Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Να πάρουν θέση ΤΩΡΑ όλοι οι βουλευτές του νομού...

Σύμφωνα με το AgrinioNet, o Δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός, έστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών, στον Αγρινιώτη Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θ. Μωραίτη (ο χαρακτηρισμός ανήκει στο Αγρινιώτικο site) και τους υπόλοιπους βουλευτές Αιτω/νιας την παρακάτω επιστολή: 
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου προωθείται από το Υπουργείο σας η συγχώνευση όλων των Δ.Ο.Υ. κάθε Νομού σε μία, με έδρα την πρωτεύουσα του Νομού. Ο κανόνας αυτός ασφαλώς δεν μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τον μεγαλύτερο σε έκταση Νομό της Ελλάδας, η συγχώνευση όλων των Δ.Ο.Υ. σε μία με έδρα το Μεσολόγγι, θεωρείται αδιανόητη, για τους εξής απλούς λόγους:
  1. Ο Δήμος Αγρινίου είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, συγκεντρώνει το 50% περίπου των κατοίκων του, και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πληθυσμό 96.321 κατοίκους, ενώ το Μεσολόγγι 35.431 κατοίκους. 
  2. Ο Δήμος Αγρινίου είναι το γεωγραφικό κέντρο του Νομού. Πιθανή έδρα μιας ενιαίας Δ.Ο.Υ. στο Μεσολόγγι, από το οποίο πολλές περιοχές του Νομού απέχουν πλέον των 100 χιλιομέτρων, θα είχε σαν συνέπεια μετακινήσεις πολύ μεγαλύτερου αριθμού πολιτών και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, γεγονός που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά έχει σημαντικό κόστος για την τοπική και εθνική οικονομία. 
  3. Ο Δήμος Αγρινίου είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, σε σύνολο 18.443 επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, περισσότερες από 9.000 δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αγρινίου. 
  4. Στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου υποβάλλονται 40.000 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι πράξεις έναρξης υπερβαίνουν τις 800, διακοπής τις 900, μεταβολών δραστηριότητας τις 4.500, απόδοσης Α.Φ.Μ. τις 2.500 και μεταγραφών τις 1.000 ετησίως.
Κύριε Υπουργέ,
η όποια αναδιάταξη των Υπηρεσιών πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κριτήριο της εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων, γι’ αυτό, επικαλούμενος και τον ορθολογισμό που πρέπει να μας διακρίνει κατά τη λήψη των όποιων αποφάσεων, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας και, είτε να ορίσετε ως έδρα της ενιαίας Δ.Ο.Υ. το Αγρίνιο, είτε να δημιουργήσετε δύο Δ.Ο.Υ, μία στο Μεσολόγγι και μία στο Αγρίνιο.
Με εκτίμηση

Παύλος Μοσχολιός



Εμείς από την πλευρά μας, πιστεύοντας πως τα τοπικά ιστολόγια πρέπει να αναλάβουν τις όποιες πρωτοβουλίες μπορούν, στείλαμε στις 17 Μαΐου προς τους βουλευτές Μωραΐτη Θ., Μακρυπίδη Α., Γιαννακά Σ., Κουρουμπλή Π., Σταμάτη Δ., Σαλμά Μ., του νομού μας το παρακάτω e-mail:

Αξιότιμε βουλευτή κ. ....,

τις τελευταίες μέρες ακούγεται ότι θα εφαρμοστεί μια πολιτική συρρίκνωσης των ΔΟΥ στη χώρα μας και μάλιστα προβλέπεται η διατήρηση μιας ΔΟΥ σε κάθε νομό, στην πρωτεύουσα του (ή την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας με βάση τον Καλλικράτη...).
Θα ήθελα να μας ενημερώσετε ποια είναι η θέση σας ως προς την έδρα, αφού στο Μεσολόγγι ακούγεται ήδη ότι "οι βουλευτές του Νομού θα παρέμβουν και πάλι ώστε να αλλάξει η έδρα και να μεταφερθεί η υπηρεσία στο Αγρίνιο".
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας και φυσικά θα τη δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιό μας.

Εννοείται ότι περιμένουμε ακόμη την όποια απάντηση και θα τη δημοσιεύσουμε αμέσως. Να σημειώσουμε πάντως ότι σε ανάλογη πρωτοβουλία μας παλιότερα για το θέμα του 2/39 και του νοσοκομείου, είχαν απαντήσει μόνο οι κ. Μακρυπίδης και Κουρουμπλής. Και να σας πω την αλήθεια, δεν πιστεύω πως θα πάρουμε την όποια συγκεκριμένη απάντηση (με βάση πάντα στο συγκεκριμένο σχεδιασμό που μιλάει για ΕΔΡΑ ΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ) για ευνόητους λόγους...
Η θέση πάντως του κ. Μοσχολιού είναι σαφής, και δεν πιστεύω να θεωρείται ότι είναι ...μόνος του? Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι κι αυτός είναι πολιτικό παιδί Σώκου, άρα έχει ένα σίγουρο σύμμαχο. Το σημείο όμως που πρέπει να προσεχθεί, είναι ότι χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το βουλευτικών συμφερόντων και απαιτήσεων έκτρωμα του Αιτωλοακαρνανικού Καλλικράτη (όχι που δεν θα το βρίσκαμε μπροστά μας...) για να φύγει άλλη μια υπηρεσία από την πόλη μας. Θα γίνει κάτι τέτοιο? Εσείς τι λέτε?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η συμβατότητα του έργου της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με το κοινοτικοί δίκιο εκδικάζεται την Τρίτη 24 Μαΐου, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στο Λουξεμβούργο.

Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Επικρατείας, με την υπ’ αριθμόν 3053/2009 απόφαση του, ανέστειλε την έκδοση απόφασης και υπέβαλλε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 14 προδικαστικά ερωτήματα, με τα οποία και ζητά από το Δικαστήριο να αποφανθεί, αν οι διατάξεις του Ν. 3481/2006, με βάση τις οποίες συνεχίζεται η εκτέλεση του έργου της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου προς την Θεσσαλία, είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο.

Ως είναι φυσικό, η Θεσσαλία βρίσκεται επί ποδός, και παρόντες, στην διαδικασία, θα είναι τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΠΑΣΕ για τον Αχελώο Κώστας Αγοραστός, όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης εκ μέρους της ΤΕΔΚ, αλλά και οι νομικοί σύμβουλοι, που θα αναπτύξουν την θεσσαλική επιχειρηματολογία.

Η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των λοιπών υποστηρικτών της εκτέλεσης του έργου, η οποία θα αναπτυχθεί και προφορικά, επικεντρώνεται στην άποψη ότι: η μεταφορά υδάτων από τον άνω ρου του Αχελώου προς την Θεσσαλία, είναι απολύτως συμβατή με την Ευρωπαϊκής Νομοθεσία και οι επιμέρους διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου, με τις οποίες εγκρίνονται τα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής του ποταμού δεν είναι αντίθετα στην Κοινοτική Νομοθεσία και στις οδηγίες της.

Όπως υπολογίζεται, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα εκδοθεί σε 6 με 8 μήνες, εν συνεχεία θα σταλεί στο ΣΤε το οποίο και θα ορίσει νέα δικάσιμο (που πάντως θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες), προκειμένου να τελεσιδικήσει για το θέμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...