Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών
Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, έτσι και οι δημότες μας πρωτίστως συνειδητοποιούν από τη μαζική εξαθλίωση που πλησιάζει απειλητικά, ότι έρχεται η μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά των τελευταίων πενήντα χρόνων, εξαιτίας της απίστευτα επιθετικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Αλλά και παράλληλα εδώ, σε τοπικό επίπεδο, βοούν τα...
γεγονότα, δεν πάει άλλο με το γνωστό απεχθές κύκλωμα, την αποκρουστική συμμορία ληστών που δρα σε βάρος του διευρυμένου Δήμου μας. Αυτό το κύκλωμα - συμμορία έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος του Μεσολογγίου και του περιβάλλοντος, δυστυχώς και με τη συμβολή συνενόχων συνεργατών του και από δω.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για το νέο δήμο μας, όσο αυτό το κύκλωμα μπορεί να επηρεάζει τις δικές μας υποθέσεις. Επιφυλάσσουν διαρκώς υποτελή θέση και ρόλο στην πόλη μας, γυρίζουν την πλάτη στους Μεσολογγίτες, ενώ επιδιώκουν μεθοδευμένα, επίμονα και ανυποχώρητα να φέρουν το Μεσολόγγι…διακόσια χρόνια πίσω. Η άμεση διακοπή κάθε επαφής, η εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα.
Χειρότερο εφιάλτη από την πολιτική του κυκλώματος απέναντι στο Μεσολόγγι δεν θα μπορούσε πριν από λίγα χρόνια ακόμα να φανταστεί ούτε ο πιο εμπαθής ακόμη και σε βαθμό… παράνοιας εχθρός του κυκλώματος– συμμορίας. Η απεχθής πολιτική τους συμπυκνώνεται στη χρόνια πρακτική να πρωτοστατούν στις επιθέσεις λεηλασίας του Μεσολογγίου.
Εκτός από τους εθελοτυφλούντες, οι πάντες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ή έχουν αρχίσει να διαισθάνονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για την πόλη όσο το κύκλωμα αυτό μπορεί να συνεχίζει την ίδια ολέθρια πολιτική.
Δεν μπορεί, δε νοείται πάντως το Μεσολόγγι να περιμένει να βυθιστεί κι άλλο στη μιζέρια και στην εξαθλίωση και έπειτα να αντιδράσει. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι όταν το Μεσολόγγι αποφασίσει να αντιδράσει ίσως να είναι πλέον πολύ αργά. Ενδέχεται οι ζημιές που θα έχει υποστεί να είναι ανεπανόρθωτες.
Αν με κάποιον τρόπο δεν σηματοδοτηθεί η απαρχή κάποιας σύσσωμης κοινής αντίστασης, το κύκλωμα-συμμορία θα προχωρήσει πολύ πιο αποφασιστικά και γρήγορα στο «σβήσιμο» χωρίς έλεος του Μεσολογγίου.
Προτείνουμε προς τούτο την άμεση συγκρότηση ενός κοινού μετώπου του δήμου μας. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα καινούργιο ξεκίνημα για τα εσωτερικά πράγματα του δήμου μας, με στραμμένη την προσοχή όλων μας στην υπαρκτή πραγματικότητα και στο μέλλον, χωρίς όμως να διαγράψουμε το παρελθόν, το ιστορικό της διαχείρισης όλων των υποθέσεων και χωρίς να παραβλέπουμε τα αίτια των εξελίξεων σε όλους τους τομείς και τις επιπτώσεις τους, κυρίως αρνητικές, για την πόλη και τους δημότες.
Ζητάμε άμεσο διαχειριστικό έλεγχο παραλαβής-παράδοσης και για τους τρεις πρώην Δήμους. Δεν δεχόμαστε τη διάλυση και το ξεπούλημα των Αλυκών και ζητάμε να ακυρωθεί η απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής επί του θέματος λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της και συζήτηση με τους φορείς της πόλης επ’ αυτού, με καταλογισμό ευθυνών. Άμεση αποπληρωμή των επαγγελματιών προμηθευτών του Δήμου (π.χ. με την καταβολή των αντιμισθιών και παράλληλα πρόταση αμισθί θητείας όλων των αιρετών). Προτεραιότητα στην υποστήριξη του ΤΕΙ, του Νοσοκομείου. Μέτωπο στην επιχειρούμενη αποψίλωση της πόλης από τους αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες, τα γλοιώδη ΠΑΣΟΚικά λαμόγια της γείτονος. Ενάντια στη διάλυση, στη λεηλασία, στην περαιτέρω απαξίωση της Ιερής Πόλης.
Να βρίσκονται σε καθημερινή προτεραιότητα τα οικονομικά, αναπτυξιακά, νομικά, θεσμικά, ηθικά ζητήματα και δικαιώματα, με συστηματική, στοχευμένη προσπάθεια ανάταξης και αποκατάστασης του αισθήματος πολιτικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, με έμπρακτη κύρωση και προβολή του συνόλου των ηθικών και πνευματικών αξιών που διαφυλάσσονται εδώ. Για ένα νέο δήμο Μεσολογγίου που δεν θα απεμπολεί τα δικαιώματά του, που δεν θα κάνει υποχωρήσεις που τον βλάπτουν.
΄Εξω και πέρα από την κατάπτωση και τον εξευτελισμό συμπεριφορών και μηχανισμών, από ιδιοτελή προσωπικά ή πολιτικά συμφέροντα που πολλάκις μέχρι σήμερα ταπείνωσαν και διέσυραν πανελλήνια το Μεσολόγγι.
Να ορθώσουμε κοινό και ισχυρό φράγμα ανάχωμα στα απεχθή παιχνίδια των κομμάτων σε βάρος του δήμου, ιδίως στις σημερινές συνθήκες της πλήρους απαξίωσής τους, κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας και των ανθρώπων τους.
Πιστεύουμε πως ο δήμος μας μπορεί να έχει αυτοτελή λόγο και πολιτική, κύρος, αξιοπιστία , διαπραγματευτική ισχύ, δυναμική, πειθώ, αποτελεσματικότητα προς όφελος του τόπου και των δημοτών μας και θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις. Παρά τον σημερινό ζόφο, με ελπίδα και αισιοδοξία, βγαλμένη από το Μέτωπο των Ελεύθερων Δημοτών και τις δυνατότητες του Δήμου μας, αντικρίζουμε το 2011.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δημοτικός Σύμβουλος
Βασίλης Μπρούμας

(πηγή Αβόλευτος)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Το Μεσολόγγι το μικρό Τουρκιά δεν προσκυνάει."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...