Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Έκκληση Καραγκούνη για το σπίτι που πέθανε ο Κωστής Παλαμάς...

Αφού η κυβέρνηση δεν δίνει ούτε ένα Ευρώ, ο βουλευτής της ΝΔ, καλεί σε δήλωσή του τις ιδιωτικές δυνάμεις του τόπου ώστε να συμβάλλουν στη διάσωση της τελευταίας κατοικίας του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.
Η δήλωση το κ. Καραγκούνηέχει ως εξής:
«Ο αγώνας για τη διάσωση της ιστορικής τελευταίας κατοικίας του Κωστή Παλαμά πρέπει να συνεχισθεί. Στην πρόσφατη συζήτηση του θέματος στη Βουλή ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δεσμεύτηκε να συνδράμει στο να κινητοποιηθούν ιδιωτικές δυνάμεις και παράγοντες του τόπου μας, είτε αυτοί προέρχονται από τον κόσμο των Επιχειρήσεων, είτε των τεχνών και των γραμμάτων ώστε να αποδώσουμε πίσω στον Ελληνικό λαό, την ιστορική παρακαταθήκη του Παλαμά με την ίδρυση στην συγκεκριμένη κατοικία του ιδρύματος Παλαμικών Μελετών.
Απευθύνω κάλεσμα, εν όψει των εορτών της Εξόδου, σε όποιον αισθάνεται πάνω απ΄όλα Έλληνας και δη Μεσολογγίτης, δηλαδή ελεύθερος Έλληνας, να κινητοποιήσει τόσο τις δικές του δυνατότητες όσο και κάθε άλλη δύναμη ιδιωτική και μη για την επίτευξη του ιερού αυτού σκοπού όχι μόνο για το Μεσολόγγι αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Από την πλευρά μου σε συνεργασία με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Κο Γερουλάνο και βεβαίως με το Ιδρυμα Παλαμά, θα συνδράμω προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η ιστορία πρέπει και να μένει ζωντανή και όχι να μπαίνει στο χρονοντούλαπο.»

1 σχόλιο:

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Δεν καταλαβαίνω κάτι, επιτρέψτε μου την ίσως ανόητη ερώτησή μου. Το συγκεκριμένο κτήριο, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ, όταν ήταν κυβέρνηση η ν.δ.Γιατί δεν έγιναν νωρίτερα οι όποιες απαιτούμενες παρεμβάσεις; Και καταθέτω και μια ιδέα, γιατί δεν "υιοθετεί" το σπίτι αυτό το κόμμα της ν.δ. έτσι ώστε να είναι σίγουρη ότι θα διασωθεί αφού θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου το κόστος συντηρήσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...