στο Μεσολόγγι αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχαν προκληθεί (κλοπή χαλκού) και το αντλιοστάσιο παραδόθηκε προχθές. Εχθές το πρωί… πάλι τα ίδια!

Όσο για το θεσμικό πλαίσιο, ναι μεν άλλαξε, δεν έχει όμως αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να διεκδικεί ακόμη το σπίτι του παραιτηθέντος προέδρου και κανείς να μην θέλει να αναλάβει.
Το παζλ συμπληρώνεται με τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε σειρά αντλιοστασίων, αφού οι ΤΟΕΒ αδυνατούν να πληρώσουν. Κατάσταση… γενικής ακαταστασίας δηλαδή και απόλυτου χάους. Χρέη παντού, υπάλληλοι απλήρωτοι, απουσία διοίκησης και διευθυντή, κλοπές και δολιοφθορές, διώρυγες… χιλιοσπασμένες.
Η Δ20 (στον Αϊ – Σώστη) βρίσκεται στα όριά της. Ήδη υπάρχουν παντού διαρροές και αν τελικά «καταρρεύσει» 20 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο, δηλαδή 72.000 κυβικά την ώρα θα «χάνονται». Οι τεράστιες αυτές ποσότητες νερού θα καταλήξουν βεβαίως στην λιμνοθάλασσα. Και οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες. Το γλυκό νερό θα εισχωρήσει σε βάθος και θα αλλοιώσει τόσο το χαρακτήρα της λιμνοθάλασσας που η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. Και για το περιβάλλον και για την οικονομία (αλυκές, διβάρια, παράκτια αλιεία κ.τ.λ.).
Την ίδια στιγμή χιλιάδες αγρότες αγωνιούν για το αν θα έχουν ή όχι νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Το αστείο σ’ αυτή την ιστορία είναι πως δεν υπάρχει διοίκηση για να ορίσει καν την αρδευτική περίοδο… Και κανείς δεν αναλαμβάνει φυσικά την ευθύνη να δώσει εντολή να μπει το νερό στ’ αυλάκι…

(πηγή Συνείδηση)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ειναι καλα οι γυφτοι και το κρατος που τους εχει κανει δημοσιους υπαλληλους με τα επιδοματα και την προνοια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...