Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έρχεται νέο χαστούκι...

Μετά τα τελευταία χαστούκια που ...φάγαμε, έρχεται κι άλλο σε λίγους μήνες: είναι, λέει, αποφασισμένο να εφαρμοστεί σχέδιο "Καλλικράτης" και στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της επαρχίας.
Πρόκειται για τμήματα και σχολές που με προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας "πριμοδοτήθηκαν" πρόσφατα αφού κόπηκαν θέσεις από κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ προκειμένου να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές.
Το ερώτημα είναι: ο εκπαιδευτικός "Καλλικράτης" θα ευνοήσει τις επαρχιακές πόλεις (...μη φας, έχω γλάρο...) ή θα συγκεντρώσει και πάλι τον πολύ κόσμο στα μεγάλα αστικά κέντρα? (ρητορικό το ερώτημα, είναι άλλωστε αποφασισμένο...)
Και σε τελική ανάλυση, ο σχεδιασμός γίνεται στο πόδι? Υπάρχει σχέδιο ή πάμε κι όπου βγεί? Για πιο λόγο οι "σχολές χαμηλής ζήτησης" έχουν πέραση στα μεγάλα αστικά κέντρα και μόνο στις μικρές επαρχιακές πόλεις ...υστερούν? Σκέφτηκε κανείς ότι δεν έχουν λεφτά οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν? Σκέφτηκε κανείς τι συνέπειες θα έχει ο εκπαιδευτικός "ΚακόΨυχροΑνάποδοΚράτης" στις μικρές επαρχιακές πόλεις? Αλλά είπαμε, ο σχεδιασμός γίνεται μάλλον στο πόδι.
Το Υπουργείο αποφάσισε ότι πρέπει να ξεκινήσει με συγχωνεύσεις/καταργήσεις και φυσικά να συνεχίσει με νέο Λύκειο (από του χρόνου) και νέο σύστημα εξετάσεων (από το 2014)...
Για όλα όμως θα τα ξαναπούμε όταν οριστικοποιηθούν τα σχέδια, όχι τώρα που βασιλεύουν τα παπαγαλάκια (προσφιλής τακτική διερεύνησης αντιδράσεων)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...