Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γράμμα σε ένα Δήμαρχο που δεν μας επέτρεψε να του μιλήσουμε ποτέ

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Χρήστου Βλαχογιάννη ως αρχιμουσικού της φιλαρμονικής του δήμου Μεσολογγίου έχουν προκληθεί από τους μουσικούς που την απάρτιζαν μέχρι σήμερα. Με επιστολή τους κατηγορούν τον δήμαρχο κ. Κατσούλη για… αλλαγή πορείας από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και αντιτίθενται σφόδρα στην επιλογή του κ. Βλαχογιάννη και την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος αρχιμουσικού Δημήτρη Μανωλάτου. Σε επιστολή προς τον κ. Κατσούλη αναφέρουν:
«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αναλαμβάνει από σήμερα 24/01/2011 ο κ. Χ. Βλαχογιάννης .
Αλήθεια με ποια απόφαση έγινε η πρόσληψη του; Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο; Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το θέμα; Αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής; Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο;
Απαντήσεις ζητούμε κ. Δήμαρχε και εμείς (ο μαέστρος της φιλαρμονικής και τα 100 παιδιά ) αλλά και οι γονείς, οι συγγενείς και οι πολίτες του Μεσολογγίου. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές μας πηγαίνουν πίσω στο παρελθόν και καλό θα είναι να τις διαγράψουμε οριστικά.
Κύριε Δήμαρχε απαντήστε μας τουλάχιστον σε αυτό (τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι ειδικοί). Γιατί δείξατε τόσο μισός και κακία απέναντι μας; Γιατί θελήσατε να μας μειώσετε τόσο πολύ, λέγοντας μας πως έχετε όνειρα για κάτι «μεγαλύτερο» που εμείς δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε.
Την πανεπιστημιακή μόρφωση που κατέχει ο τελειόφοιτος νεαρός και καθ’ όλα ικανός αρχιμουσικός Δ. Μανωλάτος, δεν σας αρκεί; Αλήθεια, ως Μεσολογγίτης, δεν χαρήκατε όταν είδατε 100 παιδιά να πλαισιώνουν τη φιλαρμονική; Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές σας διαβεβαιώσεις δεν μας προετοίμαζαν καθορά για τις αλλαγές που θα κάνατε. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ;
Μας λέγατε πως θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας, χωρίς καμιά αλλαγή. ΜΗΠΩΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;
Ξαφνικά οι μάσκες έπεσαν. Ο άνθρωπος που είχε την διεύθυνση της φιλαρμονικής (κατά το παρελθόν) επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να εκδικηθεί και να χαρεί «τρώγοντας τις σάρκες» των νέων παιδιών που απαρτίζουν την μπάντα του Δήμου και υποβιβάζοντας σε βοηθό τον μέχρι σήμερα μαέστρο Δ. Μανωλάτο. Ένα νέο ικανό παιδί που αγάπησε αυτή την πόλη και θέλησε να βοηθήσει τα μουσικά δρώμενα της πόλης. ΠΟΙΑΣ… ΠΟΛΗΣ; Μάλλον αυτής που τρώγει τα παιδιά της, γιατί κάποιοι έχουν το πλεονέκτημα να κινούν τα νήματα παρασκηνιακά, να κάνουν συμφωνίες και να κατοχυρώνουν θέσεις. Μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους, που αναλαμβάνουν μαέστροι κ.τ.λ (δηλαδή διπλό - τριπλοθεσίτες).
ΕΡΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ... Η κάστα των ψευτοκουλτουργιαρηδων και ημιμαθών συνεχίζει να επιπλέει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ένας νέος άνθρωπος έμεινε άνεργος (ύστερα από εξαναγκαστική παραίτηση) και τα μέλη της φιλαρμονικής έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις για την νέα φιλοσοφία του ΔΙΟΙΚΕΙΝ.
ΨΕΜΑ – ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Κύριε Δήμαρχε,
1.   Θα μπορούσατε να επιτρέψετε την παρουσία του αρχιμουσικού Δ. Μανωλατου, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στη θέση του μέχρι 31/03/2011, έτσι όπως ορίζει η σύμβαση του.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
2.  Θα μπορούσατε να πάρετε κάποια απόφαση για την πρόσληψη του «εκλεκτού» σας και να μας την κοινοποιήσετε.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
3.  Θα μπορούσατε να μας φερθείτε «κόσμια» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας όταν έγινε η παράδοση των μουσικών οργάνων στα μέλη του συλλόγου Δ. Σολωμός.
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
Αντί αυτού μας προσφέρατε ξύδι για να μας περάσει ο θυμός. Συνεχίσατε λέγοντας μας, πως η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορείτε να φύγετε. Όλα αυτά έγιναν όταν τολμήσαμε εμείς τα χωρίς παιδεία (έτσι είπατε ) πτωχά το πνεύματι οντά, να σας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που φέρνεται έχει διαλύσει τη φιλαρμονική. Μας πολέμησε, μας συκοφάντησε (υπάρχουν δημοσιεύματα) γιατί κρατήσαμε ΟΡΘΙΑ τη φιλαρμονική σε δύσκολους καιρούς (όταν αυτός έφυγε γιατί του χρωστούσε ο Δήμος χρήματα - ούτε στην εξώδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ δε μας άφησε να πάμε γιατί δεν την πληρώνουν )
Κύριε Δήμαρχε,
Ξέρετε γιατί στηρίξαμε την φιλαρμονική τότε; Γιατί δεν θέλαμε η πρωτεύουσα του Νομού μας να μην έχει φιλαρμονική. Ντρεπόμαστε να λέμε πως το Μεσολόγγι κατάντησε ένα μικρό χωριό. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;
Κύριε Δήμαρχε
Σας πιστέψαμε, σας υποστηρίξαμε, είχαμε εναποθέσει ελπίδες σ’ εσάς. Δυστυχώς… Εμείς οι νέοι του Μεσολογγίου, που απαρτίζουμε τη φιλαρμονική είχαμε όνειρα και θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μουσική αντάξια της Ιεράς μας Πόλης. Θέλαμε να πάμε την πόλη μας ένα βήμα πιο πέρα στον τομέα του πολιτισμού, χωρίς να ζητήσουμε από εσάς χρήματα για τις εμφανίσεις μας… αντ’ αυτού η ανάπτυξη της φιλαρμονικής τους τελευταίους 6 μήνες έγινε από προσωπικά έξοδα τόσο του αρχιμουσικού μας Δ. Μανωλάτου, όσο και από μας τους ιδίους (μέλη της φιλαρμονικής).
ΔΥΣΤΥΧΩΣ……Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΣ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ



ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

(πηγή Αιχμή)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε 8.41 αυτό σου έμεινε από το όλο έργο;
Σε ευχαριστούμε για την "αμάθειά" σου στα αισθήματα νέων παιδιών.

Και επειδή το ξύδι του Δημάρχου δεν δείχνεις να σε πειράζει, πιες μια γουλιά στην υγειά του.

Ανώνυμος είπε...

8.41 αλήθεια απ' όσα διάφασες η ορθογραφία ή η ανορθογραφία σου έμεινε. φαίνεται όταν το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι, εσύ κοιτάς το ... δάκτυλο!!!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο 8:41. Η ορθρογραφια σε πειραξε. Τοσες παρονομιες που εγιναν ολα καλα τα ειδες;; Ο νεος αρχιμουσικος πηρε αδεια απο την εργασια του για την εμμισθη αυτη θεση;; Αρε λ......α

Ανώνυμος είπε...

ARXISAN TA ORGANA...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, "Αρχιμουσικό" τον ανεβάζετε, "Αρχιμουσικό" τον κατεβάζετε τον Μανωλάτο. Μήπως όμως, πρέπει να μας πείτε ποιες είναι οι πανεπιστημιακές σπουδές του "Αρχιμουσικού" σας και τι πτυχία έχει για να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι;

Susieq είπε...

Αυτο το δημαρχο ανοητοι μεσολογγιτες εσεις τον βγαλατε. Εμεις απο σκαρτους δημαρχους χορτασαμε. Δεν θελουμε αλλους. Δεν τους ψηφισαμε, τους γραφουμε κανονικα. Μαθαμε να περιμενουμε. Θα μαθετε και σεις. Πασοκ θελατε, καλλικρατη θελατε, το βλακα τον πικατσου θελατε. Περιμεντε τωρα 3 χρονια για να δουμε ολοι μας αν φτασαμε στον πατο, η εχει κι αλλο. Γιατι χαμηλα ειμαστε, στον πατο ομως δεν ειμαστε.. Οπως θελει να μας αποδειξει ο δημαρχος σας απο νωρις νωρις..
Στην υγεια μας!

Ανώνυμος είπε...

11.34 Μόνο τα πτυχία μετράνε; Ο δήμαρχος μας μιλάει για προσφορά και εθελοντισμό. Ο "Αρχιμουσικός", όπως τον αναφέρεις ειρωνικά, δεν προσέφερε; Είναι ανίκανος; ή μήπως ο Βλαχογιάννης δεν θα πληρώνετε; οπότε αν αυτό ισχύει ειναι ένας σοβαρός λόγος και πρέπει να μας το γνωσίσετε.

