Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στο Μεσολόγγι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές του Λυκείου Ευηνοχωρίου?

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε από χθες στο χωριό μας σχετικά με το Λύκειο Ευηνοχωρίου και ειδικότερα ότι αναμένεται να σταματήσει η λειτουργία του ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε αναστάτωση στους καθηγητές, μαθητές και στους γονείς τους.
Σήμερα 12/4/2011 δραστηριοποιήθηκε άμεσα ομάδα γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και επισκέφτηκαν τον επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ.Παλαιολόγο Ιάκωβο στον οποίον έθεσαν το ερώτημα αν ευσταθεί η φήμη. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπάρχει επίσημη γραπτή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, όμως στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα.

Οι γονείς τόνισαν στον κ. Παλαιολόγο ότι είναι αδιανόητη η κατάργηση του εξεταστικού κέντρου του Λυκείου Ευηνοχωρίου διότι εκτός από τα παιδιά του Δήμου Μεσολογγίου εξυπηρετεί και τα παιδιά που έρχονται από τον Δήμο Χάλκειας και ως εκ τούτου θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα ταλαιπωρίας εξαιτίας της μετακίνησης των μαθητών. Από την άλλη είναι αδιανόητο λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις να αλλάξει ο χώρος που τα παιδιά υπολόγιζαν ότι θα εξεταστούν όπως γίνεται τόσα χρόνια και τυχόν παύση τις λειτουργίας του σχολείου θα θεωρηθεί ως υποβάθμιση του Λυκείου Ευηνοχωρίου, κάτι το οποίο δεν θα δεχτούν ούτε οι γονείς ούτε οι μαθητές.
Στην συνέχεια οι γονείς επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη και συζήτησαν το θέμα.
Συμφωνήθηκε και συντάχθηκε επιστολή διαμαρτυρίας που την συνυπογράφουν οι γονείς και ο Δήμαρχος όπου δηλώνεται η πλήρης αντίθεση στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του Λυκείου Ευηνοχωρίου ως εξεταστικό κέντρο.
Η επιστολή αυτή απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους και θα δημοσιευθεί αύριο στον τοπικό τύπο.
Η ιστοσελίδα μας συντάσσεται στο πλευρό των γονέων και των μαθητών και ελπίζει ότι αυτή η κινητοποίηση που έγινε θα ακυρώσει οποιαδήποτε τυχόν σκέψη για την υποβάθμιση του Λυκείου Ευηνοχωρίου.
Το ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ δεν θα δεχθεί καμία άλλη υποβάθμιση στις υποδομές που διαθέτει ως σήμερα…

(χρησιμοποιήθηκε ανάρτηση από τη Διαδικτυακή Πύλη Ευηνοχωρίου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://evinochori.gr/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%A5%CE%97%CE%9D%CE%9F%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%99.php

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...