Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Β. Αντωνόπουλος
Σύσκεψη με σκοπό την προετοιμασία και τον συντονισμό των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για τους ελέγχους στην αγορά ενόψει του Πάσχα συνεκλήθη σήμερα στο Διοικητήριο, στο Μεσολόγγι, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Προϊστάμενοι και στελέχη των Υπηρεσιών Εμπορίου, Υγείας, Κτηνιατρικής, Γεωργικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και αποφασίστηκε η συγκρότηση κλιμακίων τα οποία άμεσα ξεκινούν ελέγχους σ’ όλη την Περιφερειακή Ενότητα.
«Στόχος μας είναι να λειτουργήσει ομαλά και εύρυθμα η αγορά και να μην προκύψουν προβλήματα σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, δεν έχει σκοπό να μοιράσει πρόστιμα αλλά να διασφαλίσει την καλή λειτουργία της αγοράς και όρους ισότιμου ανταγωνισμού».
Οι έλεγχοι θα γίνουν με βάση όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές και εθνικές οδηγίες και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, διάθεσης και εμπορίας των προϊόντων. Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, σε σύσκεψη που συνεκλήθη στην Πάτρα υπό τον Περιφερειάρχη, οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν στις ειδικές ανάγκες ενόψει του Πάσχα αλλά θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα, από την ποιότητα των νερών έως τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις εισαγωγές αγροτικών ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...