Ανώνυμος είπε...

Πως προσεληφθη ο Μανωλατος στην Φιλαρμονικη ?
Πως ενα τελειοφοιτος του ΤΕΙ Αρτας εγινε αρχιμουσικος?
Η θεση του μαεστρου δεν χρειαζεται εμπειρια?
Καλο παιδι αλλα η φιλαρμονικη επαιζε σαν ξεκουρδιστη κομπανια !!!!
Κοιταξα στο youtube και ειδα καποια κομματια.
Η φιλαρμονικη μας την μερα του αγιου Σπυριδωνα
http://www.youtube.com/watch?v=1DQ5seAJSPg
Οι αγρινιωτες στον επιταφιο
http://www.youtube.com/watch?v=Z_f85p2jGF8&playnext=1&list=PL9816A4C80CE6A637

Η διαφορα ειναι ...καπως !!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 6:29
Κατ' αρχήν, όποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνεται είτε λέγεται μανωλάτος, είτε βλαχογιάννης, είτε ...μήτρος. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Ο δήμαρχος (δεν έχω διάθεση να τον υποστηρίξω) μπορεί να μίλησε για εθελοντισμό αλλά δε νομίζω να είχε στο μυαλό του τέτοια πόστα. Ποιος επαγγελματίας θα το έκανε άλλωστε!!! Εξάλλου, δεν πιστεύω ότι ο μανωλάτος προσφέρθηκε να παραμείνει εθελοντικά ως αρχιμουσικός. Το πιστεύει κανένας; Αλλά στην απίθανη περίπτωση να ήθελε να μείνει εθελοντικά χωρίς αμοιβή, τότε κακώς τον άλλαξε ο δήμαρχος.
Τα πτυχία είναι(θα έπρεπε τουλάχιστον) η βάση να προσλάβεις έναν επαγγελματία για μία θέση. Ισχύει παντού.
Διαφορετικά θα μπαίναμε όλοι γιατροί, δάσκαλοι-καθηγητές, μηχανικοί κ.λ.π. Είτε μάς αρέσει είτε όχι λοιπόν, την θέση του Αρχιμουσικού πρέπει να την έχει άνθρωπος που δεν θα είναι απλά Μουσικός αλλά και με ειδίκευση στην φιλαρμονική. Ο Μανωλάτος, από όσο γνωρίζω, όχι μόνο δεν έχει ειδίκευση αλλά δεν είναι καν μουσικός. Παρακαλώ να με διαψεύση κάποιος δείχνοντας μας το/α πτυχίο/α μουσικής του. Επομένως, ας σταματήσει η γκρίνια σε ότι αφορά την απομάκρυνση του μανωλάτου. Θεωρώ ότι έγινε σωστά.
Τώρα, για τον ποιον έπρεπε να βάλει στην θέση του είναι άλλο θέμα. Και μην συγκρίνουμε επαγγελματικά τον βλαχογιάννη με τον μανωλάτο. Έλεος ρε παιδιά!!! Ας είμαστε λίγο δίκαιοι. Δεν ξέρω τι άνθρωποι είναι και οι δύο αλλά επαγγελματικά ο βαχογιάννης είναι φερράρι κι ο μανωλάτος ποδήλατο.

Με εκτίμηση
Ένας παρατηρητής έξω απ' την πύλη.

Ανώνυμος είπε...

1.45 είσαι άδικος με τα νέα παιδιά...
προφανώς φίλε ή δεν έχεις παιδιά ή αυτά δεν έχουν όνειρα.
Αν κάθεσαι και συγκρίνεις το νεαρό Μανωλάτο που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του με το Χρήστο Βλαχογιάννη που βρίσκεται στη δύση τότε τι να πω...
Τι όνειρα να κάνουν πλέον τα ίδια τα παιδια...
Ο ρόλος του φίλου Χρήστου που έχει προσφέρει πολλά στη φιλαρμονική θα έπρεπε να είναι συμβουλευτικός και να βοηθάει το νεαρό Δημήτρη.
Θα έπρεπε να είναι κοντά του και όχι αντιπαλός του .
Τα μπράβο ο Χρήστος τα έχει πάρει από όλους μας τόσα χρόνια και δικαίως.
Να αφήσουμε όμως και τους νέους να ονειρεύονται , να τους στηρίξουμε γιατί αλλιώς χαθήκαμε ...
Κι αν βάραγε ξεκούρδιστη η μπάντα όπως λες και τα προηγούμενα χρόνια που κάποιοι άλλοι την διαλυσανε πως βάραγε δηλαδή ;
Κι εσύ ήθελες μια φιλαρμονική που αναγεννηθηκε από τις στάχτες μέσα σε έξι μήνες να συγκριθεί με του αγρινίου .
όχι ρε φίλε είσαι άδικος .

