Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Εφετείο, η άλλη πλευρά...

Είπα να γίνω λίγο ...ναυαγός εν αιθρία και να αναδημοσιεύσω με σχόλια (ξέρετε το blog Μήνυμα στο μπουκάλι του Χ. Λάτσινου που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις) μια ανάρτηση του AgrinioNews (η original ανάρτηση ΕΔΩ), έτσι για να δείτε τη νοοτροπία που έχουν οι φίλοι μας και γείτονες (πλέον) Αγρινιώτες.
Διαβάστε λοιπόν:

Ο πρώτος κύκλος των αντιδράσεων (πρώτος? καλά που είσαστε τόσο καιρό? τώρα αντιληφθήκατε αντιδράσεις?) της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (αυτό τώρα προφανώς το γράφετε γιατί το νοιώθετε...) για την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο (ε ρε μεγαλεία η ...Παπαστρατούπολη!) (αναμένεται σήμερα ή τη Δευτέρα το ΦΕΚ καθώς υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια (μπορούσε άραγε να κάνει και διαφορετικά?)) ολοκληρώνεται αύριο κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Οι φορείς και ο δικηγορικός σύλλογος (έχει συσταθεί και επιτροπή αγώνα (εκεί να δεις αναίδεια! άκου επιτροπή αγώνα! και δε ρωτήσαμε και τους Αγρινιώτες! Να θυμίσω μόνο ότι επιτροπή αγώνα δημιουργείται μόνο σε περιπτώσεις που κάποιοι ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για να πετύχουν κάτι, έχει κι αυτό τη γλύκα του, και όχι ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ και ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ)) επέλεξαν τις τελευταίες ημέρες ξανά το δρόμο της στείρας άρνησης (ενώ έπρεπε να επιλέξουμε την εποικοδομητική ...συναίνεση. Λάθος επιλογή, βλέπετε δεν έχουμε συνηθίσει να σκύβουμε ...) και της αντιπαράθεσης για ένα ζήτημα που μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία (καλά, μην το δένετε και κόμπο, λέω εγώ τώρα...). Η διεκδικητικότητα και η αγωνιστική διάθεση για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου τους είναι όχι μόνο θεμιτή άλλα και επιβεβλημένη (ευχαριστούμε που μας αναγνωρίζετε και κάποιο δικαίωμα. Πόσο κάνει να πληρώσουμε να μη σας χρωστάμε κιόλας...?). Δεν είναι όμως θεμιτό να τροφοδοτείται μια ενδονομαρχιακή αντιπαράθεση (που τόσο στοίχησε στην Αιτωλοακαρνανία) (τώρα έρχεστε στα λόγια μας... Αποχωρήστε λοιπόν από την απαράδεκτη νομικά και ηθικά διεκδίκησή σας, να σώσετε και την Αιτωλοακαρνανία!...), να ακούγονται διχαστικές κορόνες (σωστά, "διχαστικές" κορώνες αφού πλέον στο θέμα αυτό είστε εσείς από τη μια και όλοι οι άλλοι στην Αιτωλοακαρνανία απέναντι-λέτε να έχετε και πάλι δίκιο?) (με αναφορές σε «αγρινιώτες πολιτικούς» (ΨΕΜΑΤΑ! Ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε Αγρινιώτες πολιτικούς παρά μόνο σε "Αγρινιώτες Βο-υ-λευτές") και να διακινείται ευρέως (ευρέως, ε? Και μεις νομίζαμε πως τα λέγαμε μόνοι μας εδώ στο "Μεσολογγάκι" και δεν μας άκουγε κανένας...) η άποψη πως «δεν χρειάζεται Εφετείο στην Αιτωλοακαρνανία» (υπέρ αυτής αρθρογράφησε ακόμη και υποψήφιος βουλευτής του νομού! (βλέπετε υπάρχουν και υποψήφιοι βουλευτές που κινούνται με γνώμονα τη λογική, κάτι άγνωστο σε σας, και όχι την ψηφοθηρία...).
Αύριο Παρασκευή πάντως κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου οι Αρχές του Μεσολογγίου και οι δικηγόροι του ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα παραστούν στη δοξολογία (αυτό που το διαβάσατε πάλι?) και θα σταθούν απέναντι (ας το κάνουμε κι αυτό να δούμε αν θα καταλάβετε διαφορά!) από την εξέδρα των επισήμων και του εκπροσώπου της Κυβέρνησης (του μνημονίου), υφυπουργού Περιβάλλοντος (χειροκρότημα!), Θάνου Μωραΐτη (που εσείς πάλι είπατε ότι δεν θα 'ρθει. Αποφασίστε!). Θα επιδώσουν και το ψήφισμα διαμαρτυρίας (σε ποιον?).
Σημειωτέον ότι (όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ) στο πλαίσιο αναζήτησης υποστηρικτών (βάλαμε και τη Νικολούλη να ψάξει, αφού δεν βρίσκαμε εύκολα...) του αιτήματος του Μεσολογγίου για άμεση ανάκληση της απόφασης ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο (λίγο νωρίτερα είπατε "Αιτωλοακαρνανίας", τώρα λέτε πάλι "Αγρινίου", ε, ρε μεγαλομανία! Δεν είμαστε όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες Αγρινιώτες ώστε να ταυτίζουμε τον πρώην Νομό με την πόλη σας! Ηρεμήστε!) επαφές έγιναν και από την άλλη πλευρά της Περιφέρειας (ανακαλύψατε ότι η Περιφέρεια έχει δύο πλευρές? Και εδώ διχάζετε?) με τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας (ΝΑΙ, γιατί εμείς μιλάμε μόνο με επίσημους φορείς και όχι στο παρασκήνιο. Άντε μη σας πω τώρα ότι αυτοί ήρθαν και μας βρήκαν πρώτοι και ξυλιάσετε....), καθώς και τον δήμαρχο της πόλης κ. Δημαρά (τελικά οι "απέκειδες", μάλλον έχουν περισσότερο μυαλό...).

Καταλάβατε τώρα ψαρόμυαλοι? Σκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε... Την επόμενη φορά πάλι! Άντε, που θέλετε φρου φρου και αρώματα! Δε σας φτάνει η ιστορία? ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ? Μοναχοφάηδες! Τα θέλετε όλα!
Καλησπέρα σας! 

ΚΚ

1 σχόλιο:

ναυαγός εν αιθρία είπε...

αγαπητέ φίλε Σταλίκι, κατ' αρχήν να σου πω ότι μου άρεσε η ανάρτησή σου και ο τρόπος αποδόμησης των επιχειρημάτων, (αφού τον ίδιο χρησιμοποιώ κι εγώ) αλλά δεν ήταν απαραίτητη η αναφορά στα μούτρα μου. Ούτε διεκδικώ την πατέντα του ύφους της ανάρτησης, ούτε φυσικά θεωρώ πως έχω το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της. Συνέχισε ιστολογείν (στα Ελληνικά θα λέγαμε keep blogging)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...