Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αγιασμός στην τοπική κοινότητα Ευηνοχωρίου

Έγινε ο Αγιασμός του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, παρουσία του Αντιδημάρχου Νούλα Παναγιώτη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων και πολλών κατοίκων του χωριού μας.
Μετά τον αγιασμό και τις ευχές που ανταλλάχθηκαν, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου, κ.κ. Νίκος Ψεύτης, Συγγούνης Γιώργος και Μωραΐτη Δήμητρα, μετά από μια σύντομη ομιλία προς τους παρευρισκόμενους, άρχισαν το πρώτο τους συμβούλιο παρουσία όλων των παρευρισκομένων, για να τονιστεί ίσως και ο τρόπος λειτουργίας τους που θα έχει ως πρωτεύοντα στόχο την διαφάνεια στις όποιες αποφάσεις αφορούν τον τόπο μας.

Με την επιστροφή του μέχρι τώρα Γραμματέα της Κοινότητάς μας στην φυσική εργασιακή του θέση, τοποθετείται ως Γραμματέας η κ. Κατσένη Χριστίνα για τις ανάγκες της κοινότητας, καθώς επίσης θα
έρθει και ως ανταποκριτής ΟΓΑ – ΕΛΓΑ άλλη υπάλληλος για ορισμένες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως.
Επίσης, ομόφωνα πάρθηκε απόφαση διεκδίκησης έκτασης δημοσίου για την δημιουργία πίστας μηχανοκίνητης άθλησης (κάτι που διοργανώθηκε τελευταία στο χωριό μας με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση).
Στη συνέχεια το Τοπικό Συμβούλιο άκουσε προσεκτικά προτάσεις των παρευρισκομένων φορέων και κατοίκων για αντιμετώπιση και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του χωριού μας.
Μεταξύ αυτών επισημάνθηκαν οι προτάσεις ενίσχυσης του Περιφερειακού Ιατρείου Ευηνοχωρίου με μια νοσηλεύτρια (λειτουργεί μόνο με την ιατρό για δεκάδες ασθενείς καθημερινώς), η συνέχιση του έργου αλλαγής δικτύου ύδρευσης (από αρχές καλοκαιριού έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα αφήνοντας όλους τους δρόμους του χωριού σε ελεεινή κατάσταση χωρίς να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, τουλάχιστον για το κλείσιμο των ατέλειωτων σκαψιμάτων).
Επίσης έγινε ερώτηση γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου στο άδειο κτίριο του 1ου Δημ. Σχολείου (υπάρχει και σχετική υπουργική απόφαση) και χρεωνόμαστε χιλιάδες ευρώ ετησίως για ενοίκια σε ιδιώτη.
Προτάθηκε ακόμη, η φροντίδα των δύο νεκροταφείων τόσο από άποψης καθαριότητας όσο και καλαισθησίας και λειτουργικότητας, καθώς επίσης επισημάνθηκε και το πρόβλημα δημοτικού φωτισμού και καθαριότητας του χωριού.
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Καραπαπάς Γιώργος επεσήμανε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί το έργο αποκατάστασης αλλαγής δικτύου ύδρευσης (ένα έργο που ξεκίνησε προ 5ετίας με δική του πρωτοβουλία, και το οποίο δεν δέησε να τελειώσει με την επόμενη δημοτική αρχή που φρόντισε να αφήσει το χωριό μας μισοσκαμένο και σε άθλια κατάσταση για περισσότερο από 9 μήνες αδράνειας).
Επίσης πολύ σωστά επεσήμανε το πρόβλημα με τα βοθρολύματα που ρίχνονται με την ανοχή των εκάστοτε Τοπικών Συμβουλίων στον ανοιχτό αύλακα αποστράγγισης του ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα να είναι μόνιμη εστία μόλυνσης και δυσωδίας που ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο τμήμα του χωριού μας ιδίως κατά τους μήνες του καλοκαιριού.
Ο ίδιος πάλι επεσήμανε την αναγκαιότητα να ενταχθεί το σύνολο του χωριού στο σχέδιο πόλης, αλλά και να κατασκευαστεί εφεδρικό γήπεδο στον χώρο που αγοράστηκε γι’ αυτόν τον λόγο, καθώς επίσης και να φροντισθεί η καθαριότητα και συντήρηση της πλατείας Νιαβή.
Ο Πρόεδρος του χωριού μας Νίκος Ψεύτης, ευχαρίστησε δημόσια την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την παραχώρηση των μηχανημάτων της για καθαριότητα, αλλά και την συνταξιούχο νοσηλεύτρια κ. Παπανικολάου Χριστίνα, για την εθελοντική της βοήθεια στο ιατρείο του χωριού μας, που καθημερινώς και χωρίς καμία αμοιβή προσφέρει την βοήθειά της στη γιατρό, ως βοηθός.
Τον τελικό λόγο είχε ο εκπρόσωπος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Αντιδήμαρχος κ. Νούλας Πάνος, ο οποίος ευχήθηκε στο νέο συμβούλιο καλή και δημιουργική θητεία και τους επεσήμανε την αναγκαιότητα κατάθεσης προϋπολογισμού αλλά και τεχνικού προγράμματος για ότι πρόκειται να γίνει στο χωριό μας, αλλά συγχρόνως υποσχέθηκε πως θα φροντίσει όλα αυτά που αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο, να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν, όσων τουλάχιστον εξαρτώνται απ’ τον ίδιον, καθώς επίσης βεβαίωσε πως θα έχουν κάθε στήριξη απ’ τον Δήμαρχο για την άψογη λειτουργία της Κοινότητας Ευηνοχωρίου.
Εύχομαι σε όλους το Τοπικό Συμβούλιο Ευηνοχωρίου, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.
Προσωπική μου άποψη πως θα καταφέρουν πολλά έχοντας συνεργασία μεταξύ τους, γιατί πρόκειται για άτομα αξιόλογα, παραδεκτά και αγαπητά απ’ όλο το χωριό μας, που έχουν και αγάπη για τον τόπο τους, αλλά και όρεξη για δουλειά, αλλά και το κυριότερο: γιατί είναι νέοι και διαβάζεις στα μάτια τους την φιλοδοξία τους να "ανεβάσουν" το χωριό μας εκεί που του ανήκει….
Καλή Επιτυχία…..

(πηγή Π. Δασκαλάκης - evinochori.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...