Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Καταγγελία δημότη

Στη θέση Λογιότατος του Κεφαλοβρύσου-Αιτωλικού επί του αύλακα της περιοχής τοποθετήθηκε το 2010 σωλήνας βιολογικού καθαρισμού ο οποίος αποτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εστία μολύνσεως για τους κατοίκους.
Ειδικότερα, στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί ο εν λόγω σωλήνας βιολογικού καθαρισμού συσσωρεύονται σκουπίδια, ακαθαρσίες, λύματα, κλαδιά, τρωκτικά ακόμη και πτώματα μεγάλων ζώων (π.χ. γουρούνια) με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη οσμή (βρώμα) και να αυξάνονται δραματικά τα μολυσμένα κουνούπια στην περιοχή απειλώντας άμεσα την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη καταγραφεί κρούσματα σταφυλόκοκκου κυρίως σε ανηλίκους που αποδίδονται στα μολυσμένα κουνούπια.

Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή καθώς τίθεται θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγιεινής η οποία εκ των πραγμάτων απειλείται ολοένα και περισσότερο δεδομένου ότι λόγω της θερινής περιόδου με την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασία το ήδη υπάρχον πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί. Θα γίνει κάτι; Τα παιδιά μας κινδυνεύουν .

Κωνσταντία Σταμάτη

(πηγή EtolikoNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...