Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

(από http://etolikomep.blogspot.com)

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα τα δημοσιεύουμε ΟΛΑ, ότι μας στέλνουν, θα σχολιάζουμε τα πάντα, εκτός από τα ονόματα των συνδημοτών μας
Ορίστε λοιπόν - διαβάστε (με σχόλια βεβαίως)
Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου
Παρουσία εκατοντάδων δημοτών, απ’ όλα τα μέρη του νέου Δήμου, (τι από την Βόνιτσα πλακώσανε, τι απ’ το Μενίδι, έναν-δυό θα σας γελάσω, είδα από Εμπεσσό που κατέβηκε επί τούτου – πως τον γλυκοκοίταζαν, πως ξερογλειφόντουσαν , το ‘βλεπες στα μάτια τους – θέλανε κι αυτοί τέτοιο παλληκάρι για δήμαρχο. Ρε παιδιά, είπαμε να λέμε καμιά υπερβολή αλλά μην το παραχέζουμε) έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα», του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μουρκούση.
Φανερά... συγκινημένος (τέσσερα πακέτα χαρτομάντηλα ξόδεψε-μερικοί λένε πέντε) ο Ν. Μουρκούσης από την πληθωρική συμμετοχή του κόσμου (παιδιά είπαμε, μην το παραχέζουμε μην κάτσω και τους βάλω κυκλάκια όπως έβαλα στο, άλλου άχριστου- πάντως σίγουρα είχατε πιο έξυπνο φωτογράφο από τον άλλον), στη σύντομη ομιλία του (έτσι μπράβο- σύντομη, μην λέμε πολλά μας ξεφεύγουν και χοντράδες), μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του (γιατί κύριε άχριστε νίκο μας, ο συνδυασμός σας δεν ανέλαβε προταιρεότητες όταν ήταν στην αντιπολίτευση και συνέπλεε με τον άχρηστο; Σ’ αυτή την περίπτωση ο άχριστος γράφεται με η άχρηστος και σημαίνει ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) την επομένη των εκλογών και στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σαν δήμαρχος. (πιες κι ένα καφέ πρώτα, μην πιάσεις τις πρωτοβουλίες απότομα).
Όπως επεσήμανε, λεπτομέρειες του προγράμματός του (αααα, έχει τελικά πρόγραμμα, και γιατί μας το κρατάς μυστικό βρε κύριε νίκο μας; Γιατί ί;) θα αναλύσει στην κεντρική του ομιλία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στην δημοσιότητα το σχέδιο δράσης για την θητεία του. (για την μέχρι σήμερα θητεία, πότε θα δούμε το σχέδιο;)
Περιληπτικά, όπως τόνισε ο Ν. Μουρκούσης, το μεγαλύτερο στοίχημα σε αυτή την αναμέτρηση είναι (ναι, ναι λέγε, μην με κρατάς σε αγωνία) να μην υπάρξει αποχή, (αααα, είπα κι εγώ) αλλά οι πολίτες να επιλέξουν ποιόν θέλουν να διαχειριστεί το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. (εσύ τι έχεις να μας προτείνεις; Ποιόν; Του λόγου σου; έλα τώρα, ας τις μαλακίες, λέγε σοβαρά … μωρέ σταμάτα τώρα, μιλάμε σοβαρά λέω,... έλα πες, ποιον λες; ...εεεε καλά, άμα δεν μπορείς να σοβαρευτείς μια στιγμή...)
Τόνισε δε πως προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα του δημότη, αφού όπως είπε ακόμη δεν καταφέραμε σαν κοινωνία να λύσουμε βασικά ζητήματα όπως η καθαριότητα (μα ο φίλος σου ο γιάννης, λέει ότι τα έχει λύσει) και η ανακύκλωση των σκουπιδιών, (μα ο φίλος σου ο γιάννης, λέει ότι και αυτό το έχει τακτοποιημένο) το υγιεινό πόσιμο νερό, (για αυτό να συμβουλευτείς τον γαλάνη, να σου πει πως έλυσε και το δικό μας πρόβλημα με το νερό) πρόσβαση παντού με ασφαλείς δρόμους, αποχέτευση με βιολογικούς καθαρισμούς, (και για τον βιολογικό να πάρεις συμβουλές από τον δικό μας) αστυνόμευση, παιδικές χαρές, χώρους στάθμευσης οχημάτων, κ.λ.π.
