Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η πόλη της Εξόδου δείχνει την έξοδο σε όλους τους βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Αυριανή:

Το Μεσολόγγι φλέγεται
Η πυρκαγιά του ξεσηκωμού των Μεσολογγιτών εναντίον των βουλευτών (όλων των κομμάτων) της Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εν μέσω της πομπής αναπαράστασης της ιερής πορείας του αίματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων – με πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά φραστικά πυρά: «… φύγετε αλήτες από την πόλη», «… μας καταστρέψατε άθλια υποκείμενα», «κλέφτες, ξεπουλημένοι, προδότες» - επεκτάθηκε ήδη στις αυτοδιοικητικές τάξεις της πόλης.
Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γ. Πρεβεζάνος, με ανοιχτή επιστολή του καλεί τους δημότες του Μεσολογγίου κυριολεκτικά στην αποπομπή όλων των βουλευτών του νομού, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεπιθύμητους», όσο επιμένουν στον τερατώδη ψηφοθηρισμό τους γυρνώντας προκλητικά την πλάτη στις σφοδρές  αντιδράσεις των κατοίκων για την ισοπεδωτική απαξίωση της πόλης τους, σημείο αναφοράς παγκοσμίου βεληνεκούς στην Ιστορία μας.
Οι Μεσολογγίτες, που δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο εάν οι βουλευτές τους συνεχίσουν να τους αντιμετωπίζουν ως εκλογική μειονότητα, χαρακτηρίζουν ιστορικό έγκλημα τη στάση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους, οι οποίοι επέμειναν με σφοδρότητα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, το Εφετείο να πάει στο Αγρίνιο, υποκύπτοντας στο πελατειακό σκεπτικό «μεγαλύτερη πόλη, περισσότεροι ψήφοι».
Ωστόσο αυτό, αποτελεί και θεσμική εκτροπή  διότι τα εφετεία στην Ελλάδα έχουν ιδρυθεί στις πρωτεύουσες των νομών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Μεσολόγγι. Οι θεσμοί Δικαιοσύνης στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας πρωτοσυζητήθηκαν στο Μεσολόγγι τον Οκτώβριο του 1821 στο συνέδριο της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας. Το Δεκέμβριο του 1823 λειτούργησε το πρώτο Εφετείο της Ελλάδας στο Μεσολόγγι. 
«Κανένας τους δεν τολμάει να αντιδράσει απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης και να σταθεί πολιτικά ενεργός υπέρ  των διεκδικήσεων των Μεσολογγιτών. Οι βουλευτές «χαϊδεύουν» όλοι μαζί το Αγρίνιο, γιατί εκεί ο πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με του Μεσολογγίου, με συντριπτική συνέπεια η ιστορική πόλη να υποβαθμίζεται συνεχώς λόγω της ψηφοθηρίας και να δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο. Για άλλη μια φορά, στοχευμένα και μεθοδευμένα  επιτελείται ένα ιστορικό έγκλημα εις βάρος της Ιερής Πόλης της Ελλάδας, της πόλης των «Ελεύθερων Πολιορκημένων». Καταδικάζουμε το πολιτικό πλιάτσικο που έγινε και γίνεται εις βάρος των θεσμών και αξιών», δηλώνει ο κ. Πρεβεζάνος.
Κάτω από αυτή την λαϊκή αγανάκτηση με πρωτεργάτη τον Δικηγορικό Σύλλογο και συμπαραστάτες το Εργατικό Κέντρο, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων αλλά και τον απλό λαό, κορυφώθηκαν οι διαμαρτυρίες οι οποίες είχαν αποδέκτη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο ξεσηκωμός αφορά και την απραξία των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας απέναντι στις διεκδικήσεις συνέχισης λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, της άρνησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας να εγκαταστήσει κάποιο παράρτημά του στην πόλη και στην κώφευση όλων των κυβερνήσεων στα πάγια αιτήματα για ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου και Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας.
Μετά τις πρωτοφανείς μεταπολιτευτικά φραστικές επιθέσεις εκατοντάδων πολιτών εναντίον των βουλευτών του νομού, ο πρώην δήμαρχος, Γ. Πρεβεζάνος, καλεί τους δημότες στην αποπομπή τους από την πόλη, χαρακτηρίζοντας τους ανεπιθύμητους ανεξαρτήτων κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...