Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το θέμα με το γνωστό τιμολόγιο...

Τις τελευταίες μέρες προέκυψε η γνωστή ιστορία με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολικό συγκρότημα από την εταιρία πετρελαιοειδών του αντιδημάρχου κ. Κοταντάκη.
Η ουσία στο γεγονός αυτό δεν είναι αν έγινε νόμιμα η τροφοδοσία. Δεν γνωρίζουμε αν ο Καλλικράτης επιτρέπει η όχι τέτοιες ενέργειες αλλά έτσι κι αλλιώς η οικονομική επιτροπή, στην 2η συνεδρίασή της, έδωσε με απόφασή της το δικαίωμα για απευθείας αναθέσεις σε μια μεγάλη λίστα προμηθευτών μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση του κ. Κοταντάκη. Στη "επίμαχη" λίστα μπορείτε να διακρίνετε κι άλλα ονόματα που ήταν άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα προεκλογικά με το συνδυασμό Κατσούλη. Και ίσως αυτή η προμήθεια να σημάνει την αρχή της "γκρίνιας" αφού λογικά θα ακολουθήσουν κι άλλες προμήθειες προϊόντων από συγκεκριμένους προμηθευτές που ανέφερα παραπάνω.
Το θέμα όμως που προκύπτει είναι περισσότερο ηθικής φύσης αφού και η δική μας άποψη είναι ότι "η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια". Πιστεύουμε πως από τη στιγμή που κάποιοι μπήκαν στο "παιχνίδι" της αυτοδιοίκησης και επιλέχθηκαν από το λαό πρέπει να σταματήσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις με το Δήμο για λόγους Αρχής.

Φυσικά με το θέμα ασχολήθηκαν τα περισσότερα ΜΜΕ της περιοχής και εξέθεσαν τις απόψεις και των αναγνωστών τους μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις τους. Αλλά φαίνεται ότι το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Διαβάστε στη συνέχεια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο blog Αβόλευτος και θα καταλάβετε ότι πλέον υπάρχει και γκρίνια εσωτερικής φύσεως...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα συνεδρίασε η δημαρχική επιτροπή της Ιεράς πόλεως. Θέμα συζήτησης εν μέσω εντάσεων και διαπληκτισμών... ήτο τι άλλο το γνωστό θέμα της τιμολόγησης του αντιδημάρχου. Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν πολλές και ποικίλες. Μία από αυτές τις προτάσεις ήταν "να ρουφήξουν το πετρέλαιο" με μάνικες από τις επίμαχες δεξαμενές, να φωτογραφηθεί το "ρούφηγμα" και στη συνέχεια οι φωτογραφίες να αποσταλούν στις ακατονόμαστες αφές Σάρα και Μάρα και όποια το λάβει πρώτη.
Ερωτηθείς ο κ. Κοταντάκης δια το θέμα φέρεται να δήλωσε στην ομήγυρη ότι "...αυτά τα πράγματα δεν γίνονται". Δεν έγινε ακριβώς γνωστό ποια πρόταση επικράτησε αλλά μην παραξενευτείτε αν σε λίγες μέρες δείτε να πηγαίνει στις επίμαχες δεξαμενές του ΕΠΑΛ κανένα εδικό φορτηγό να απλώνει τις μάνικες για το "ρούφηγμα" παράνομου πετρελαίου... μετά θα γίνουν ανέκδοτοι οι τύποι.
Πάντως αναλόγως πως κοιμάται και ξυπνάει ο καθένας από δαύτους βρίσκει και την αντίστοιχη δικαιολογία. Άρχισαν να λένε ότι το τιμολόγια ήταν επί πιστώσει. Μετά είπαν ότι τον παρακάλεσαν να βάλει και ότι αυτός λυπήθηκε τα παιδιά και πήγε. Έπειτα άλλαξαν τακτική και τα έβαλαν με όποιον τους κάνει κριτική.
Δηλαδή όλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους. Και όλα αυτά ονομάζονται αλλαγή πορείας. Μάλλον αλλαγή πορείας στα μυαλά τους χρειάζεται για να μην πέσει στο γκρεμό ολόκληρη η πόλη. Αφού διεκδικεί το Αγρίνιο σε βάρος του Μεσολογγίου και φυσικά τα παίρνει αφού στο Μεσολόγγι κοιτάνε ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τους εν Αγρινίω προστάτες του.
Χθες στο πέτρινο δημαρχείο (νυν γραφείο δημάρχου) όπως είπαμε η κατάσταση ήταν εκρηκτική και μάλιστα ο δήμαρχος δεν δεχόταν κανένα στο γραφείο του. Έφυγε δε το μεσημέρι παρέα με τον κ. Κοταντάκη. Με το ρυθμό που πάνε μάλλον θα χρειαστεί ειδικός ψυχολόγος να τους συνδράμει.
Εξαπατημένος Μεσολογγίτης 


Να κλείσουμε αυτή την παρέμβασή μας με μια ακόμη παρατήρηση. Δεν πιστεύουμε πως στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές εξαπατήθηκε κανένας Μεσολογγίτης, Οινιαδίτης ή Αιτωλικιώτης.
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με συγκεκριμένους όρους και συνεπώς το όνομα που χρησιμοποιεί ο υπογράφων την παραπάνω ανάρτηση είναι τουλάχιστον αφελές.
Φυσικά, ο καθένας έχει δικαίωμα να μετανιώνει ή όχι για την ψήφο που έδωσε αλλά το να δηλώνει και εξαπατημένος, ψάχνοντας να βρει δικαιολογία για το λάθος του, είναι τραβηγμένο.
Ας πρόσεχες, λοιπόν, άγνωστε "εξαπατημένε" Μεσολογγίτη και να έχεις το νου σου στις επόμενες εκλογές γιατί σε βλέπω να ψάχνεις νέες δικαιολογίες... Και πριν 4 χρόνια το ξαναείδαμε το έργο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...