Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση υποψήφιων αντιπεριφεριαρχών ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ

(από saltseno.blogspot.com)

Παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ».
Πρόκειται για τους Πέτρο Αχιλλεόπουλο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας), Ανδρέα Μητρόπουλο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας) και Γιώργο Σκαρμούτσο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ
 

ΠΕΤΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ
O Πέτρος Αχιλλεόπουλος γεννήθηκε στα Άγναντα της Ηλείας από αγρότες γονείς. Εισήχθη ως 1ος επιτυχών στη Σχολή Ικάρων το 1978, από την οποία όμως αποχώρησε προκειμένου να σπουδάσει Γεωεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έλαβε μεταπτυχιακό στη Θαλάσσια Γεωλογία και είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών στη Φυσική Ωκεανογραφία. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και ωκεανογραφικών μελετών, ενώ έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο. Ήταν μέχρι το 2009 επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ μεταξύ 2005 και 2006 υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας επί 16 συνεχή έτη (1994-2006), Αναπληρωτής νομάρχης Ηλείας (1999-2000), αλλά και υποψήφιος Νομάρχης Ηλείας, το 2002 και το 2006. Ακόμα, υπήρξε πρόεδρος του Γενικού Οργανισµού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού-Αλφειού, ενώ έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 2004 και του 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ανδρέας Μητρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Εξασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1977 έως σήμερα, ενώ παράλληλα τιμήθηκε από τους συναδέλφους του, υπηρετώντας επί 27 ολόκληρα χρόνια τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, του Αντιπροέδρου αλλά και τα τελευταία εννέα χρόνια, από την θέση του Προέδρου. Είναι μέλος της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και έχει διοργανώσει πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας από την ίδρυσή της και έχει λάβει κατά καιρούς τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Παράλληλα, αποτελεί έναν άνθρωπο με έντονες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες και μόνο χαρακτηριστικά, μπορούμε να αναφέρουμε πως είναι αντιπρόεδρος του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Πατρεύς» και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών (ΕΜΠΡΟΣ).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
Ο Γιώργος Σκαρμούτσος γεννήθηκε στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου και υπήρξε διοικητικός υπάλληλος του ΟΤΕ από όπου και πήρε σύνταξη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση και χαρακτηριστικά αναφέρουμε, την θητεία του ως Αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου αλλά και μέλος της διοίκησης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας από το 1999 και υπήρξε Πρόεδρος του Νομαρχακού Συμβουλίου την περίοδο 1999-2000 και Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο 2005-2006. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 κατέχει την θέση του επικεφαλής στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Έχει υπάρξει για σειρά ετών, μέλος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και πρόεδρος της Οργάνωσης την περίοδο 1991-1996. Ακόμα υπήρξε μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. αλλά και αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 2001 έως το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...