Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κινηματογραφική Λέσχη Αιτωλικού - ΑΖΟΥΡ & ΑΣΜΑΡ

Αίθουσα Προβολών
CLUB MACUCU - Δυτική παραλία Αιτωλικού
 ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6μμ
Παιδική Ταινία: "ΑΖΟΥΡ & ΑΣΜΑΡ", του Μισέλ Οσελό
Ο Γιώργος Καραμίχος είναι ο Αζούρ και ο Νίκος Ψαρράς ο Ασμάρ, ενώ η Ζέτα Δούκα είναι η γκουβερνάντα, η Νουρίς κι ο Γιώργος Χρανιώτης ο πανταχού παρών Κραπού.
Με λιγα λόγια: Μεσαίωνας στη Γαλλία. Στο μεγάλο κάστρο του δάσους δυο αγοράκια μεγαλώνουν σαν αδέρφια. Ο ξανθός, γαλανομάτης Αζούρ κι ο μελαχροινός Ασμάρ. Ζουν με τον αυστηρό άρχοντα, τον πατέρα του Αζούρ και τη γλυκιά και τρυφερή μητέρα του Ασμάρ την γκουβερνάντα που τα φροντίζει. Η ζωή τους είναι ειδυλλιακή, ώσπου ο άκαρδος άρχοντας ξαφνικά και βίαια τους χωρίζει: στέλνει τον Αζούρ να σπουδάσει μακριά και διώχνει άσπλαχνα τον Ασμάρ και τη μητέρα του απ’ το σπίτι.

Τα χρόνια περνούν. Ενήλικος, πια, ο νεαρός Αζούρ στοιχειώνεται ακόμα από την ανάμνηση της ηλιόλουστης πατρίδας της γκουβερνάντας του, στη μακρινή Ανατολή, κι απ’ τις διηγήσεις της για την πανέμορφη, φυλακισμένη Νεράιδα που πρέπει να ελευθερωθεί. Ξεκινά, λοιπόν, το μεγάλο του ταξίδι, διασχίζοντας τη θάλασσα, για ν’ανακαλύψει τη χώρα που ζουν οι νεράιδες και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Οι δυσκολίες κι οι κακουχίες είναι πολλές. Συχνά νοσταλγεί το όμορφο παλάτι του, μα δεν ξεστρατίζει από το στόχο του. Στη μεγάλη τρικυμία, χάνει το καράβι, τους συντρόφους και τα πλούτη του, μα καταφέρνει να φτάσει στη χώρα του Ασμάρ.
Γρήγορα συνειδητοποιεί ότι όλοι εκεί τον απορρίπτουν, εξαιτίας των «γρουσούζικων» γαλανών ματιών του κι αποφασίζει να μην τα ξανανοίξει ποτέ. Το όμορφο, πλούσιο αρχοντόπουλο μεταμορφώνεται σ’  έναν τυφλό ζητιάνο, που περιφέρεται με οδηγό τον πικρόχολο, ξεδιάντροπο μετανάστη καιροσκόπο, τον Κραπού. Συνεχίζοντας το ταξίδι του, ανακαλύπτει μια γοητευτική χώρα γεμάτη μυστήριο.
Η έκπληξη είναι μεγάλη όταν, επί τέλους ξαναβρίσκει την γκουβερνάντα του και το γιο της. Η Ζανάν έχει γίνει η πλουσιότερη έμπορος της πόλης κι ο γιος της, ο Ασμάρ, ένας γενναίος και πανέμορφος άρχοντας. Η στοργική Ζανάν τον καλοδέχεται σαν γιο της, αλλά ο Ασμάρ δεν έχει συγχωρέσει τον άδικο διωγμό από το κάστρο κι έχει μίσος και θυμό για τον Αζούρ.
Όπως ο Αζούρ, έτσι κι ο Ασμάρ, με την καρδιά πικραμένη και την ελπίδα να τον καίει, ξεκινά το επικίνδυνο ταξίδι για τη Μυθική Χώρα της Νεράιδας. Οι δοκιμασίες είναι κοινές και για τους δυο. Κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν μαζί, τους φέρνει όλο και πιο κοντά στη φιλία που τους ένωνε από παλιά. Κάθε σοφή συμβουλή τους αδελφώνει. Στις μαγικές περιπλανήσεις τους θα συναντήσουν τον σοφό γέροντα και την απρόβλεπτη πριγκίπισσα Σαμσού Σαμπά. Το κόκκινο λιοντάρι και το μαγικό πουλί. Θα πολεμήσουν τους αδίστακτους ληστές και θα διαβούν τις χρυσές πόρτες της γνώσης. Τι θα τους περιμένει, όμως, όταν, τελικά, φτάσουν στον προορισμό τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...