Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ένστολη διαμαρτυρία

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έμπροσθεν της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της Αιτωλοακαρνανίας ύστερα από πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Με τον τρόπο αυτό οι αστυνομικοί του νομού διαμαρτυρήθηκαν για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων τους που υπηρετούν στην Α.Δ. Αιτωλίας και όχι μόνο, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς του Νομού . Εξάλλου χθες οι αστυνομικοί συμμετείχαν και στο κεντρικό συλλαλητήριο του κλάδου έξω από την Παλαιά Βουλή στην Αθήνα.
Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, συνεδρίασαν και την Παρασκευή 10η Δεκεμβρίου στην Πάτρα στα πλαίσια σύγκλισης του Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδος με αντικείμενο το μεταναστευτικό Πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην έρρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ‘’
Ομόφωνα κατά την συνεδρίαση τα προεδρία των ενώσεων αποφάσισαν την παράσταση διαμαρτυρίας έμπροσθεν του μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ακολούθως εντός της Λιμενικής Ζώνης ( προβλήτα Αγίου Νικολάου) με την ανάρτηση πανό των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πρόεδροι των Ενώσεων κινήθηκαν δραστήρια με σκοπό να αναδειχτεί το πρόβλημα διαχείρισης των μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα .Προτείνονται μάλιστα ως τρόποι αντιμετώπισης η ίδρυση και λειτουργία Υπηρεσίας αλλοδαπών για την Δυτική Ελλάδα με την Ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με την πλήρωση νέων οργανικών θέσεων, η ενίσχυση της δύναμης και η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στο λιμεναρχείο Πατρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.,η χορήγηση δυο ειδικών Οχημάτων λεωφορείων για την μεταγωγή των μεταναστών, η δημιουργία χώρων κράτησης των λαθρομεταναστών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διότι τα υπάρχοντα κρατητήρια δεν επαρκούν ,η τήρηση του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς και οι αποφάσεις για άμεσες μεταγωγές των κρατουμένων και η έκδοση των διοικητικών αποφάσεων απέλασης προκειμένου να αποφευχθεί η πολυήμερη κράτηση τους.
«Οι ανωτέρω συνδικαλιστικές Ενώσεις με τις προτάσεις μας αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως ένστολοι και ζητούμε από τους φορείς και την πολιτεία την υλοποίηση του ψηφίσματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος» αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα.

Κίνηση ανθρωπιάς
Άξια μνείας παράλληλα είναι και η κίνηση ανθρωπιάς της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού να παραδώσουν χθες τρόφιμα, ρούχα και άλλα παιχνίδια στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με σκοπό να διανεμηθούν σε άπορους την περίοδο των εορτών.

(πηγή Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...