Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι"κομματικοί" και οι ...κομματικοί

Δεν ξέρω αν είχατε την τύχη να ξεφυλλίσετε τη σημερινή Συμπολιτεία.
Για όσους δεν ξέρουν, η εφημερίδα ανήκει στην TYPOGNOSIS Γ.Μουρκούσης και Σια ΟΕ και προφανώς στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Νίκο Μουρκούση. Δεν κρίνω τη στάση της εφημερίδας, πολύ καλά κάνει και παίρνει θέση υπέρ ενός υποψηφίου. Αυτό είναι αποδεκτό (όχι δημοσιογραφικά αλλά πρακτικά).
Ας δούμε όμως κάποια ενδιαφέροντα σημεία της έκδοσης της Τρίτης 19-10-2010.
Με απροκάλυπτο τρόπο η εφημερίδα επιτίθεται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν λέει επί λέξη ότι "κάποιοι άνθρωποι γυρίζουν στις πλατείες και μασάνε την ίδια τσίχλα ότι δηλαδή αυτοί είναι τάχα οι εκλεκτοί του κόμματος ενώ κάποιοι άλλοι είναι οι αντάρτες". Μην βιαστείτε να πείτε ότι υπονοεί ότι ο κ. Μουρκούσης είναι ο πραγματικός ...κομματικός και όχι ο κ. Πρεβεζάνος γιατί παρακάτω έρχεται η ...βόμβα:"Δεν έχουν τίποτε να προσάψουν και στηρίζονται σε παρωχημένα δόγματα και εκδοχές" συνεχίζει η εφημερίδα. Και εδώ αρχίζουμε να αναρρωτιώμαστε όλοι: τι εννοεί με τον όρο παρωχημένα δόγματα; για να πάρουμε ευθύς αμέσως την απάντησή μας:"...οι προηγούμενοι (σ.σ. εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ) αποδείχτηκε ότι δεν έκαναν τα σωστά για να αποφύγουμε τον οικονομικό γκρεμό". Ώπα! Κοίτα ρε πως οι πραγματικοί κομματικοί της συμπολιτείας αδειάζουν σιγά σιγά το ίδιο τους το κόμμα...
Αυτά να τα ακούνε οι δεκάδες συμμετέχοντες του ψηφοδελτίου του κ. Μουρκούση που πείσθηκαν να μπουν σε αυτό αφού ο υποψήφιος τους έλεγε ότι έχει το χρίσμα από τις αρχές του καλοκαιριού (ή μήπως δεν είναι έτσι κ. Μουρκούση?) να χαίρονται!
Σε προηγούμενη παρέμβασή μου στο Σταλίκι που αναρτήθηκε, σας είχα επιπλέον θέσει ένα ερώτημα κ. Μουρκούση για το αν είναι κακό το κόμμα της ΝΔ να προσπαθεί να διεκδικήσει ένα δήμο στον οποίο κατεβάζει υποψήφιο που ξέρετε πολύ καλά ότι είναι και μέλος της ΝΔ αλλά κερδίζει τη συμπάθεια και από άλλους χώρους. Επειδή ξέρετε να στέλνετε μόνο δελτία τύπου με τις θέσεις σας (τα οποία και δημοσιεύονται και καλά κάνουν, έτσι πρέπει να γίνεται) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχετε στείλει απάντηση στο ερώτημά μας, επανερχόμαστε, και εμπλουτίζουμε το ερωτηματολόγιό μας:
Διαδίδατε ή όχι ότι έχετε πάρει το χρίσμα και βάση αυτού οργώνατε τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου για να στελεχώσετε τα ψηφοδέλτιά σας?
Σε αυτές τις επισκέψεις σας τονίζατε ότι η ΝΔ φταίει για την οικονομική κρίση, όπως κάνατε για πρώτη φορά στο Θεοξένια που ανακοινώσατε την κάθοδο στις δημοτικές, ή αυτό προέκυψε από τη στιγμή που δεν πήρατε το χρίσμα και μετά?
