Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Φταίει ο ...Χατζηπετρής?

Έχει ανοίξει μια συζήτηση τις τελευταίες μέρες στα τοπικά blog που αφορά στην εκπροσώπηση της περιοχής στη Βουλή.
Ποιος φταίει για το ότι αντί για βουλευτές έχουμε "τοπάρχες" όπως λέει ο πρόεδρος του ΔΣΜ κ. Ατσαλάκης?
Η άποψη του blog μας είναι ότι φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά το λέει κι ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης...
Εμείς (οι bloggers) φταίμε γιατί τελικά πλασάρουμε τα ίδια και τα ίδια άτομα. Μια επιλογή θα ήταν να μην προβάλλουμε καμιά ανακοίνωση ή δελτίο τύπου κανενός "τοπάρχη". Δείτε εδώ σχετική ανάρτηση από το blog Σάλτσινο. Δεν ξέρω αν είναι η ενδεδειγμένη, είναι όμως μια σοβαρή προς συζήτηση πρόταση.
Εσείς φταίτε (και μαζί κι εμείς...) γιατί ψηφίζουμε χωρίς σκέψη όποιον μας σερβίρουν σαν άβουλα πλάσματα που πειθαρχούν σε μια κομματική γραμμή. Αναρωτηθείτε: αυτό που λένε ότι ισχύει για τα κόμματα της αριστεράς (πειθαρχία και κομματική "γραμμή") μήπως ισχύει περισσότερο για τα μεγάλα κόμματα? Τι ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές? Σας εξέφραζε ή το κάνατε για άλλους λόγους? Και κυρίως: το μετανιώσατε? κι αν ναι, τι θα κάνετε στις επόμενες εκλογές? Δεν μιλάω για κόμματα, μιλάω για επιλογές προσώπων. Μια επίσης σοβαρή πρόταση προς συζήτηση τέθηκε από μια ανάρτηση στο IeraPolis. Δείτε τη εδώ. Προτείνει συνασπισμό Ναυπάκτιων και Μεσολογγιτών. Εγώ θα συμπλήρωνα και τους Ξηρομερίτες, για να μην πω και τους Βαλτινούς, που έχασαν εδάφη ("Καλλικράτης") προς όφελος της ...δίκαιης και ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής!!!
Οι άλλοι φταίνε γιατί ...μονίμως φταίνε οι άλλοι για τα χάλια μας! Έτσι απλά...
Καταλήγουμε στο ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, πρέπει και επιβάλλεται να ακουστεί και η φωνή του υπόλοιπου (πρώην) Νομού. Δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί αυτή η κατάντια... Δεν επιτρέπεται να μην εκπροσωπείται πρακτικά ο μισός και βάλε πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας στη Βουλή.
Και κάτι άλλο: η άποψη "ψηφίζω μόνο κόμμα" ευνοεί τον ισχυρό. Σε κάθε κόμμα.
Παρακολουθούμε τη συζήτηση με ενδιαφέρον, κι ελπίζουμε να έχει συνέχεια και στα blogs και πρακτικά στις επόμενες εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...