Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Απεργία? Ναι, κάθε φορά που έρχεται η τρόικα..

Δεν ξέρω αν το έχετε ακούσει, αλλά όποτε έρχεται η τρόικα οι Έλληνες "δημοσιογράφοι" απεργούν...
Μιλάμε, ή πρόκειται περί διαβολικής σύμπτωσης, ή θέλουν να μας κρατούν σε μαύρα μεσάνυχτα...
Να θυμίσω ότι σε κάποια από τις πρώτες επισκέψεις της τρόικας είχαν γίνει τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια στην Αθήνα. Για πρώτη φορά έφευγε ο σκοπός από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κόντεψε να γίνει "ντου" στη Βουλή από τους διαδηλωτές... Και οι "δημοσιογράφοι" ήταν απόντες... Φυσικά έσπασε η απεργία για να ενημερωθεί ο κόσμος για τις εξελίξεις (τους έπιασε ο πόνος...) αλλά τα σημαντικότερα γεγονότα τα πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο (αυτό δεν ...απεργούσε).
Σε κάποια άλλη επίσκεψη της τρόικας είχαμε την επίθεση στο Βουλευτή κ. Χατζηδάκη. Και πάλι βέβαια πορείες, διαδηλώσεις κλπ και φυσικά τα κανάλια απόντα.
Κάποιοι κρίνουν φαίνεται ότι η επίσκεψη της τρόικας (έστω και από μόνη της) δεν είναι γεγονός και φυσικά δεν χρειαζόμαστε ενημέρωση... Κρίμα...
Φυσικά η στάση αυτή οδηγεί τον κόσμο να ψάχνει και τελικά να επιλέγει άλλη μορφή ενημέρωσης από τα κατευθυνόμενα εν πολλοίς τηλεοπτικά κανάλια. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλα τα κανάλια. Αλλά είναι γεγονός ότι τα ειδησεογραφικά portal αυξάνονται, που σημαίνει ότι αυξάνονται και όσοι αναζητούν αυτή την εναλλακτική ενημέρωση.

Τι συνέβη όμως το τετραήμερο της απεργίας? Διαβάστε στη συνέχεια περιληπτικά (υπάρχουν πολλοί υπερσύνδεσμοι για να συνεχίσετε την πλοήγηση και να έχετε πληροφόρηση κατευθείαν από την πηγή).
Όπως μεταδόθηκε μέσα από το διαδίκτυο, το πρώτο που συνέβη ήταν η καταδίκη από το Εφετείο του κ. Ψωμιάδη για κάποια υπόθεση που εκκρεμούσε. Αυτό σημαίνει ότι (και μέχρι να εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο η οποιαδήποτε ένσταση του κ. Ψωμιάδη) ο Υπερπεριφερειάρχης εκπίπτει (απομένει η ανακοίνωση από τον Υπουργό κ. Ραγκούση). Φυσικά υπάρχει αντίδραση από τον ίδιο τον κ. Ψωμιάδη που καταγγέλλει τους συκοφάντες του (όπως λέει).
Επίσης, η Πορτογαλία ακολουθεί τη μοίρα της Ελλάδας, αφού εισέρχεται στο μηχανισμό στήριξης που αποφασίστηκε από την Ευρώπη...
Είχαμε επίσης και την ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν νομοσχέδιο που είχε προηγουμένως περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούσε την εγκατάσταση μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια) σε όλη την επικράτεια. Μάλιστα, ειπώθηκε ότι αν λειτουργούσαν τα κανάλια ίσως είχαμε και Κυβερνητική κρίση με τις ειδήσεις που θα έβγαιναν στη φόρα από τις συνεδριάσεις. Δεν είναι και λίγο πράγμα να ακυρώνεται κοτζάμ Υπουργικό Συμβούλιο και κοτζάμ Υπουργός... Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να επιστρέψει από το εξωτερικό που βρισκόταν μια μέρα νωρίτερα και να συγκαλέσει αμέσως "καφέ" στο Μαξίμου για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Αυτός ο καφές, προφανώς επισπεύδει κάποιες εξελίξεις αφού σήμερα ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με όλους τους Υπουργούς ζητώντας τους να του παραδώσουν εκθέσεις με το μέχρι τώρα έργο τους σε κάθε Υπουργείο. Άρα ή γίνεται ανασχηματισμός ή πάμε για Εκλογές. Και τα δύο σενάρια ακούγονται πλέον πολύ στο διαδίκτυο. Μάλιστα σε ορισμένα σενάρια είχαμε και φημολογούμενη εμπλοκή της Προεδρίας της Δημοκρατίας που όμως διαψεύστηκαν κατηγορηματικά με επίσημες ανακοινώσεις.
Μάθαμε επίσης ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε τις έρευνες για πετρέλαιο στη Μαύρη θάλασσα (με πολύ καλά αποτελέσματα) και ετοιμάζεται να βγει για έρευνες σε τρία σημεία της Μεσογείου...
Επίσης, η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλέον ανοιχτά ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη (πρακτικά δηλαδή δεν έχει στήριξη από 151 βουλευτές...) αλλά δεν πρόκειται να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης (για να μην συσπειρωθούν οι βουλευτές της) αλλά μάλλον κατά του Υπουργού Οικονομίας που αυτές τις μέρες βάλλεται από παντού και έχει γίνει το κόκκινο πανί ακόμη και για τους ...συντρόφους του αφού ετοιμάζει και νέο πακέτο μέτρων... Και από την άλλη υπάρχει επιχείρηση κατευνασμού των ανταρτών...
Μειώθηκε και η απόσταση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σύμφωνα με νέο γκάλοπ. Στα ίδια ΚΚΕ - ΛΑΟΣ - ΣΥΝ, πέφτουν Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία.
Εκδόθηκε η φετινή επικαιροποιημένη έκθεση του "Στέιτ ντι πάρτμεντ" που αφορά στο κατά πόσο η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχουμε μια από τα ίδια. Κατηγορούμαστε και πάλι για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, των μειονοτήτων κλπ.
Δύο μεγάλα νοσοκομεία (Αρεταίειο και Αιγινήτειο) αναστέλλουν τη λειτουργία τους (!!!) λόγω έλλειψης κονδυλίων, αφού πλέον δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τροφές για τους ασθενείς!!  