Διαδίδατε ή όχι ότι "η παρέα Πρεβεζάνου εκδιώχθηκε με τις κλοτσιές" από τα γραφεία της ΝΔ όταν κλήθηκε (γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα: η "παρέα" κλήθηκε, δεν πήγε αυτόκλιτη όπως μερικοί μερικοί) να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τη στήριξη?
Αφού δηλώσατε ότι αποχωρείτε από τη διαδικασία (στο Θεοξένια), γιατί επιδιώξατε αρκετές μέρες αργότερα συνάντηση με τον κ. Κεδίκογλου κατά την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι? Του αναφέρατε τι είπατε στο Θεοξένια για το κόμμα από το οποίο ζητούσατε τη στήριξη ή το ξεχάσατε?
Και σε τελική, ζητήσατε απο ένα παρωχημένο κόμμα τη στήριξή? Που είναι η αντιστοιχία των λόγων σας και των έργων?
Από τη στιγμή που συμμετείχατε και εσείς σε μια προεκλογική κομματική διαδικασία, για ποιο λόγο δεν αποδέχεστε το αποτέλεσμά της και προσπαθείτε να γελιοποιήσετε τον τρόπο επιλογής και στήριξης του υποψηφίου που επιλέχθηκε?
Ποια είναι η προσωπική σας άποψη για τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Λυκουρέτζο?
Θεωρείτε ότι το κόμμα της ΝΔ δεν πρέπει να βοηθίσει τον υποψήφιό του να εκλεγεί? Αυτό πάλι το υποστηρίζατε και πριν αποφασιστεί σε ποιον θα δοθεί η στήριξη?
Διαδίδατε (έμμεσα ή άμεσα) ή όχι μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι ο κ. Πρεβεζάνος δεν μπορεί να φτιάξει συνδυασμό και θα παραιτηθεί?
Σήμερα, με βάση και τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν, ποια είναι η θέση σας?
Εγώ για παράδειγμα είμαι σίγουρος ότι θα επιστρατεύσετε τη λογική των εκλογών του 2006, όταν διαδίδονταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ αλλά τελικά είναι γνωστά τα αποτελέσματα. Μόνο που τότε ο κόσμος δεν μπορούσε να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια, όπως μπορεί να το κάνει τώρα αφού έχει την εμπειρία του 2006...Τότε λοιπόν, λέγατε ότι ο συνδυασμός σας θα μπει σίγουρα στο δεύτερο γύρο αλλά τελικά κατέληξε ...άνετα τέταρτος νιώθωντας "καυτή" την ανάσα του πέμπτου, εκθέτοντας όσους υποστήριζαν ότι ο κ. Πρεβεζάνος θα πάθει πανωλεθρία. Η τακτική του 2006 έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα κατά γράμμα οπότε δεν έχουμε να αναμένουμε και καμιά πολιτική έκπληξη από εσάς για τη συνέχεια...
Ελπίζουμε πάντως να μην στηρίξετε αυτή τη φορά στο δεύτερο γύρο τη χειρότερη δυνατή λύση όπως κάνατε το 2006, αν και πολύ φοβάμαι ότι και σε αυτό θα ακολουθήσετε την τακτική του 2006. είμαι σίγουρος ότι έχετε σκοπό να στηρίξετε στο δεύτερο γύρο τον αντίπαλο του Πρεβεζάνου όποιος κι αν είναι αυτός. Κάνω λάθος? Αλλά τί λέω? Αφού εσείς θα είστε σίγουρα στο 2ο γύρο (έτσι δε λέτε?)...
Να στηρίξω τον παραπάνω ισχυρισμό μου σε δύο πράγματα:
1. Το 2006, οι ψήφοι του συνδυασμού σας κ. Μουρκούση ήταν αυτοί που έδωσαν τη νίκη στον κ. Αναγνωστόπουλο, για τον οποίο μπορείτε να νιώθετε υπερήφανος! Τα πήγε πολύ καλά στη θητεία του και άξιζε την στήριξη και από τους 2 δημοτικούς σας συμβούλους που εκλέξατε, ή μήπως δεν τον στήριζαν? Αλλά τι λέω, αφού αυτή ήταν και η αιτία παραίτησης κάποιων μελών από την τότε παράταξή σας τη ΝΙΚΗ.
