Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Περίεργη ανάρτηση...

Σε γνωστό site (NewPost.Gr) δημοσιεύτηκε ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ότι το παλιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγιεινή. Αναφέρεται επίσης ότι έχει γίνει χώρος στέγασης αλλοδαπών και επαιτών και ότι η κατάσταση είναι γνωστή στην αστυνομία. Καταγγέλλεται δε και η διοίκηση του παλιού νοσοκομείου ότι δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του χώρου.
Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί όσα αναφέρονται αλλά μάλλον ο συντάκτης της ανάρτησης δεν έψαξε και πολύ καλά το θέμα, αφού οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από άλλο χώρο, άγνωστο ποιον, και όχι από το παλιό Νοσοκομείο. Δείτε στη συνέχεια ολόκληρο το επίμαχο δημοσίευμα και τις φωτογραφίες και αναρωτηθείτε ποια σπίτια φαίνονται άραγε πίσω από τα κάγκελα της φωτογραφίας. Ούτε η περίφραξη δεν είναι ίδια με αυτή του παλιού νοσοκομείου...

Εστία μολύνσεως το παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα
Σε χώρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχουν μετατραπεί οι άδειοι και ερειπωμένοι χώροι στο παλιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα στο Μεσολόγγι θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγιεινή των κατοίκων.
Αλλοδαποί "συχνάζουν" στο χώρο του παλιού νοσοκομείου ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες, μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα σε αυτό και σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων κάνουν χρήση αλλά και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Πριν από λίγα χρόνια, μια πυρκαγιά που είχε προκληθεί στο χώρο, είχε αναδείξει τα παράνομα κυκλώματα δουλεμπορίας που εκμεταλλεύονταν τους επαίτες, τους ο ποίους κάποιοι υποχρέωναν να διαμένουν στο Παλαιό Χατζηκώστα. Από τότε ελάχιστα άλλαξαν και ουδείς ενεργοποιήθηκε προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου που παραμένει στην κυριολεξία παρατημένος.
Η ευθύνη για το χώρο ανήκει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, η οποία μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, δεν έχει κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου. Έτσι λοιπόν, εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας που συνεχίζει να δείχνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ο χώρος έχει μετατραπεί σε πραγματικό αχούρι και εστία μόλυνσης για τη γύρω περιοχή, συνθέτοντας μια κατάπτυστη κατάσταση για δημόσιο κτίριο.
Εξαίρεση αποτελεί ο κοινωνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος της “Αντιβίωσης” τα μέλη της οποίας από μόνα τους έχουν εξωραΐσει και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του κτιρίου στο οποίο διαμένουν. Όμως στα διπλανά κτίρια, όταν πέφτει το σκοτάδι η ανομία και η παρανομία καλά κρατούν.
Το φαινόμενο είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες γνωρίζουν πως σε συγκεκριμένα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Παλαιού Χατζηκώστα γίνεται εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο.
 
 (πηγή NewPost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...