Να μην ξεχάσω να πω ότι έφυγε και ο Ντουντού από τον Ολυμπιακό με κανονική μεταγραφή (τι λες ρε φίλε! το καλύτερο το κράταγες για το τέλος?)...
Σκεφτείτε λοιπόν αν ήταν τυχαία ή όχι η στιγμή που επιλέχτηκε να γίνει η απεργία των "δημοσιογράφων"... Δεν είμαι φυσικά κατά του δικαιώματος της απεργίας αλλά όταν γύρω μας ...αλλάζει ο κόσμος σε 4 μέρες, δεν δικαιολογείται να απέχουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωσή μας...
Φανταστείτε όμως τώρα και το πως θα παρουσιάζονταν τα προηγούμενα γεγονότα από τα κανάλια και σκεφτείτε πόση δύναμη τους έχουμε δώσει! Είναι πλέον ορατό το γεγονός ότι τα κανάλια θα μπορούσαν να ανεβάσουν ή και να κατεβάσουν κυβερνήσεις αφού δημιουργώντας κλίμα καθοδηγούν ουσιαστικά και τους ψηφοφόρους. Και όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος κυβερνητικός βουλευτής την ημέρα της απόρριψης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, "αν σήμερα υπήρχαν δελτία ειδήσεων, η κυβέρνηση θα έπεφτε...".
Πότε θα είναι η επόμενη απεργία στα ΜΜΕ? Μα φυσικά την επόμενη φορά που θα έρθει η τρόικα. Να το θυμάστε...

ΚΚ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλησπέρα αγαπητό Σταλίκι, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια επί του παρόντος..

==
Οι επισήμως καταγεγραμμένοι (από τη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ) άνεργοι δημοσιογράφοι, από 280 τον περσινό Απρίλιο, ανέρχονται σήμερα στους 380. Μαζί με αυτούς οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί, υπολογίζονται στους 600.

«Επικρατεί χάος με τα νούμερα. Μεγάλος αριθμός απολύσεων καλύπτεται, καθώς προκύπτει από εκβιαστικές πρακτικές με αποτέλεσμα απολύσεις να παρουσιάζονται σαν αποχωρήσεις», διευκρινίζει ο γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αντώνης Νταβανέλος. Υπολογίζεται ότι χάθηκαν 677 θέσεις εργασίας (από 5.337 σε 4.660) σε διάστημα ενός έτους.

Ανάμεσα στους άνεργους των ΜΜΕ βρίσκονταν ήδη πάλαι ποτέ εργαζόμενοι στην εφημερίδα Απογευματινή (70 απολυμένοι χωρίς αποζημίωση και επίδομα ανεργίας) ή συμβασιούχοι της ΕΡΤ. Τα τελευταία 24ωρα προστέθηκαν και απασχολούμενοι από τον κλάδο των περιοδικών οι οποίοι μάλιστα υπέστησαν «τραμπούκικες» πρακτικές από τους εργοδότες τους σε περιπτώσεις όπως αυτή της IMACO.
==

Αναδημοσιεύοντας τα παραπάνω, ήθελα να διευκρινίσω ότι οι απεργίες σε κομβικές δομές της κοινωνίας δεν πραγματοποιούνται μόνο με ΔΟΛ-ο, αλλά υπάρχει κατά βάση λόγος που γίνονται. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ικανός λόγος η απόλυση τεχνικών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ παρά την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και "εθελούσια" αποδοχή μείωσης 10%.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω τον υπαρκτό δόλο βάσει του οποίου σε ημέρες Γενικής Απεργίας, και παρά τη διαφορετική απόφαση του Σωματείου, δεν λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες. Παράγοντας που αποτρέπει αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου από το να διαδηλώσει και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Με σεβασμό,
Σφυράκι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...