Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Π. Κουρουμπλης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Σταλίκι...

Ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε στα ερωτήματα που του θέσαμε και οι απόψεις του είναι ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ.
Να θυμίσουμε ότι ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις και του κ. Μακρυπίδη.

1. Ποια η γνώμη σας για την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη στην Αιτωλοακαρνανία? Σε αντίθεση και με τις υποδείξεις και προτάσεις όλων των αρμόδιων οργάνων και φορέων, δημιουργήθηκαν Δήμοι που αποδεικνύονται τουλάχιστον "ανισόρροποι". Αυτό έρχεται και σε αντίθεση με τις βασικές αρχές του νόμου Καλλικράτη (περί ισόρροπης ανάπτυξης) και τις προτάσεις της ΤΕΔΚ, της ΚΕΔΚΕ αλλά και των τοπικών κοινωνιών. Προτίθεστε να αναλάβετε (Είναι γνωστό το θέμα της περιοχής της Χάλκειας ανατολικά του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου που συνενώθηκε παρά την αντίθετη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου της με το Δήμο Ναυπακτίας).

Κατά γενική ομολογία ο νόμος 3852/2010 ή νόμος «Καλλικράτης» άρχισε να εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου 2011.

Για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του, δηλαδή την οργάνωση και την παραγωγική λειτουργία των μεγάλων Δήμων, απαιτείται αρκετό χρονικό διάστημα. Κάθε κριτική που θα ασκηθεί επί του Νόμου, θα προκύψει από τον προβληματισμό της εφαρμογής του στην πράξη. Τότε οι τοπικοί φορείς και η κεντρική διοίκηση πρέπει να προχωρήσουν από κοινού στις απαραίτητες βελτιώσεις του.
Θέματα όπως αυτό που αναφέρεις για την περιοχή της Χάλκειας μπορούν να συνεκτιμηθούν τότε αποτελώντας εκ νέου αντικείμενο διεκδίκησης. Χρειάζεται λοιπόν ο απαραίτητος λογικός χρόνος ώστε κάθε επανεξέταση του θέματος να στηρίζεται σε ουσιαστική βάση. Σήμερα η πρόκληση του μεγάλου Δήμου Μεσολογγίου συνίσταται στο να συγκεντρωθούν όλες οι τοπικές δυνάμεις να μετακληθούν και ικανοί Μεσολογγίτες ακόμα και από Αθήνα ώστε να συμβάλουν στον Προγραμματισμό Ανάπτυξης του τόπου και να εργαστούμε σκληρά για την υλοποίησή του. Το Μεσολόγγι του αύριο, μπορεί σήμερα να χτιστεί.

2. Ποια η άποψή σας για το πρόβλημα της ελλειπούς στελέχωσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου? Πιστεύετε ότι το νοσοκομείο Αγρινίου καλύπτει τις ανάγκες όλης της Αιτωλοακαρνανίας και με αυτή τη λογική θα μπορούσε να "απορροφήσει" το ΓΝ Μεσολογγίου? Αν όχι, ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε για την ενίσχυση του ΓΝ Μεσολογγίου?

Για το θέμα του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου διατυπώνετε φόβους ότι θα απορροφηθεί από το νέο Νοσοκομείο του Αγρινίου.
Βέβαια η γενική οικονομική κατάσταση της χώρας υπαγορεύει εθνικές πολιτικές που σε τοπικό επίπεδο κατ’ αρχήν μπορεί να δυσαρεστούν. Φυσικό είναι η τοπική κοινωνία να αντιδρά σε κάτι που θεωρεί ότι της αφαιρεί κεκτημένα δικαιώματα. Λογικότερο όμως θα ήταν η Δημοτική αρχή να αντιπροτείνει λύση που και σεβαστή στο Υπουργείο η οποία συγχρόνως και την τοπική κοινωνία να ικανοποιήσει επαρκώς.
Η λύση αυτή πρέπει να δουλευτεί, να καταγραφεί ως πρόταση, να αξιολογηθεί και να υλοποιηθεί από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας με συγκεκριμένο όραμα για τον τόπο τους. Οι Μεσολογγίτες γνωρίζουν τον αγώνα που έχω κάνει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας για την Ίδρυση του νέου Νοσοκομείου της πόλης τους, αλλά και συγχρόνως τη βαρύτητα που έχουν τα ζητήματα υγείας για μένα. Ως απόλυτη προτεραιότητα ευθύνης προς την κοινωνία θεωρώ την στήριξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε νέα διοικητική μορφή πάρει, ως στήριξη του πολίτη και εμπέδωση του συλλογικού αισθήματος κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας του.

3. Υπάρχει μια πληροφορία ότι το στρατόπεδο της ΙΠ Μεσολογγίου θα αλλάξει χρήση και θα μετατραπεί σε χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Ποια η θέση σας? Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε? 


Αντιστοίχως μου αναφέρεις ότι υπάρχει πληροφορία για αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου Μεσολογγίου. Η όποια συζήτηση προκύψει για τέτοιο ζήτημα, πρέπει να στηρίζεται σε έγκυρη πληροφόρηση Το Μεσολόγγι πιστεύω διαθέτει συγκεκριμένα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα και η εξέλιξη του προϋποθέτει την τεκμηριωμένη συλλογική συνεργασία όλων μας. Οι πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής αρχής πρέπει να στηριχτούν από όλους μας, με δημιουργικότητα και παραγωγική συμβολή. Κάθε κοινωνία εξελίσσεται με τις δικές της πρωτοβουλίες. Στο Μεσολόγγι η Ακαδημία της Ελευθερίας πρέπει να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης μέσω της δημιουργίας παγκόσμιου φόρουμ μελέτης των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Το Μεσολόγγι αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό για όλους μας για αγώνες πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης από τις πανέμορφες εκβολές του Αχελώου έως αυτές του Ευήνου.
Θα αναλάβω πρωτοβουλίες, όταν γεννηθούν νέες ιδέες και να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνιστώ για αυτές. Πιστεύω ότι τα ερωτήματά σας αποτελούν γόνιμο προβληματισμό για την κοινωνία. Η επιλογή της στη συνέχεια θα μετατραπεί, να είστε βέβαιοι, σε πολιτική συνέργεια υπεράσπισής της.

Σχόλιο από Σταλίκι:
Δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε ότι:
1ον: φαίνεται ότι στο θέμα Καλλικράτης υπάρχει περιθώριο αλλαγών.
2ον: για το θέμα του Νοσοκομείου οι αποφάσεις έχουν (μάλλον) ληφθεί και το "μπαλάκι" πετιέται στη νέα Δημοτική Αρχή.
3ον: Για τους λαθρομετανάστες φαίνεται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα.

Περιμένουμε τις απαντήσεις και των άλλων δύο βουλευτών μας και φυσικά θα τις δημοσιοποιήσουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...