Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτ/νίας: Έγκριση μελέτης φωτοβολταϊκού σταθμού


Με απόφασή του το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε την Μελέτη με τίτλο: «Φ/Β Σταθμός ισχύος 5 MW» στην περιοχή «Φοινικιά - Βάλτος» του Δήμου Μεσολογγίου Νομού Αιτωλ/νίας, ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΗΛΙΑΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»
Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φωτοβολταικό σταθμό  ο οποίος  πρόκειται να κατασκευαστεί στο Νομό και ίσως από τους μεγαλύτερους που υπάρχουν στην χώρα ισχύος 5 MW. Η μονάδα αυτή η οποία θα δημιουργηθεί στην θέση «Φοινικιά» του Δήμου Μεσολογγίου, μια περιοχή με μεγάλη ηλιοφάνεια καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην μετατροπή του Νομού μας σε πάρκο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πράσινων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Με τη λειτουργία της μονάδας αυτής θα επιτευχθεί  η παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενεργείας οι οποίες στην συνέχεια θα διοχετεύονται στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο ενισχύοντας έτσι το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας με καθαρή ενέργεια. Επί πλέον τόσο κατά την περίοδο της κατασκευής της όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας της μονάδας θα υπάρξουν αρκετές θέσεις εργασίας, ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά παρεμφερείς επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής.
(πηγή ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...