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν προσέξατε κύριοι ότι αυτή η " ξεκουρδιστη " μπάντα όπως λέτε αποτελούταν από νέα παιδιά που πολλά από αυτά τώρα ξεκίνησαν .

Είναι κρίμα να την διαλύσουμε για να εξοφληθούν τα προεκλογικά γραμμάτια κάποιων...

Είναι ντροπή για τη πόλη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 17.30 ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μπερδευτήκατε!! Εγώ έγραψα μόνο το 1:45. Την σύγκριση την κάνει άλλος αναγνώστης στο 1:36. Και μιας και ξαναδιάβασα όλα τα μηνύματα, βλέπω ότι κανείς δεν μιλάει για την ..."ταμπακέρα".
Δεν απαντάει κανείς στα ερωτήματα του 1:36, ούτε στα δικά μου (1:45).
Ο μανωλάτος έχει κανένα πτυχίο; Ποια καριέρα του είναι στην ανατολή της; Αυτή του μουσικού; Είμαστε σοβαροί; Πότε σπούδασε μουσική για να θέλει και καριέρα ανάλογη;
Ρε σεις, έχει κανένα πτυχίο τελικά;
Και πριν μιλήσετε για αυθαίρετες αποφάσεις του πικατσου, απαντήστε στο ερώτημα..."Με ποια διαδικασία μπήκε ο μανωλάτος επί λαδά και ποια ήταν τα προσόντα του για να δικαιολογηθεί τέτοια απόφαση;"
Καταγγέλει ο μανωλάτος την διαδικασία πρόσληψης του βλαχογιάννη, την στιγμή που κι αυτός μπήκε με τον ίδιο τρόπο από το "παράθυρο"!!! Ωξύμωρο έτσι;

Γιατί δεν επέλεξαν τον γραβάνη που ήταν πάλι αρχιμουσικός; δεν είναι νέος με όνειρα αυτός; γιατί όχι τον νικολάου που είναι ήδη αρχιμουσικός στις οινιάδες; δεν είναι νέος με όνειρα αυτός; Μόνο ο μανωλάτος είναι;

Άμα γίνονταν ανάποδα θα ήταν καλά; Εάν δηλαδή, έδιωχνε τον βλαχογιάννη και έβαζε τον μανωλάτο θα σας άρεσε; Θα προόδευε η φιλαρμονική καλύτερα;
Η καλύτερη επιλογή τελικά είναι μόνο ο μανωλάτος;

Το καλύτερο και πιο δίκαιο θα ήταν να κάνει προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ.
Ποιος θα είχε τα προσόντα άραγε; σίγουρα όχι ο μανωλάτος.

Τέλος από μένα μέχρι να μού δείξετε τα πτυχία του.

Με εκτίμηση
Ένας παρατηρητής έξω απ' την πύλη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον 1:45 μη μπερδευομαστε με τα πτυχια.Ειναι σα να λεμε οτι ενας παθολογος μπορει να κανει και τον οδοντιατρο.Ετσι ακριβως ειναι και η μουσικη.Αλλο δασκαλος κιθαρας,αλλο βιολιου (κ.τ.λ) και αλλο αρχιμουσικος σε ορχηστρα πνευστων οργανων.

Unknown είπε...

Αποδεικνύεται ότι αν δεν έχεις μέσω δεν βρίσκεις δουλειά πουθενά... και ο ένας και ο άλλος μπήκαν απο την πίσω πόρτα... όποτε τι θα κάνουμε έμεις οι σπουδαγμένοι και με ένα κάρο πτυχία αρχιμουσικοί????
Θα καθόμαστε σπίτι και θα βλέπουμε τα βιντεάκια που ανεβάζετε στο YT και θα γελάμε... Παιδιά όσο φίλος και να είσαι με κάποιον αν δεν προσφέρει δεν κάνει... είτε σας αρέσει είτε όχι... Κάνετε τον κάθε άσχετο με τη μουσική και με τα μεαστριλίκια ΘΕΟ.... Έλεος... εσεις δηλαδη τι ξέρετε από μουσική και έχετε φτασει στο σημείο να κρίνετε??? Για συμμορφωθείτε λίγο και κάντε στην άκρη να αναλάβουν τα πράγματα κάποιοι που ξέρουν και μπορούν...

Με αγάπη,
ένας ΑΝΕΡΓΟΣ αρχιμουσικός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...