Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη η συμμετοχή στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ έξω από το χώρο του Ε.Κ.Μ. την Τετάρτη 15/12 το πρωί.
Είχαν προηγηθεί εξορμήσεις των μελών των Δ.Σ. των δευτεροβάθμιων οργανώσεων στους χώρους δουλειάς όλη την προηγούμενη εβδομάδα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Στη συγκέντρωση εκ μέρους του Ε.Κ.Μ. μίλησε ο Γ.Γ. του Δ.Σ. συνάδελφος Σπ. Πλάκας και εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ο συνάδελφος Κώστας Κούστας. Στη συνέχεια απηύθηναν σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Αιτωλικού και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ. Διονύσιος Μπερερής και ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Δημ. Τσάμης, καθώς και ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Κοτσόργιος Δημ. Ξεχωριστές ήταν οι παρεμβάσεις στο τέλος της συγκέντρωσης της συναδέλφισσας εκπροσώπου των εργαζομένων στο super market Ατλάντικ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς και του συνταξιούχου συναδέλφου και πρώην μέλους της Διοίκησης του Ε.Κ.Μ. Λάκη Χατζή όταν απήγγειλε ποίημα που αναφερόταν στην σημερινή οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Μ. Γερ. Θεοφιλάτος αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους, προανήγγειλε πρωτοβουλίες – κινητοποιήσεις για το σοβαρό ζήτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αμέσως μετά τις γιορτές. Με συνθήματα κατά των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Τρόικας, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης όπου οι απεργοί διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
 (πηγή 29Δυτικά)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ΣΤΑΛΙΚΙ. Εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Κ.Μ. σε ευχαριστούμε για την βοήθεια που μας προσφέρεις προβάλλοντας τις ανακοινώσεις μας. Να είσαι πάντα δημιουργικό αμπώχνοντας την γαϊτοπούλα σε ήρεμα νερά....

Γερ. Θεοφιλάτος

Σταλίκι είπε...

Μια μικρή παρατήρηση μόνο: Θα παρακαλούσαμε κ. Θεοφιλάτε να στέλνετε και σε εμάς (stalikia@gmail.com) απευθείας τα δελτία τύπου σας.
Καλή δύναμη γιατί τα δύσκολα ...έρχονται.
Εμείς διαλέξαμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της στήριξης του δίκιου και της λογικής...

Ανώνυμος είπε...

" ...Οταν οι γονείς µας, παρά την Κατοχή, τους πολέµους, τον Εµφύλιο και τη φτώχεια κατόρθωσαν – ξεπερνώντας τους εαυτούς τους – να µας παραδώσουν µια Ελλάδα ελεύθερη, δυνατή, µε ανάπτυξη και ευκαιρίες απασχόλησης, εµείς παραδίδουµε στα παιδιά µας την Ελλάδα της ανεργίας, της απαξίωσης και της οικονοµικής παρακµής. Εχουµε χρέος να αντιδράσουµε. Να αντιδράσουµε και για τη δική µας αξιοπρέπεια. Αλλά και για τις επόµενες γενιές. Τα παιδιά µας ελπίζουν σε ένα καλύτερο µέλλον.
Ας µην το στερήσουµε... "...

Γράφτηκε σε κάποια Αθηναϊκή εφημερίδα. Τα λέει όλα...

Ανώνυμος είπε...

Παρατήρηση δεκτή. Ενημερώθηκε το γραφείο τύπου.

Γερ. Θεοφιλάτος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...