Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμος Αιτωλικού τελείωσε, τα προβλήματα όχι...

Τα έξοδα παράστασης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιτωλικού για όλο το έτος 2010, ζητάει να εισπράξει η πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Βάσω Τσίντζου.
Η κα Τσίντζου δεν εισέπραττε τις αμοιβές που δικαιούνταν, τις οποίες εισέπραττε ο Γραμματέας του ΔΣ Λεωνίδας Κακούρης......
Την περίοδο που η Βάσω Τσίντζου ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, δεν πληρώνονταν οι εισφορές των υπαλλήλων της επιχείρησης προ το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να χρεώσει το ΙΚΑ το οφειλόμενο ποσό στο όνομα της Προέδρου της επιχείρησης.
Σήμερα υπάρχει ένα σεβαστό υπόλοιπο χρεωμένο στο όνομα της κας Προέδρου και λογικό είναι αφού τελείωσε η θητεία της στον Δήμο Αιτωλικού, να ζητάει να ξεχρεωθεί το ποσό με τα χρήματα που δεν εισέπραξε το 2010 σαν Πρόεδρος του ΔΣ Αιτωλικού. Τα χρήματα αυτά όμως έχουν καταβληθεί από τον ταμεία του Δήμου στον «δικαιούχο» Λεωνίδα Κακούρη μετά από προφορική!!! συμφωνία με την Βάσω Τσίντζου.
Μάλιστα η κα Τσίντζου έχει αναθέσει σε Δικηγόρο την υπόθεση προκειμένου να βρει αυτός την άκρη του νήματος, αλλά η υπόθεση μοιάζει με μπερδεμένο κουβάρι.
Από την υπόθεση αυτή γεννιούνται αρκετά ερωτήματα.
Πρώτα απ’ όλα γιατί η κα Τσίντζου ζητάει τώρα να εισπράξει τις αμοιβές της για να πληρώσει το χρέος της; Πώς πληρωνόταν αυτό το χρέος μέχρι τώρα; Η ΔΕΑΠΔΑ δεν είχε ποτέ έσοδα, η κα Τσίντζου δεν πλήρωνε η ίδια την οφειλή της, αλλά την πλήρωνε ο Δήμος Αιτωλικού, με τι παραστατικά άραγε; Μήπως είχε βρεθεί καμιά εύκολη λύση με τιμολόγια εικονικά; Ποιος εισέπραττε την αμοιβή της κας Τσίντζου και με ποια δικαιοδοσία; Ποιος υπέγραφε να σχετικά εντάλματα πληρωμής;
Και τέλος τι λύση σκοπεύει να δώσει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου σε γνώση του οποίου έχει περιέλθει το θέμα;
Ελπίζουμε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό, γιατί η Βάσω Τσίντζου χρεώθηκε προσωπικά από το ΙΚΑ για λάθη και οφειλές του Δήμου Αιτωλικού και της ΔΕΑΠΔ Αιτωλικού.
Και ελπίζουμε η λύση που θα δώσει ο νέος Δήμαρχος Μεσολογγίου, να είναι νόμιμη και όχι σαν τη λύση που έδινε ο πρώην Δήμος Αιτωλικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...