Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ

20-4-2011

Πέρασαν 44 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου. Για όσους πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα η επέτειος αυτή αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός με οριακά συμβολικό αλλά και βαθιά ανθρώπινο περιεχόμενο.
Το κύριο μήνυμα της επετείου είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκισή της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το σταμάτημα της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού είναι στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτόν.
Ιδιαίτερα η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια βαθιά οικονομική κρίση, αποτέλεσμα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης και με τη σημερινή κυβέρνηση να εφαρμόζει μια κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική πολιτική.

Η έλευση του ΔΝΤ και της όλης κουστωδίας των Τροϊκανών προμηνύουν για το λαό μας ακόμα πιο σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα. Βιώνουμε την πλήρη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Το σημερινό μήνυμα, πρέπει να είναι μήνυμα αντίστασης στην πολιτική του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού και κάλεσμα για νέους αγώνες που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα πορεία.
Πρέπει λοιπόν:
Να δυναμώσουμε τον αγώνα ώστε η κοινωνική και η πολιτική Αριστερά στον κόσμο, την Ευρώπη και στον τόπο μας να έρθει ξανά στο προσκήνιο των εξελίξεων μαζί με τις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά που δίνουν νόημα πραγματικό στη ζωή, την ύπαρξη, στις σχέσεις των ανθρώπων, στο περιβάλλον, στην πνευματική λειτουργία, στη συνύπαρξη και την άνθιση των πολιτισμών μέσα από τη διαφορετικότητα.
Το Γραφείο Τύπου
της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταραμένε Παπαδόπουλε, 44 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κά-νω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Ενώ επρεπε να ησουν ΓΕΝΟΠ να παιρνεις δανεια από τη ΔΕΗ εκατομυριων ευρω για ….να απεργείς σωστά.
Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχε-δόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;

Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμε-τρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών;Αναδασμούς, δωρεαν εκτασεις, κτηνοτροφία σε πληρη αναπτυξη. Σε 10 χρονια δουλειάς σπιτι χωρις κάρτες και τοκους. Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προ-βλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες α-κόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;
Το 2ο κατακεφαλην εισοδημα στην Ευρωπη. 0 πληθωρισμό. 0 Δάνεια, μονο λιγα παλαια τρικουπεια.
Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρό-τερη από το δολάριο!

Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου! Σε πειραζε να φοράς ζι-βάγκο πάμφτωχος, να έχεις μουστακι και τραγιασκα και στη συνεχεια να μενεις Κολωνακι και να εχεις αποκτησει βιλαρες με …τον μισθο σου ΜΟΝΟ. Χαζε ε χαζε.
Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
ΚΑΝΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 73 ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 70 % . ΠΛΗΡΟΥΣΕΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΟΙ-ΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΝΕ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Σαυτη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...