Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι

Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θ. Μωραΐτη που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Μεσολόγγι.
Η σημερινή παρέλαση είχε την ιδιαιτερότητα (που αποφασίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο) να φιλοξενούνται στην εξέδρα των επισήμων όλοι εκτός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.
Έτσι, στους επισήμους βρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος, οι διοικητές του 2/39 ΣΕ και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης βρίσκονταν, όπως προαναφέραμε, η Δημοτική Αρχή, οι αρχηγοί των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων κ. Πρεβεζάνος και Αναγνωστόπουλος καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Μαζί επίσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ατσαλάκης.
Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην εξέδρα 3-4 Μεσολογγιτών πολιτικών παραγόντων, που μάλλον φρόντισαν είτε να τα έχουν καλά με το "κόμμα", είτε να πάνε κόντρα στη γραμμή που αποφασίστηκε για δικούς τους λόγους...
Στα της παρέλασης τώρα. Συμμετείχαν τα σχολεία της περιοχής, τμήμα του Ερυθρού Σταυρού καθώς και τμήμα από το 2/39 ΣΕ. Προφανώς στα πλαίσια των περικοπών λόγω οικονομικής κατάστασης, δεν συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα ούτε της πυροσβεστικής ούτε της τροχαίας. Σε όλο το μήκος της παρέλασης υπήρχαν άτομα της Μεσολογγίτικης ομάδας έρευνας και διάσωσης, έτοιμα να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαζόταν.
Έντονη ήταν και η παρουσία της ασφάλειας, που προφανώς είχε σαν στόχο την πρόληψη πιθανών επεισοδίων για το θέμα του Εφετείου. Φυσικά δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό και η όλη διαμαρτυρία (πέρα από τη στάση της Δημοτικής Αρχής) εκφράστηκε με την ανάρτηση δύο πανώ στο χώρο των επισήμων.
Κατά τα άλλα, είχαμε την επανεμφάνιση της φιλαρμονικής Δ. Σολωμός με πολυμελές τμήμα που προηγείτο των τμημάτων μετά τα σχολεία. Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Χ. Βλαχογιάννη και με πολλά άτομα από τις Οινιάδες.
Δείτε στη συνέχεια φωτορεπορτάζ από το MessolonghiNews.

(πηγή φωτογραφιών MessolonghiNews)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτής και κατσαπλιάς.Τι ήθελε το "απέναντι" στην εξέδρα της εξουσίας ο Αναγνωστόπουλος αφού στο κέντρο υγείας όπου υπηρετεί είναι ασφικτικά δίπλα στην εξουσία;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...