Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στο Ευηνοχώρι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος Άγιος και προστάτης του χωριού μας, Άγιος Χαράλαμπος.
Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου, έγινε Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία και από νωρίς πολλοί συντοπίτες μας κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.
 Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου εψάλη ο Όρθρος της εορτής του Αγίου μας, ενώ στη συνέχεια στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, πλαισιωμένος από τον εφημέριο του χωριού μας Πατήρ Δημήτριο , και από τους εφημέριους των παραπλήσιων ενοριών (Γαλατά, Περιθωρίου, Ξηρέικων, Αγίου Θωμά).
Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την εικόνα και τα οστά από το λείψανο του Αγίου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν το αντίδωρο , από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ.κ. Κοσμά, οποίος έδινε την ευχή του σε έναν προς έναν πιστό.


Σημαντική στιγμή η απόδοση του οφίκιου του Οικονόμου στον παπα - Κώστα Τριώτη απο τον Μητροπολίτη μας κ.κ Κοσμά για τον ζήλο του και την προσφορά του στην εκκλησία μας. Ο τίτλος αυτός δίνεται κατά την κρίση του Δεσπότη στους έγγαμους κληρικούς και αποτελεί μεγάλη τιμή για τον 84χρονο συγχωριανό - ιερέα μας .
Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι για το χωριό μας ο πολύμοχθος μάρτυρας που πάντα μας σκέπει, μας ευλογεί και μας προστατεύει.
Στο Διοικητήριο του χωριού μας αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρουσία εκατοντάδων συγχωριανών μας ο Αιμοδοτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “ο Άγιος Χαράλαμπος” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του.

Την τελετή ευλόγησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο που επιτελείται από τον σύλλογο, με την προσφορά αίματος για όποιον το έχει ανάγκη.
Έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή στα μέλη της Διοίκησης του συλλόγου και τις ευχές της εκκλησίας για τον σκοπό ζωής που ο αιμοδοτικός σύλλογος επιτελεί.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το Τοπικό συμβούλιο Ευηνοχωρίου και εκπρόσωποι των συλλόγων του χωριού μας που πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους γλυκά, καφέδες, αναψυκτικά και χυμούς.
Ευχές εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτριος Πιστιόλης που τόνισε την σημασία και το κοινωνικό έργο του αιμοδοτικού συλλόγου με την προσφορά αίματος ενός υπέρμετρου αγαθού, σε πάσχοντες συγχωριανούς μας.
Πολλές ευχές από την ομάδα της ιστοσελίδας μας στο Αιμοδοτικό σύλλογο Ευηνοχωρίου και καλή συνέχεια στο έργο σας…



(πηγή evinochori-kalidona.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...