Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Δύο προτάσεις που ξεχωρίζουν...

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύτηκαν δύο προτάσεις σε blog της περιοχής με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα και δεν μένει παρά να χειροκροτήσουμε όταν και αν εφαρμοστούν.
Η μια πρόταση έρχεται από το blog Σάλτσινο και αφορά στην προτροπή για επιλογή από τους αντιδημάρχους του μισθού από την υπηρεσία που εργάζονταν (έχουν αυτό το δικαίωμα) ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος το κόστος των μισθοδοσιών τους.
Η δεύτερη πρόταση αφορά στην εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο νομό μας και συγκεκριμένα στην αναζήτηση του καλύτερου σημείου γι αυτήν, αφού φαίνεται πως προωθείται η λύση του Νομού μας. Η πρόταση αυτή τη φορά γίνεται από το blog Ιερά Πόλις.
Δημοσιεύουμε τις δύο προτάσεις και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τις υιοθετήσουν.


Πρόταση 1: αντιμισθίες
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο "Καλλικράτης" και όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι αντιμισθίες δημάρχων αντιδημάρχων, προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων καθώς επίσης και προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θα καταβάλλονται από τον δήμο.
Για το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου η αντιμισθία του δημάρχου είναι 4.956 € (μεικτά) του αντιδημάρχου 2.478 € (μεικτά) και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου 1.982 € (μεικτά).
Επειδή όπως μαθαίνουμε η οικονομική κατάσταση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι τραγική και οι αντιμισθίες των αιρετών καθόλου ευκαταφρόνητες, προτείνουμε οι "αξιωματούχοι", αντί της αντιμισθίας που δικαιούνται από το δήμο, να επιλέξουν το μισθό τους, ως εκπαιδευτικός ο Δήμαρχος,ως υπάλληλος Δ.Ο.Υ. ο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος και ως υπάλληλος της ΔΕΗ ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Βέβαια θα αδικηθεί ο δήμαρχος αφού ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι κατά πολύ χαμηλότερος της αντιμισθίας του δημάρχου (οι άλλοι δύο μάλλον έχουν καλύτερες αποδοχές στις υπηρεσίες τους). Το κέρδος όμως θα είναι διπλό και οικονομικό και πολιτικό:
Ο δήμος θα ωφεληθεί οικονομικά και ο ηγέτης θα δώσει το καλό παράδειγμα..... (Να θυμίσουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος όταν οι διψασμένοι στρατιώτες του μπόρεσαν και συγκέντρωσαν ένα κυπελλάκι νερό από δροσοσταλίδες της ερήμου και το πρόσφεραν στον αρχηγό τους, εκείνος το .... έχυσε λέγοντας ότι δεν φτάνει για να ξεδιψάσει όλο το στράτευμα....)


Πρόταση 2: Φιλοξενία λαθρομεταναστών στο Αγρίνιο


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το κέντρο υποδοχής μεταναστών, που κάποιοι εντέχνως για να μετρήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου, διαχέουν φήμες ότι θα εγκατασταθεί στο στρατόπεδο 2/39 - Μουστακλή στο Μεσολόγγι. Μάλιστα η κυρία Γιαννακά σχίζει τα ιμάτια της και παρεμβαίνει προκειμένου να προλάβει το κακό. Πιθανόν ξεχνά ότι ταυτίζεται πλήρως μ' αυτή την κυβέρνηση και ότι συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων. Καμία ενέργεια δεν γίνεται όσον αφορά τον τρόπο κατανομής και επιλογής, αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της εκάστοτε περιφέρειας.
Επειδή δεν αποκλείεται να δούμε τους Αφγανούς στην πόρτα μας καθότι οι βουλευτές του νομού μας έχοντας αποκρυσταλλώσει στην σκέψη τους το μέγεθος αντίστασης και την απουσία αντίδρασης της πόλης μας σε ζητήματα που την θίγουν και ίσως εν κρυπτώ να συναινούν στην επιλογή του Μεσολογγίου ως νεκροταφείου αλλοδαπών ψυχών, εμείς ως ιστοσελίδα προτείνουμε επιχειρηματολογώντας επαρκώς και αδιαμφισβητήτως, την πόλη του Αγρινίου ως την ιδανικότερη για να φιλοξενήσει τους μετανάστες και να προσπαθήσει να τους εντάξει στον κοινωνικό ιστό της.
Το Αγρίνιο λοιπόν κατόπιν ενδελεχούς μελέτης είναι ιδανικό για τους ακόλουθους λόγους :

1) Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Πάτρα, στην ενδοχώρα της Αιτων/νιας, με αποτέλεσμα να απομονώνονται οι μετανάστες και να μην μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε πύλες εξόδου από την χώρα.
2) Ως αγροτοπαραγωγικό κέντρο προσφέρει αφειδώς ευκαιρίες εργασίας στους αλλοδαπούς και δημιουργεί προϋποθέσεις ομαλής ένταξής τους στον κοινωνικοοικονομικό και παραγωγικό πλαίσιο.
3) Ως πόλη κατέχουσα πλέον το μισό του πληθυσμού και έκτασης του νομού θα προκαλέσει σύγχυση στους μετανάστες οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι βρίσκονται σε αυτόνομο κρατίδιο και θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην περιοχή τείνοντας να αποκτήσουν και την τοπική  συνείδηση και κουλτούρα.
4) Ως αυτοαποκαλούμενη ''πρωτεύουσα πόλη''  θα μπορέσει να αναπτύξει τον πολυεθνικό της χαρακτήρα και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα.
5) Ως πρώην Οθωμανικό Βραχώρι θα επιδείξει πολύ μεγαλύτερη ανοχή και κατανόηση στην ύπαρξη Μουσουλμανικών Μειονοτήτων, στη δημιουργία τζαμιών και κέντρων μελέτης ισλαμικού πολιτισμού.
6) Εξαιτίας της πολεοδομικής και κυκλοφοριακής αναρχίας που επικρατεί στην πόλη, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στους ξένους να βρουν δρόμο εξόδου και διαφυγής, προκειμένου να προσεγγίσουν μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και η Αθήνα.
7) Τόσο το πολιτικό όσο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της υπό κατάργηση 132 σμηναρχίας μάχης αποτελούν κατά πολύ ιδανικότερο μέρος εγκατάστασής τους από το στρατόπεδο Μουστακλή στο Μεσολόγγι, διότι βρίσκεται μακριά από το κέντρο, δεν περικλείεται από κατοικίες, έχει άπλα και ελεύθερους χώρους για να κινούνται ελεύθερα οι μετανάστες κάνοντας αθλοπαιδιές και παίζοντας κρυφτό, κυνηγητό, ''δεν περνάς κυρά Μαρία''  και άλλα παιχνίδια ζωτικής σημασίας για την αυτοδιάθεση, την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και των δικαιωμάτων τους ώστε να ικανοποιούνται και οι διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις που προκρίνουν τα δικαιώματα των αλλοδαπών εις βάρος των δικαιωμάτων των ημεδαπών, ρίχνοντας τροφή σε Αδωνικές κραυγές φασιστικής απόληξης.
8) Εξάλλου η μελλοντική δημιουργία πανεπιστημιούπολης στον αυτό χώρο θα δώσει επιπλέον ευκαιρίες μάθησης και εκπαίδευσης στους Αφγανούς και Σομαλούς μετανάστες δημιουργώντας βάσεις για την αρτιότερη ένταξή τους και απομάκρυνσή τους από φονταμενταλιστικές παρεκτροπές.
9) Θα αποτελέσουν ίσως και την εκλογική ψηφοθηρική βάση του επαγγελματία άνευ επαγγελματικής δραστηριότητας ''ερασιτέχνη της πολιτικής'' κ. Σώκου ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει και την βουλευτική έδρα στις επόμενες εκλογές.
10) Θα συνεισφέρουν πληθυσμιακά στην πρωτεύουσα πόλη ώστε σε μια πεντηκονταετία το πολύ, να μπορεί να διεκδικήσει επαξίως και τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ελλάδος.
11) Θα αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Αιτ/νίας έτσι ώστε να εκλείψουν οι ενοχλητικές ιστορικές και άλλες αναφορές σε ηρωικές εξόδους και ιερές πόλεις δημιουργώντας έτσι τις βάσεις ολοκληρωτικής επικράτησης του Δόγματος ''Foulam City uber alles''.
12) Τέλος, κατά το σύνηθες, γιατί να πάει στο Μεσολόγγι κάτι που μπορεί κάλλιστα να πάει στο Αγρίνιο στα πλαίσια περαιτέρω ενδυνάμωσης του;
Αν τελικά αποτύχουν οι προσπάθειες και ατυχώς πάει στο Μεσολόγγι το κέντρο υποδοχής, απαιτητό θα ήταν να μεσολαβήσουν  ο κος Σώκος και ο συνδικαλιστής πρόεδρος Νομαρχιακών Υπαλλήλων κος Μπαϊρακτάρης ώστε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αθρόες μετατάξεις.
Νick Stone Antifoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...