Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για διακίνηση 41 λαθρομεταναστών με προορισμό την Πάτρα

Εικόνα αρχείου
Άλλη μια επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας
Συνελήφθησαν σήμερα και περί ώρα 02:20 στο 30ο χλμ Ν.Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, δύο ημεδαποί, για παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο πρώτος των συλληφθέντων να μεταφέρει με Δ.Χ.Φ [νταλίκα-κοντέινερ], ιδιοκτησίας του, σαράντα ένα αλλοδαπούς, ενώ ο δεύτερος των συλληφθέντων, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακολουθούσε-επιτηρούσε την νταλίκα.
Όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα προανάκριση μετέφεραν στην Πάτρα τους αλλοδαπούς, με τελικό προορισμό την Ιταλία, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, για κάθε μεταφερόμενο άτομο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δώδεκα υπηκόους Παλαιστίνης, δώδεκα υπηκόους Αλγερίας, ένδεκα υπηκόους Αφγανιστάν, τέσσερις υπηκόους Τυνησίας, έναν υπήκοο Ιράκ και έναν υπήκοο Ιράν. Οι 7 είναι γυναίκες, οι 14 άνδρες και οι 20 ανήλικοι, στερούμενοι άπαντες ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι λαθροδιακινητές κατασχέθηκαν όπως και πέντε κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.190€ καθώς και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.
Οι συλληφθέντες λαθροδιακινητές με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

(πηγή Αιχμή)

Σχόλιο από Σταλίκι:
Η μοίρα των λαθρομεταναστών είναι γνωστή... Η εξαθλίωση σε όλο της το μέγεθος.... Οικονομίες μιας ζωής για ένα άπιαστο όνειρο...
Πολλοί συμπολίτες μας (και μπράβο τους!) έσπευσαν να προσφέρουν ρούχα και κουβέρτες στους λαθρομετανάστες (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά από 2 ως 10 χρονών...) που φιλοξενούνται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...