Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Νέα ερωτήματα αναγνώστη προς τον Π. Κατσούλη

Κύριε Κατσούλη, μια και δεν έχετε μέχρι τώρα καταδεχτεί να δώσετε μια συνέντευξη εφʼ όλης της ύλης σε ένα τοπικό μέσο ( Αιχμή, messolonghinews ) και έχουν αυτή την τιμή μόνo η εφημερίδα Πολιτεία ΑΓΡΙΝΙΟΥ και το AGRINIOnews και καθώς ακούγονται πάρα πολλά για τις αγαθές προθέσεις σας περί στέγασης του δήμου, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, αν και δεν χρειάζεται ως άριστος γνώστης του Καλλικράτη που είστε και αποδείχτηκε αυτό, πως σύμφωνα με το νόμο Καλλικράτη σελ 11 αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως :

''Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η Πάτρα. Κάθε νομός αποτελεί και περιφερειακή ενότητα και κάθε πρωτεύουσα νομού είναι έδρα της αντίστοιχης περιφερειακής ενότητας.''
Έτσι, μην τολμήσετε, να μην διανοηθείτε καν να προτείνετε για τον χώρο στέγασης του δήμου τον χώρο της νομαρχίας, δίνοντας το πάτημα στους γνωστούς- αγνώστους να επικαλεστούν θέμα συστέγασης, άνεσης χώρου και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν, προκειμένου να ΦΥΓΕΙ η έδρα της περιφερειακής ενότητας ή έστω και ΜΙΑΣ υπηρεσίας της, εκτός Μεσολογγίου. Άλλωστε το κύριο πρόβλημα του δήμου ΔΕΝ είναι η συστέγαση. Εσείς το αναδείξατε πρώτο-πρώτο και δεν ξέρουμε το γιατί.
Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Μέσω γνωστής εφημερίδας της πόλεως και μίας παραπολιτικής στήλης μάθαμε πως ίσως σκέπτεστε να δώσετε σε κάποιο εγνωσμένου κύρους πρόσωπο, τον κύριο Παπαθέου, την θέση του ''συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης''. Κανείς μας δεν αμφιβάλει για το κύρος και την σοβαρότητα του κυρίου Παπαθέου. ΑΛΛΑ ο Καλλικράτης λέει:
''Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους ''.
Έτσι λοιπόν για την έμμισθη αυτή θέση πρέπει να βγει προκήρυξη, να κατατεθούν χαρτιά από τους ενδιαφερομένους και να γίνει η επιλογή. Έχετε τάξει τίποτα διαφορετικό εκτός από αυτά που ορίζει ο νόμος; Υπάρχουν συμφωνίες που πρέπει να μάθουμε;
Υστερόγραφο: κάποιος σύντροφος σου από το ΠΑΣΟΚ προχθές έδειξε ότι φορά παντελόνια και είπε όχι στο νομοσχέδιο. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ. Ελπίζουμε να πεις και εσύ πολλά όχι στην υποβάθμιση του Μεσολογγίου που επιχειρείται, για να μπορούμε να πούμε τα ίδια και σε εσένα.
(πηγή ierapolis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...