Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΠΑΛ Κατοχής και του Γυμνασίου Γουριάς

Από το συνδυασμό "Το μέλλον είναι τώρα" λάβαμε την επόμενη ανακοίνωση:

Η πρόταση του διευθυντού Εκπαίδευσης για συγχώνευση του ΕΠΑΛ Κατοχής με το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, καθώς και η κατάργηση του Γυμνασίου Γουριάς, στα πλαίσια περικοπών που ζητά η Τρόϊκα και πειθήνια εφαρμόζει η κυβέρνηση, μας βρίσκει μαχητικά αντίθετους.
Ο διαχωρισμός σε μαθητές «πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», καθώς και η επιχειρούμενη υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας του πρώην δήμου Οινιαδών, είναι απαράδεκτα φαινόμενα και όσοι τα απεργάζονται θα εισπράξουν την οργή των πολιτών.
Η παράταξή μας θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με συμπαραστάτες το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και τα τοπικά του φερέφωνα. Σχολεία με μεγάλες επιτυχίες και σημαντική παρουσία στα σχολικά και κοινωνικά δρώμενα, καθώς και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, δεν μπορεί να κλείσουν δήθεν για οικονομία, όταν η μεταφορά των μαθητών θα στοιχίσει ενδεχομένως πολλαπλάσια.
Επίσης, τη στιγμή που έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις και επίκειται η ανέγερση του νέου κτιρίου στην Κατοχή, στο οικόπεδο του πρώην Γυμνασίου, που θα στεγάσει σε σύγχρονες αίθουσες το ΕΠΑΛ, έρχονται οι «λογιστές του μνημονίου» να σταματήσουν την λειτουργία του.
Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του ΕΠΑΛ Κατοχής και της διατήρησης του Γυμνασίου Γουριάς. Περιμένουμε η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πέρα από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά. Γιατί όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή! Το αξίζει η Κατοχή, το αξίζει η Γουριά, το αξίζουν οι Οινιάδες, το αξίζει ο νέος Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...