Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ποιος μας ζήτησε νησί ή μνημείο για … εγγύηση;

Αναδημοσιεύουμε από το Antinews

Καλύτερα να ταξιδεύει παρά να μιλάει ο Γ. Παπανδρέου αφού σε κάθε συνέντευξή του απλά επιβεβαιώνει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής. Και παράλληλα, μας αφήνει άναυδους με δηλώσεις που κάνουν κάθε Ευρωπαίο να βάζει τα γέλια.
Η συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», δε βγάζει φυσικά καμιά είδηση, άλλωστε ποτέ ο πρωθυπουργός δε μιλά επί της ουσίας, αλλά θολώνει συνεχώς τα νερά για να μην καταλαβαίνουμε τίποτε.
Όμως, από τα λεγόμενά του εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

  1. Ομολογεί ότι απέτυχε στον τομέα της μείωσης του ελλείμματος, αλλά γι’ αυτόν φταίει η ύφεση. «Είχαμε κάνει κάποιες προβλέψεις. Μεταξύ αυτών, μια ύφεση του 4%. Αλλά προέκυψε σοβαρότερη, που καθυστέρησε την μείωση του ελλείμματος. Παρά ταύτα, μειώθηκε κατά 5%, κάτι το τεράστιο, που ξεπερνά κάθε σχετική παράμετρο».
  2. Επιβεβαιώνει ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι να υλοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης αναφέρει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης στον τομέα αυτό έχει γίνει αποδεκτό από αντιπολίτευση και το λαό. Απίστευτο! Ακούσατε εσείς κανέναν να συναινεί στο ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, κινητής και ακίνητης; Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν μια προτεραιότητα”, απαντά ο πρωθυπουργός, και στην συνέχεια εξηγεί: “τώρα είναι στην πρώτη σειρά της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θέτει το δημόσιο χρέος, με μια σειρά σχεδίων ανάπτυξης. Τα σχέδιό μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη. Θα το εγκρίνουμε σύντομα“.
  3. Μιλά για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε και που είναι η εξής μία: Ο … Καλλικράτης. «Αναμορφώσαμε τον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις, μειώσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τον αριθμό των περιφερειών, τα κυβερνητικά γραφεία, από έξι χιλιάδες έγιναν δυο χιλιάδες, ανοίξαμε τα επαγγέλματα, πετύχαμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, δημοσιοποιήσαμε στο διαδίκτυο κάθε ευρώ που ξοδεύεται από την κυβέρνηση, κάναμε επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια και έχουμε ένα εύρωστο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και την χρήση της δημόσιας περιουσίας». Μας δουλεύει ψιλό γαζί δηλαδή.
  4. Και τέλος, φοβερές είναι δύο ατάκες του: «Δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη». Μα το ζήτημα είναι ότι η Ευρωζώνη θα εγκαταλείψει την Ελλάδα κι όχι το αντίθετο.
Τέλος, χωρίς να ερωτηθεί –κι εδώ κάποιο λάκκο έχει η φάβα- αναφέρει: «Θέλω να προσθέσω κάτι, ένα σημείο στο πολύ σημαντικό για μας. Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση, είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση“.
Μας του το ζήτησε κανείς στις επίσημες διαβουλεύσεις του, πέρα από κάτι άθλια περιοδικά; Μήπως μας κρύβει κάτι ο πρωθυπουργός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...