Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ''απαραίτητος προϋπόθεσης'' (!), και τα ''καθαρά κούτελα''

(από ierapolis.blogspot.com)

Πάνω στον προεκλογικό τους οίστρο, υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, έχουν αρχίσει -και το φαινόμενο θα ενταθεί οσονούπω – να αποδύονται σε έναν αγώνα ρητορικού βερμπαλισμού και αμετροέπειας, λες και απευθύνονται σε πολίτες άλλης χώρας. Έχουμε δυστυχώς την ‘’τύχη’’ να γνωρίζουμε πολύ καλά, πρόσωπα και πράγματα και να έχουμε προσωπική εμπειρία πολλές φορές πικρή (και καλοπληρωμένη), από πρόσωπα τα οποία όχι μόνο θα έπρεπε να κρύβονται, αλλά να έχουν εξαφανιστεί από το δημόσιο βίο του δήμου μας.

Αντίθετα, όχι μόνο δεν συνειδητοποιούν την κατάπτυστη εικόνα την οποία έχει η κοινωνία για το πρόσωπό τους, αλλά έχουν και το απύθμενο θράσος να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων και να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, κάνοντας κηρύγματα περί ‘’εντιμότητας, φερεγγυότητας, αξιοπιστίας, γνώσεων, εργατικότητας, εμπειρίας και ικανοτήτων’’.

