Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Έγραψαν για τη σημερινή πρωτοφανή σε μέγεθος συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μεσολόγγι

Διαβάζουμε σε MessolonghiNews και Αιχμή:

Ξεκάθαρο αντικυβερνητικό μήνυμα έστειλαν σήμερα οι πολίτες του Μεσολογγίου, με τη μαζική συμμετοχή τους, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για μια σειρά αποφάσεων που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν την περιοχή.
Χωρίς υπερβολή η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών της διαμαρτυρίας παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12 το μεσημέρι με τον υδράργυρο να είναι «στα ύψη». Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων και ιδιαίτερα των σπουδαστών του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην συγκέντρωση ήταν: «Κάτω τα χέρια από το Μεσολόγγι» και «Φθάνει πια», χωρίς να λείψουν και τα συνθήματα που ακούγονται στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.
Όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει αυτόν τον ξεσηκωμό στο Μεσολόγγι αυτά είναι: Νοσοκομείο, ΤΕΙ, Εφετείο, 2/39 ΣΕ, Αρχαιολογικό Μουσείο, Διαχείριση λιμνοθάλασσας, Αξιοποίηση παραλίας Λούρου, Λιμενικό Ταμείο, Όρια "Καλλικρατικού" δήμου και Εκτροπή του Αχελώου.
Ειδικά τα τέσσερα πρώτα ζητήματα αποτελούν ζητήματα αιχμής για τους πολίτες του Μεσολογγίου αφού θεωρείται αδιανόητη η όποια υποβάθμιση του νοσοκομείου και του ΤΕΙ, η συρρίκνωση και κατάργηση του 2/39ΣΕ και «αχώνευτη» η πρόσφατη απόφαση για ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο.
Την αγανάκτηση των συγκεντρωμένων γιγάντωσε ένα επιπλέον γεγονός που συνέβη σήμερα όταν οι χιλιάδες του κόσμου με πορεία κατευθύνθηκαν στο κτήριο της παλαιάς νομαρχίας (σ.σ. όπου σήμερα είναι η έδρα του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας» και εκεί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν βρισκόταν ο αντιπεριφερειάρχης ή κάποιος άλλος πολιτικός εκπρόσωπος για να του επιδοθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Μεσολογγίου θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα εάν δεν υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις για όλα τα ζητήματα που "τους έχουν βγάλει στο δρόμο".
(MessolonghiNews)
Βίντεο από Lepanto TV


Περίπου 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων είκοσι ετών, μπορεί και περισσότερο.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλοι οι φορείς και σύλλογοι του δήμου, αλλά και χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αδικία που βιώνει η πόλη της Ελευθερίας και της Θυσίας. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης στην ομιλία του επανέλαβε τις διεκδικήσεις, που αφορούν στο ΤΕΙ, στο νοσοκομείο, στην εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας, στην ίδρυση του αρχαιολογικού μουσείου στο Μεσολόγγι, στην μεταφορά του λιμενικού ταμείου στο δήμο, στην ίδρυση της ακαδημίας της ελευθέριας κ.α. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, ενώ τον παλμό έδωσαν εκατοντάδες νέοι της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν και πάρα πολλοί έμποροι της πόλης, που έκλεισαν τα καταστήματά τους και βρέθηκαν στην πλατεία.

Έντονες επικρίσεις για τη στάση Αντωνόπουλου
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας για να επιδώσουν ψήφισμα, όπου όμως «έφαγαν πόρτα», αφού ο αντιπεριφερειάρχης απουσίαζε και από τον Γ. Τέγα αναφέρθηκε ότι είναι σε σύσκεψη στην Πάτρα. Τους εκπροσώπους υποδέχθηκε υπηρεσιακός παράγοντας, απλά για να ενημερώσει για την απουσία του κ. Αντωνόπουλου που άναψε τα αίματα, καθώς αυτό οι πολίτες το θεώρησαν απαξίωση. Τα συνθήματα δεν άργησαν να ακουστούν και οι απαξιωτικές εκφράσεις τόσο για την κυβερνητική πολιτική, όσο και για την απαξίωση της περιοχής.
Το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη κινητοποίηση, αλλά και όλες όσες πρόκειται να ακολουθήσουν… Σειρά παίρνει το κάλεσμα στους βουλευτές να τοποθετηθούν ενώπιον ανοικτού δημοτικού συμβουλίου που το πιθανότερο θα γίνει στο αμφιθέατρο της νομαρχίας παρουσία χιλιάδων κατοίκων του διευρυμένου δήμου και προγραμματίζεται για τα μέσα Ιουνίου.
(Αιχμή)
Βίντεο από  Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...