2. Στη σημερινή ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο "παίζουν" μόνο ο Αναγνωστόπουλος και ο Μουρκούσης (μιλάω για φωτογραφία). Τυχαίο? δεν νομίζω. Γι αυτό λοιπόν άνοιξα και την εφημερίδα για να διαβάσω τους συνδυασμούς. Για τους υπόλοιπους (Κατσούλη, Μπρούμα, Μαργαρίτη Πρεβεζάνο) υπάρχει μόνο ο συνδυασμός. Για τον κ. Αναγνωστόπουλο υπάρχει και ο ...χαιρετισμός του ίδιου του κ. Αναγνωστόπουλου και φυσικά το ίδιο γίνεται και με το συνδυασμό του κ. Μουρκούση. Να μην ξεχάσω ότι υπάρχει και ανακοίνωση της ΤΟ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (όχι το έντυπο δεν είναι ...όργανο του κόμματος που λέει και ο Ριζοσπάστης) ότι στηρίζει τον κ. Αναγνωστόπουλο (να σχολιάσω μόνο ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "ο κ. Αναγνωστόπουλος ήταν ο μόνος που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί στα θέματα της υποβάθμισης του ΤΕΙ του Νοσοκομείου και στο θέμα του Εφετείου"...είπατε τίποτε?).
Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, για ποιό λόγο κ. Μουρκούση θεωρείτε ότι είστε πιο ...κομματικός από τον υποψήφιο με τη στήριξη της ΝΔ? Και σε τελική μπορείτε να μας πείτε αν στο δεύτερο γύρο δεν είστε εσείς αλλά ο κ. Πρεβεζάνος, ποια θα είναι η στάση σας αυτή τη φορά?
Τελιώνω με μια ερώτηση: Θεωρείτε ότι το κόμμα της ΝΔ είναι ένας (ΕΝΑΣ) άνθρωπος που δυστυχώς σας στήριξε? Γι αυτόν τουλάχιστον δεν θα πείτε και κανένα καλό λόγο δημόσια? Όχι τίποτε άλλο, αλλά το να περνάτε γεννεές 14 τον κ. Καραπάνο για το ότι μόνο και μόνο έπραξε τα αυτονόητα (ως πολιτευτής του κόμματος της ΝΔ) είναι τουλάχιστον λίγο υπερβολικό... Άσε που η εφημερίδα τον αναφέρει ως "πρώην πολιτευτή", από που κι ως που πρωην είναι άλλο θέμα αφού και αυτή τη στιγμή πολιτεύεται με το συνδυασμό που στηρίζει η παράταξη της ΝΔ.
Αυτά τα ...ολίγα. Όχι ότι περιμένουμε επίσημη απάντηση φυσικά. Έτσι κι αλλιώς οι απαντήσεις δίνονται στα "στέκια και στις λαϊκές" όπου (σύμφωνα με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ) υπερτερείτε...
Και κάτι άλλο. Αν μπείτε στον κόπο να μας απαντήσετε, πείτε μας και αναλυτικά ανά τοπικό διαμέρισμα που υπερέχετε. Έτσι, για να έχουμε να λέμε μετά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι και πιστεύω ότι οι δημότες του Δήμου σας θα μαυρίσουν τα δύο συνεταιράκια γιατρούς Γιαννάκη και Νικολάκη κολητάρια από παλιά (και μαζί σε όλα-μα όλα).Δυστυχώς ψηφίζω σε άλλο Δήμο γιατί εκεί με έστειλε η προσπάθεια του Γιαννάκη να ενωθεί ο Δήμος Μεσολογγίου μόνο με το Αιτωλικό και Οινιάδες για να ελέγχει τις ψήφους.Εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας Μεσολογγίτη και ελπίζουμε κάποια μέρα να γυρίσουμε στα ιερά εδάφη ως δημότες και να ψηφίζουμε και μείς.Όσον αφορά τον κ. Μουρκούση είναι αυτός που με την υπόγεια συνεργασία με τον Λαδά κατέστρεψε το Μεσολόγγι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...