Σημαντικό σημείο της ομιλίας του αποτέλεσε η αναφορά στην ουσιαστική συνένωση των τοπικών κοινωνιών των τριών πρώην δήμων, με ίση μεταχείριση και ίδιες υπηρεσίες προς όλους τους δημότες καθώς και πλήρη λειτουργία όλων των πρώην κοινοτικών καταστημάτων, (ακόμα δεν αρχίσαμε, μπήκαμε στα έξοδα, για λίγη οικονομία παρακαλώ, έχουμε κρίση λέει το πασοκ) σε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση με τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε κανείς να μην νοιώθει παραμελημένος ή μακριά από το Μεσολόγγι. (πσσσσς)
Μίλησε επίσης για αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του ρόλου των Δημοτικών Συμβούλων (ναι αμέ πως, άμα σου κάτσει και βγει δημοτικός σύμβουλος ο λίλας, θέλω να δω τι αναβάθμιση θα του κάνεις – εκτός και αν, αναβαθμίσεις μόνο τους δικούς, οπότε ας μην τ’ ανοίξω… γιατί θα τσακωθούμε με τους μισούς, μην σου πω με όλους) ενώ αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, στον τουριστικό τομέα, για την έλευση 30.000 επισκεπτών ετησίως σε πρώτη φάση στην περιοχή μας, (πσσσς, σε πρώτη φάση κιόλας, ορέ φαντάζομαι τι θα γενεί στη δεύτερη φάση) - (αυτό μου θύμισε ένα υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές – που αποσύρθηκε τελικά- που είχε δηλώσει ότι την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ που θα κέρδιζε τις εκλογές, θα υπήρχαν στην λιμνοθάλασσα δυο-τρία τουριστικά σκάφη, που θα έκαναν το δρομολόγιο Δυτικά γεφύρια – Σταμνά και θα μετέφεραν περί του 1000-1500 τουρίστες κάθε μέρα που θα κατέκλυζαν το Αιτωλικό), θα με αιχμή τα ιαματικά λουτρά που θα αξιοποιηθούν με αυτοχρηματοδότηση χωρίς επιβάρυνση των δημοτών και την λειτουργία της Ακαδημίας Ελευθερίας, με παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου Χατζηκώστα, (άιντε ξανά μανά το νοσοκομείο) που θα δώσει νέα παγκόσμια ακτινοβολία στο Μεσολόγγι.
Τέλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας, στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα Leader Αλιείας για Μεσολόγγι και Αιτωλικό και στην ενδογενή ανάπτυξη που θα προέλθει από την αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων μας σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, με μεταποίηση των προϊόντων και την αύξηση της παραγωγής και της προστιθέμενης αξίας της. (ωωωωραία η θεωρία, πως θα γίνουν αυτά θα το μάθουμε; Με ποια στελέχη του συνδυασμού σας ακριβώς κύριε νίκο μας; Θα μας πείτε η μας το φυλάτε για έκπληξη;)
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί (και πολύ καλά έκανε) στην διεκδίκηση της διαχείρισης της λιμνοθάλασσας, αφού είναι απαράδεκτο όπως είπε να την διαχειρίζεται η Πάτρα! Δήλωσε δε δυναμικό παρόν ενάντια σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των Αλυκών και οικοπέδων φιλέτων της περιοχής Μεσολογγίου.(της περιοχής Αιτωλικού; της περιοχής Οινιαδών, μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε;)

Μπράβο κύριε νίκο μας, ωραία τα είπες, πιες το καφεδάκι σου τώρα
Εμείς όχι, δεν θα πάρουμε
Έχουμε πιεί
Για την αντιγραφή
ο Γραμματοσυλλέκτης
για τον σχολιασμό
Τειρεσίας


Σχόλιο από Σταλίκι:
Τειρεσία μπορεί να σε στενοχωρήσαμε (και να σε ξαναστενοχωρήσουμε) αλλά ξέρεις το λόγο. Συνέχισε πάντως! "Σε πάμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...