Άκουσον άκουσον !! Αμόρφωτοι, αδαείς, ψεύτες, κλέφτες, εκβιαστές, ασυνείδητοι, διαπλεκόμενοι, αυθαιρετούχοι, τεμπέληδες, ζωοκλέφτες, καταπατητές, αργόσχολοι, δωρολήπτες, παράνομοι, υπόδικοι του κοινού ποινικού δικαίου, να εμφανίζονται ως σωτήρες του λαού και εκπρόσωποι των υψίστων αξιών και αγαθών και να κάνουν υποδείξεις για την επιλογή των ψηφοφόρων, εκμαιεύοντας τη ψήφο τους, αυτοαναγορευόμενοι σε ικανούς και καταλληλότερους παρά τω Δημάρχω. Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή ! Απολιθώματα του παρελθόντος, αναρριχώνται ξανά από το πουθενά, διεκδικώντας την εκλογή τους. Σε μια εποχή όπου υπάρχει ανάγκη για στελέχωση των δήμων με επιστήμονες, τεχνοκράτες, βαθείς και εξειδικευμένους γνώστες κάθε αντικειμένου που θα κληθούν να διαχειριστούν, έρχονται στην επιφάνεια απίθανα άτομα που δεν ξέρουν να γράψουν ούτε το όνομά τους.
Από την άλλη, βλέπουμε ότι πάνω στον ενθουσιασμό και τη μέθεξη της στιγμής των προεκλογικών ομιλιών, οι αγορεύοντες μετουσιώνονται κυριολεκτικά, ώστε οι παρευρισκόμενοι υποψήφιοί τους σύμβουλοι να φαντάζουν αόρατοι  μπροστά τους, σαν να μην υπάρχουν καν. Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε τα επιχειρήματα των υποψηφίων δημάρχων για το κριτήριο της επιλογής ορισμένων συμβούλων. Μα καλά, που ζείτε; Γυρίστε δίπλα σας και κοιτάξτε τους. Σε ποιούς κάφρους απευθύνεστε όταν μιλάτε για ‘’καθαρά κούτελα’’, για άτομα που ‘’δεν υπάρχει καμία σκιά ’’ και για ποια διοίκηση ‘’χωρίς βαρίδια του παρελθόντος’’;;  Ειλικρινά, δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται έκαστος εξ αυτών; Εάν ΟΧΙ, τότε είστε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για δήμαρχοι, καθότι είναι υποχρέωσή σας να εξετάσετε το βιογραφικό και προπαντός το ποινικό μητρώο καθενός. Εάν όμως ΞΕΡΕΤΕ και τους επιλέξατε παρ΄όλα αυτά, τότε είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ή ακόμη και ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ.
Διότι το κριτήριο επιλογής του αυριανού δημοτικού συμβούλου, του αυριανού αντιδημάρχου, του προέδρου δημοτικής επιχείρησης, του ανθρώπου δηλαδή που θα κληθεί να αποφασίζει και να ψηφίζει για την τύχη του δήμου μας ή ακόμη χειρότερα, αυτού που θα διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, δεν μπορεί να είναι απλά και μόνο η ψηφοσυλλεκτική του δυνατότητα και η εξειδίκευση σε ‘’δύσκολες’’ κοινωνικές και περιθωριακές ομάδες, αλλά η συγκέντρωση άλλων χαρακτηριστικών, εν ανεπαρκεία σήμερα, όπως το ήθος, η τιμιότητα, η συνέπεια, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτελής και μη εξαργυρούμενη κοινωνική προσφορά και εν τέλει η διαχρονική του διαπίστευση (με την αρχαία έννοια του όρου) στο δημόσιο βίο.
Δεν (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου, αλλά η άνοδος και επί τα βελτίω ώθηση του πολιτιστικού επιπέδου και της αξιακής κλίμακας του συνόλου των δημοτών, από όποια θέση και αν βρίσκεται κάποιος.
Προτιμήστε να χάσετε με το κεφάλι ψηλά και το κούτελο καθαρό, όντας υπερήφανοι για τον τίμιο αγώνα που κάνατε και για τους συνεργάτες που διαλέξατε, παρά να εκλεγείτε κάνοντας ανίερους συμβιβασμούς, υποτιμητικές συμμαχίες, εγκλωβισμένοι και όμηροι σε υποκείμενα ανθρωπάρια, προκειμένου να ικανοποιήσετε τη φιλοδοξία σας και το ανικανοποίητο ΕΓΩ σας. Ο σκοπός, δεν αγιάζει τα μέσα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμοι κύριοι καλημέρα σας.
Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σας.Ο λαός της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξαπατήθηκε στις προηγούμενες εκλογές από τους γιατρούς και είδαμε τα αποτελέσματα.Ως Δημότης του διευρυμένου πλέον Δήμου δεν μπορώ να δεχτώ το χλευασμό κατοίκων άλλου Δήμου ότι οι Μεσολογγίτες έχουν ότι τους αξίζει ,υπαινισσόμενοι τη Δημοτική τους Αρχή.Πιστεύω ότι ο κόσμος θα σταθεί στο πλευρό των πραγματικά εντίμων και δεν θα υποκύψει σ΄ αυτούς που εκβιάζουν καταστάσεις και άτομα που έχουν την ανάγκη τους. Επιπλέον πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με όσα ο τοπικός τύπος έχει αναφέρει. Και επιπλέον ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με τις ψεύτικες συντάξεις και να τιμωρήσει αυτούς που τις έχουν χορηγήσει.Όλοι τους ξέρουμε .

Σταλίκι είπε...

Καταρχήν διαφωνούμε ότι οι πολίτες μπορούν να εξαπατούνται (πολιτικά πάντα) από οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων, είτε αυτοί είναι γιατροί είτε είναι δικηγόροι είτε δεν ξέρω τι άλλο.
Ο λαός πιστέυουμε ότι συνειδητά επιλέγει στηριζόμενος σε πραγματικά αλλά και συγκυριακά φαινόμενα.
Επίσης, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο λαός πολλές φορές δεν κυβερνάται από άτομα που του αξίζουν αλλά απ΄οάτομα που του αρμόζουν...
Είναι γεγονός ότι ακόμη και κυβερνητικά στελέχη ψάχνουν να βρουν αν υπάρχουν μαϊμού συντάξεις, γι αυτό το λόγο έχει παραγγελθεί ο επανέλεγχός τους. Και φυσικά, αν βρεθεί τέτοια περίπτωση, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Και κάτι άλλο: εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα να έχει χορηγήσει μαϊμού σύνταξη σε κάποιο πολίτη. Άρα είναι λάθος η άποψή σας ότι τους ξέρουμε όλοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...