Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Νέα εποχή για το Δήμο Μεσολογγίου

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή που έχει πολύ δύσκολη αποστολή να επιτελέσει
Χρόνια είχε να σημειωθεί τέτοια κοσμοσυρροή στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Ορκίστηκε πριν από λίγη ώρα ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης και τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ενώπιον του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Στην τελετή σημειώθηκε το αδιαχώρητο μέσα και έξω από το Τρικούπειο και διάχυτη ήταν η αισιοδοξία πως μια νέα εποχή, δημιουργική αυτή την φορά παρά τις δυσκολίες του Καλλικράτη, αρχίζει από την 1η Γενάρη. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Θύμιος Σώκος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αιτωλικού και Οινιαδών Π. Μοσχολιός, Ν. Γαλάνης και Αντ. Αλετράς, ο βουλευτής Α. Μακρυπίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Π. Τσιχριτζής, ο πρώην δήμαρχος Κ. Ρεπάσος, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Γ. Βαϊνάς κ.α.

Στην ομιλία του ο απερχόμενος δήμαρχος δήλωσε πως προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο κατά την θητεία του, άσκησε κριτική για την αδικία του δήμου στην χάραξη των ορίων του Καλλικράτη, μεταρρύθμιση της οποίας δήλωσε υποστηρικτής.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Π. Κατσούλης κατέθεσε τις προγραμματικές του σκέψεις για το σήμερα και το αύριο του νέου δήμου που εκκινούν από την βασική του αντίληψη περί ευθύνης. "Είναι βαρύ το φορτίο που καλούμαστε να σηκώσουμε τόσο εγώ ως δήμαρχος όσο και το δημοτικό συμβούλιο για τρεις λόγους, τόνισε ο κ. Κατσούλης. 
Πρώτον καλούμαστε να κερδίσουμε το στοίχημα της εξυπηρέτησης του πολίτη στον νέο δήμο. Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι ο Καλλικράτης και η συνένωση των τριών δήμων έγινε για το συμφέρον των πολλών και με σκοπό να βελτιώσει τις ανεπάρκειες που παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο του Καποδίστρια", είπε ενώ αναφέρθηκε και στον δεύτερο λόγο, αυτόν της κακής οικονομικής συγκυρίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής απαισιοδοξίας.
"Η συγκυρία δεν είναι ευνοική και γι' αυτό το στοίχημα που προανέφερα γίνεται περισσότερο ελκυστικό, πισιως και προκλητικό θα έλεγα. Καλούμαστε να μετατρέψουμε τις τεράστιες δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική και για να τα καταφέρουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά και από πολλούς, συνεννόηση και συγκλήσεις", συνέχισε. "Είμαστε και πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη εθελοντές της πολιτικής, δεν είμαστε ούτε πρέπει να γίνουμε παράγοντες, ούτε διεκπεραιωτές ατομικών συμφερόντων σε ένα δήμο που αποτελεί οικονομικά, θεσμικά και διοικητικά μια μικρογραφία του ελληνικού προβλήματος και της περιπέτειας που βιώνουμε".
Ο κ. Κατσούλης αναφέρθηκε και έκλεισε με τον τρίτο λόγο που έχει να κάνει με την ιστορία και το ιδιαίτερο αξιακό φορτίο που κουβαλά ο τόπος λόγω της ιστορικής του εξέλιξης. "Ζούμε σε έναν τόπο με σημαντικές ιστορικές καταβολές και πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε άξιοι συνεχιστές αυτής της μεγάλης κληρονομιάς", τόνισε. 
Υποσχέθηκε να μείνουν στην άκρη οι μεγάλες κουβέντες, τα λεκτικά πυροτεχνήματα, οι εντυπωσιασμοί χωρίς περιεχόμενο, να λειτουργήσει με εξωστρέφεια και δίχως πατριωτικές φαντασιώσεις και δίχως να χαϊδεύουν τα αυτιά του οποιοδήποτε. "Εμείς με αυτό το πνεύμα πατριωτικής ευσυνειδησίας θα λειτουργήσουμε στο δήμο και πάνω σε αυτό θα ζητήσουμε συγκλήσεις και συνεργασίες", κατέληξε καταχεικροτούμενος από τους εκατοντάδες κατοίκους του διευρυμένου δήμου.
(πηγή aixmi-news)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...