Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

o απόηχος, η χορωδία, το Μουσείο και ο άξεστος κύριος, καλά - καλά

Σύνδεση και πάλι με "Ναυαγό":
Δεν είναι ο συνολικός απόηχος από τις ας πούμε "εκδηλώσεις" για την επέτειο της μάχης του Ντολμά. Είναι απλά, η εικόνα που σχημάτισε, ένας από τους εκεί χθες βράδυ  παρευρισκόμενους.
Ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα και είναι ενυπόγραφο
Διαβάστε
"Χρίστο καλημέρα και καλή μας επιτυχία, γιατί και σήμερα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κι αφοσιωμένοι. (σημείωση: εννοεί τη σημερινή μας παράσταση της  θεατρικής μας ομάδας στο Αιτωλικό) 
Θα σου γράψω όμως δυο λόγια για χθες.
Πίστευα παλιότερα ότι ο χώρος που γίνονται οι εκδηλώσεις στο Μουσείο «κάνει» για κάθε είδους εκδηλώσεις και σε συνδυασμό γιατί μ' αυτό τον τρόπο θα προβάλλεται και το Μουσείο.
Χθες όμως οι διοργανωτές έκαναν βασικές παραλήψεις και «εκτέλεσαν» τη χορωδία Τυπάλδου, που μ' έκανε πολλές φορές να συγκινηθώ ενθυμούμενος όταν και τα παιδιά μου και πολλών συμπολιτών μας ήταν μέλη της χορωδίας του. Οι διοργανωτές δεν έβαλαν τίποτα να καλύψουν τη πόρτα που ήταν στη πλάτη της χορωδίας και δεν τα ανέβασαν σε βάθρο (αν και ο δήμος έχει) και έτσι «χάθηκαν» ειδικά η πίσω σειρά.
Οι πόρτες δεξιά και αριστερά ήταν ανοικτές και έτσι όχι μόνο χανόταν ο ήχος αλλά από κάποια στιγμή και μετά έγιναν παιδικές χαρές.
Σε σκέφτηκα που εκφράστηκες για το χώρο τη βραδιά του εθελοντισμού και ο κύριος που θα είναι υπεύθυνος για τα του πολιτισμού (σημείωση: εννοεί κάποιο κύριο που ακούει στο όνομα καβάγιας και φέρεται ως ο πρόεδρος του υπό σύσταση πνευματικού κέντρου, να τον χαίρεστε) (και χθες δεν μας τίμησε με τη παρουσία του) σου είχε απαντήσει απαξιωτικά «καλά καλά».
Βέβαια υπήρξε μια πρόταση χθες από σχετικό παρευρισκόμενο, «να γίνει χώρος εκδηλώσεων η μία αίθουσα, μια και είναι διακαής πόθος το Μουσείο να χρησιμοποιείται γι' αυτό το σκοπό, γιατί εδώ ο χώρος είναι ακατάλληλος και όχι μόνο ακατάλληλος αλλά και κρύος και τα παιδιά της χορωδίας θα έχουν ξυλιάσει». Τότε διαπίστωσα ότι ο χώρος ήταν αφιλόξενος, ψυχρός, αλλά και κρύος.
Βέβαια πάντα γίνονται παραλήψεις, λάθη και θα μπορούσα ν' αναφέρω πολλά από τη χθεσινή εκδήλωση για τις επιλογές, τις αναφορές,. αλλά εκείνο που με πίκρανε είναι ότι όπως λέω και στην αρχή «εκτέλεσαν» τη χορωδία".

Γ. Σφ.

σχόλιο ναυαγού: μπράβο δήμαρχε, κατάφερες να μην μας λείψει καθόλου ο γαλάνης.
Ο ναυαγός θα επανέλθει

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε, Μεγαλειότατο στο Μεσολόγγι έχουμε, δεν χρειάζεται να διαβάζουμε και τους εκκολαπτόμενους ή τους κατά φαντασία, μεγιστάνες σκέψης και κριτικής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...