Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Γιώργου Πρεβεζάνου

(από aixmi-news.gr)

Μεγάλη προσέλευση κόσμου, αισιοδοξία των συνεργατών του υποψηφίου δημάρχου για συμμετοχή στον β΄ γύρο
Πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η παρουσία του κόσμου απ’ όλο το διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Πορεία Δημιουργίας».
Μετριοπαθείς εκτιμήσεις μιλούν για περίπου 400 άτομα που παραβρέθηκαν και διατράνωσαν την εκτίμηση ότι η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο γίνεται πιο εφικτή κάθε μέρα που περνάει. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λάμπρος Ζωγράφος, ο πολιτευτής και υποψήφιος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κ. Σύρρος, οι πρώην δήμαρχοι Οινιαδών και Αιτωλικού Γ. Νεστοράτος, η νομαρχιακή σύμβουλος Νάγια Δακαλάκη, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και φυσικά δημότες από τους τρεις δήμους. Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η απουσία των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του μεσολογγίτη πολιτευτή Σπ. Λιβανού.
Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Πρεβεζάνος έδειξε σίγουρος για την επιτυχία του συνδυασμού του, ξεκαθάρισε ότι το στίγμα του ιδίου και των συνεργατών του είναι η εντιμότητα και η διαφάνεια και ευχαρίστησε όλους όσους τον στηρίζουν μέχρι σήμερα καθώς και τη ΝΔ που αποφάσισε να του δώσει το χρίσμα. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον κ. Καραπάνο που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στηρίζοντας έμπρακτα την επιλογή του κόμματος.
Εντύπωση έκανε επίσης η αντιμετώπιση του κ. Πρεβεζάνου απέναντι στην τωρινή δημοτική αρχή θεωρώντας την ούτε λίγο – ούτε πολύ «τελειωμένη» λέγοντας ότι είναι η πιο καταστροφική αρχή όλων των εποχών με κύριο χαρακτηριστικό την κακοδιαχείριση. "Έγινε κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος αφού η απερχόμενη δημοτική αρχή υπερχρέωσε το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Συνολικά το χρέος ανέρχεται περίπου στα 6.000.000€ σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πρεβεζάνος παρουσίασε και στοιχεία από την δική του θητεία αναφέροντας πως επιτελέστηκε σημαντικό έργο, αλλά δυστυχώς δεν προβλήθηκε και αυτή ήταν η αιτία της ήττας το 2006, όπως η κατασκευή του ΧΥΤΑ, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, η ανάπλαση των Ανατολικών αλιπέδων, η αποχέτευση του Αγίου Θωμά, η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, το έργο μεταφοράς νερού στις Μαγούλες, η παραχώρηση οικοπέδου στο υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και πλήθος άλλων έργων.
Στη συνέχεια τόνισε πως η περιοχή μας αδικήθηκε απ’ τον  Καλλικράτη και θεωρεί πως η ενσωμάτωση περιοχών που βρέθηκαν έξω από τα όρια του νέου Δήμου είναι θέμα προτεραιότητας του συνδυασμού. Εν συνεχεία παρουσίασε τα κύρια στοιχεία του προγράμματος του συνδυασμού που είναι:
1. Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ενσωματώνοντας τις νέες αρμοδιότητες που του μεταβιβάζονται.
2. Η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας.
3. Υποστήριξη των αναγκαίων υποδομών ανάπτυξης της λιμνοθάλασσας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
4. Ο ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός του νέου Δήμου.
5. Η προστασία – ανάδειξη – οικοτουριστική ανάπτυξη του μοναδικού οικοσυστήματος του νέου Δήμου.
6. Η υποστήριξη και ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας. Συγκεκριμένη επιδίωξη είναι η ενίσχυση του ΤΕΙ και η λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
7. Η ανάδειξη της πλούσιας Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας με την ίδρυση Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα αρχαία θέατρα Οινιαδών, Πλευρώνας και Καλυδώνας, τα μνημεία της νεότερης ιστορίας όπως του Κήπου των Ηρώων και της Λιμνοθάλασσας, το μουσείο Κατράκη, οι ιδιωτικοί πολιτιστικοί χώροι της Διεξόδου και του ιδρύματος Μοσχανδρέου και τα λαογραφικά μουσεία της περιοχής αποτελούν βαριά πολιτιστική κληρονομιά.
Τόνισε επίσης ότι κορυφαίο πολιτιστικό έργο αποτελεί για το συνδυασμό η ίδρυση και λειτουργία της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας στο Παλαιό Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» .
Τέλος, έκανε αναφορά στο θέμα του εφετείου λέγοντας: "Το εφετείο ανήκει και θα ιδρυθεί εδώ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, εδώ που πρωτοσυζητήθηκαν και εδραιώθηκαν οι θεσμοί δικαιοσύνης το 1821 στο συνέδριο της «Δυτικής Χέρσου Ελλάδας», αλλιώς τα κορμιά μας θα λιώσουν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποφασιστικότητας" ενώ δεν παρέλειψε ότι πρέπει να πάψει πλέον η περιοχή να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...