Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επιτακτικά ερωτήματα Κοτσόργιου προς τον Πάνο Κατσούλη

Προεκλογικά όλοι γνωρίζαμε τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία του Καλλικράτη, όπως επίσης γνωρίζαμε την κακή οικονομική κατάσταση των πρώην δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων, όπως και τα βάρη που θα φορτώνονταν ο ενιαίος δήμος από τις διάφορες υπηρεσίες που θα μεταβιβάζονταν σε αυτόν και από την διάλυση της Νομαρχίας αλλά και από τις διαφορετικές άλλες αρμοδιότητες.
Όλοι κατά την εκλογική περίοδο μιλούσαν για διαφάνεια και για την ενημέρωση του πολίτη ο οποίος θα έπρεπε να γνωρίζει τα πάντα προκειμένω να κρίνει σωστά.
Οι εκλογές τελείωσαν και η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε την διοίκηση του δήμου με μία όμως πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν υπήρξε κατ’ αρχήν ενημέρωση των πολιτών με δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού που σήμερα έχει αναλάβει την διοίκηση του δήμου.

Αυτό βέβαια το αναφέρω όχι γιατί προβλέπονταν από τον Καλλικράτη αλλά για λόγους διαφάνειας, ισονομίας και υπευθυνότητας απέναντι στους δημότες από τους οποίους διεκδικήθηκε η ψήφος. Δεν με απασχολεί αν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, όμως θεωρώ ότι έστω και σήμερα μπορεί εκ μέρους της ηγεσίας τους συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας» να δοθούν στον τοπικό Τύπο τα στοιχεία αυτά ώστε να γνωρίσει η τοπική κοινωνία τα έσοδα και τις δαπάνες του συνδυασμού που σήμερα έχει αναλάβει την διοίκηση του δήμου πράγμα που είναι ηθική και πολιτική τους υποχρέωση.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρχει η εικόνα της αδιαφάνειας και των σκοτεινών σημείων του προεκλογικού αγώνα τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της αδιαφάνειας και στην διοίκηση του δήμου.
Πληροφορήθηκα ότι δημοτική σύμβουλος παραιτήθηκε και ανέλαβε ειδική σύμβουλος.
Θα ήθελα να ενημερώσει ο κύριος δήμαρχος την τοπική κοινωνία αν η θέση του ειδικού συμβούλου είναι αμειβόμενη και με τι ποσό καθώς επίσης και ποιες είναι οι ειδικές γνώσεις της συγκεκριμένης κυρίας που την καθιστούν αναγκαία ως ειδική σύμβουλο.
Επίσης θα ήθελα να θερμοπαρακαλέσω τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο να δώσει στην δημοσιότητα τα χρέη που μεταβιβάζονται στον δήμο από την μεταφορά των διαφόρων υπηρεσιών της Νομαρχίας τα οποία χρέη αφορούν ενοικιάσεις κτηρίων ή και ορόφων για υπηρεσίες με ελάχιστο προσωπικό. Να πουν στον κόσμο δηλαδή ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες, τι ποσά αντιστοιχούν στα ενοίκια, πόσο προσωπικό απασχολούν και τα τετραγωνικά μέτρα των ενοικιαζόμενων χώρων. Γιατί πραγματικά ως δημότης βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν επισκεπτόμενος και παλαιότερα την Νομαρχία, ψάχνοντας διαπίστωσα ότι υπήρχαν στην Νομαρχία κενά γραφεία την ίδια στιγμή που νοίκιαζαν ορόφους για υπηρεσίες με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται για την σωστή ή μη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Επιπλέον θα πρέπει ο κύριος δήμαρχος να απαντήσει στο πως σκέφτεται να διαχειριστεί αυτό το χρέος που μεταβιβάζεται στον δήμο από τις υπηρεσίες που μεταβιβάζονται από την Νομαρχία γιατί ο κύριος δήμαρχος θα έχει άποψη ως πρώην αντινομάρχης.
Οι δημότες πρέπει να ενημερωθούν και επιπλέον να γνωρίσουν αν η νέα δημοτική αρχή είναι διαθέσιμη να συγκρουστεί ή απλώς να διαχειριστεί και να συνεχίσει στα χνάρια της προηγούμενης.

Κοτσόργιος Δημήτριος
kotsorgios@hotmail.com

(πηγή Αιχμή)

Σχόλιο από Σταλίκι:
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δεν θα απαντήσει: απόδοση 1.05
Θα απαντήσει επιτιθέμενος: απόδοση 5.00
Θα απαντήσει αιτιολογώντας τις προσλήψεις: απόδοση 12.00

3 σχόλια:

ναυαγός εν αιθρία είπε...

θα απαντήσει επιτιθέμενος

Ανώνυμος είπε...

ναυαγέ πας για την έκπληξη
και θα χάσεις

στάνταρακι είναι δεν βλέπεις

jim

Ανώνυμος είπε...

τελικα τα ψαρια απο το σκατοιβαρο μπορουμε να τα τρωμε?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...