Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...

Εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα ο κ. Βλαχογιάννης…
Δ. Μαλαβέτας
Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο - χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου του δήμου Μεσολογγίου – «μαέστρος» της φιλαρμονικής του δήμου Μεσολογγίου, Χρήστος Βλαχογιάννης με το λιβελογράφημα του - αναφορικά με τη δήλωση του πρώην δημάρχου, Γ. Αναγνωστόπουλου - πιστεύουμε ότι δικαιώνει πανηγυρικά τις αιτιάσεις και την κριτική του τελευταίου.
Ο κ. Βλαχογιάννης χρησιμοποιώντας φράσεις που ξεπερνούν κάθε έννοια σεβασμού στο θεσμό που θέλει να λέει ότι υπηρετεί (επικεφαλής της φιλαρμονικής του δήμου και δάσκαλος μουσικής) επιτίθενται κατά «δικαίων και αδίκων», χωρίς φυσικά να δίνει πειστικές απαντήσεις, τόσο για τον αποκλεισμό της φιλαρμονικής του «Ι. Ρωγών», όσο και για τη θέσπιση ορίου μελών στις φιλαρμονικές που θα συμμετείχαν στη πομπή.
Αναφορικά με το ύφος της απάντησης του κ. Βλαχογιάννη είμαστε υποχρεωμένοι να απομονώσουμε δυο αναφορές επειδή αφορούν εμάς, λόγω της επαγγελματικής σχέσης που είχαμε με τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου (σ.σ. Ειδικός συνεργάτης τύπου):
«…Μέχρι άποψη για μουσική διατυπώνεις στο ανερμάτιστο κείμενο που απέστειλες, δια του πατομπούκαλου, στα blogs…»
«…Ίσως γι’ αυτό δεν απέδωσαν οι προσπάθειες των γλειφτών που σε περιτριγυρίζουν να σαμποτάρουν τον ερχομό μου στην Φιλαρμονική. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, μέχρι και την κηδεία του πατέρα του χρησιμοποίησε για να πιέσει καταστάσεις…»

Από τις αναφορές αυτές και μόνο, - οι οποίες θεωρούμε ότι είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού - αναδεικνύεται το «ήθος», η ψυχοσύνθεση και ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων από τον κ. Βλαχογιάννη…
Εκφράζουμε τη λύπη μας και μόνο για τους χαρακτηρισμούς και τις αναφορές του αυτές για το πρόσωπό μας… και αφήνουμε στην κρίση αυτών που τον επέλεξαν για συνεργάτη τους στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά του.
Όπως επίσης θα πρέπει από την πλευρά του δήμου να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας και ο τρόπος του «ερχομού» του κ. Βλαχογιάννη στη Φιλαρμονική του δήμου.
Δηλαδή θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από τη δημοτική αρχή ποια είναι τα καθήκοντά του κ. Βλαχογιάννη στη φιλαρμονική και με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου του δήμου καθορίστηκαν αυτά.

Δημήτρης Μαλαβέτας
Δημοσιογράφος
Διαχειριστής MessolonghiNews


ΥΓ. Ο κ. Βλαχογιάννης επέλεξε ύστερα από ακριβώς τρεις μήνες, να δημοσιοποιήσει την τότε δυσφορία του για την απόδοση τιμής, από τα μέλη της φιλαρμονική του δήμου μας, στην κηδεία του αειμνήστου πατέρα μου, στις 17 Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...