Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε: Κανείς Μόνος Του Στην Κρίση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανείς Μόνος Του Στην Κρίση

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 22/9 στις 7:00μ.μ. ύστερα από το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, τον Ιατρικό, τον Φαρμακευτικό, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσολογγίου, Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου, Σωματείο Οικοδόμων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χειριστών Μηχανημάτων και ο Δημοτικός Σύμβουλος Β. Μπρούμας από το ΜΕΔ.
Μετά από διεξοδική συζήτηση εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:
«Οι εργαζόμενοι – μισθωτοί της χώρας που αγωνιούν για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουν διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούν προοπτική για το μέλλον τους, οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια τους εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουν λουκέτα και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μια ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουν την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι οικοδόμοι και οι άνθρωποι του μόχθου που βλέπουν την περιφέρεια να μαραζώνει.
Έχουν πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια»!
Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής.
Η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας!
Πρέπει με αποφασιστικότητα και θέληση να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.
Να στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Να συντονιστούμε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους και τους νομικούς φορείς.


Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε!
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! Να πληρώσουν οι τράπεζες!
Δεν πληρώνουμε την κρίση!
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!»

Οι παρόντες αποτελούν και την συντονιστική επιτροπή για τα παραπάνω.
Η Σ.Ε. είναι προφανώς ανοιχτή και ζητάει την πάνδημη συμμετοχή και παρουσία και άλλων φορέων και συλλόγων και κυρίως των πολιτών της περιοχής μας.
Για την υλοποίηση και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ορίστηκε γραμματεία απ’ τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, Δικηγορικού, ΑΔΕΔΥ, Ιατρικού, Διδασκαλικού και Οικοδόμων, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή 25/9 και ώρα 11:00 π.μ. στο Ε.Κ.Μ. όπου θα ανακοινωθεί προγραμματισμός δράσης (συγκεντρώσεις, συλλογή υπογραφών κ.λπ.).
Το παρόν να γνωστοποιηθεί στους τοπικούς βουλευτές και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Συντονιστική Επιτροπή Φορέων
του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...