Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Περι φωτοβολταϊκών...

Δεν τίθεται κανένα θέμα κοψίματος των αγροτών στα φωτοβολταϊκά, λένε οι πληροφορίες μας και μάλιστα η ΔΕΗ προχωρά στην αξιολόγηση των φακέλων. Όπως είναι φυσικό σε κάθε επένδυση εξετάζονται πολλά ποιοτικά στοιχεία που οδηγούν στο εάν θα εγκριθεί ή θα κοπεί. Έτσι και στην προκειμένη ανάλογα με την πληρότητα των φακέλων θα υπάρξουν εγκρίσεις και απορρίψεις και μάλιστα πολύ σύντομα οι πρώτες εντάξεις αγροτών θα είναι γεγονός.

Πληροφορίες από τη ΔΕΗ κάνουν λόγο για εντυπωσιακό αριθμό εγκρίσεων στην Αιτωλοακαρνανία που σε ποσοστό αναλογίας αιτήσεων - εγκρίσεων θα ξεπερνούν κατά πολύ το συνήθη μέσο ορό επενδυτικών προγραμμάτων. Επίσης οι ίδιες πηγές της ΔΕΗ αναφέρουν ότι προβλήματα κορεσμού του δικτύου σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές θα αντιμετωπιστούν από την επιχείρηση ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες.
Τα πράγματα διογκώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και μάλλον κακώς γιατί εκτιμάται πως ο νομός μας θα είναι πρώτος σε αριθμό εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών. Μάλιστα είναι παντελώς αβάσιμοι ισχυρισμοί περί διακοπής παραλαβής αιτήσεων αφού το σχετικό αίτημα αφορούσε σε νέες αιτήσεις και όχι σε αυτές που ήδη έχουν κατατεθεί και οι οποίες  εξετάζονται κανονικά.
Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως επιχειρείται να σπαρθεί ο πανικός και στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος τονίζουν ότι πρόκειται για μικροπολιτικά παιγνίδια λαϊκισμού. Μάλιστα μας υπενθυμίζουν σχετική δήλωση του υφυπουργού Θάνο Μωραϊτη όπου σε επιστολή του προς τον κ. Κουτσουπιά επ’ ευκαιρία της ημερίδας που είχε οργανώσει η ΕΑΣ Αγρινίου τόνιζε: «Δεν πρέπει να θεωρηθεί δουλειά η ενασχόληση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά επένδυση και γι’ αυτό οι αγρότες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί στα βήματα που θα ακολουθήσουν»…

(πηγή ΑΙΧΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...